El Millor Hàbit per Potenciar la Creativitat

potenciar la creativitatEn el seu article “The No. 1 Habit of Highly Creative People”, Leo Babauta es planteja com funciona la creativitat, i quins hàbits ajuden a potenciar-la.

Amb aquest objectiu, fa una reflexió sobre la vida de diferents persones conegudes per la seva creativitat, i observa un hàbit que gairebé totes comparteixen: la solitud. La majoria de persones creatives busquen moments de solitud per poder connectar millor amb seus pensaments i les seves idees.

És perfectament lògic, perquè pel que fa a la creativitat, el món exterior pot ser una interferència molt gran. Hem de tenir present que tot el que veiem al nostra voltant ja existeix, i fer una cosa que ja existeix és el contrari de ser creatiu. Si volem crear coses noves, en algun moment ens hem de desconnectar de l’exterior i mirar dins nostre. És en el nostre interior on hi ha noves idees; fora només hi ha idees que ja s’han provat.

Per descomptat, hi ha moltes maneres de trobar aquesta solitud: podem sortir a fer un passeig, podem tancar-nos en el nostre estudi, o podem simplement concentrar-nos en la nostra feina encara que estiguem envoltats de gent. Cadascú pot fer servir el mètode que li resulti més efectiu, però d’una manera o altra, de tant en tant hem de saber silenciar el soroll que ens envolta per poder veure el que tenim a dins i connectar amb la nostra creativitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *