Què És el Pla Astral i Quin Paper Té a la Nostra Vida

El pla astral és un dels elements més incompresos de la nostra existència.

Per començar, generalment el veiem com un lloc complex i estrany, i això fa que el mirem amb desconfiança. Però a més a més, sovint es parla d’ell com un lloc perillós, on habiten éssers foscos, i això li afegeix encara més desconfiança, i fins i tot por.

Però en realitat, el pla astral és un element molt natural de l’univers. En el fons, no és ni perillós ni estrany.

I juga un paper molt important a la nostra vida.

Per aquest motiu, avui parlarem de què és realment i de com es relaciona amb nosaltres.

El Pla Astral És un Element Natural i Quotidià

En essència, entendre el pla astral no és difícil. Però a causa dels prejudicis que hi ha sobre ell, de vegades pot costar una mica. Per aquesta raó, en lloc d’explicar què és directament, anirem avançant pas a pas.

I començarem dient que el pla astral no és una cosa estranya i llunyana, sinó un element molt quotidià de la nostra vida.

Tots hi hem estat. Ho fem cada dia.

Perquè el pla astral és el pla dels somnis.

És a dir, quan somiem “anem” al pla astral (poso l’”anem” entre cometes perquè en realitat no ens movem. Però parlarem d’això una mica més endavant).

Així doncs, anar al pla astral no és un fet exclusiu de les persones espirituals que aprenen a projectar-se, sinó una cosa que fem tots de forma natural. Tu has estat moltes vegades al pla astral. L’única diferència entre projectar-se astralment i dormir és que projectar-se és un procés conscient i dormir és inconscient. Però l’essència és la mateixa.

Així que, si tenies dubtes sobre què és el pla astral o què s’experimenta quan hi som, ja ho saps: és el que experimentes quan somies.

Tenint en compte això, podem fer-nos una primera pregunta important: alguna vegada t’ha passat alguna cosa perillosa en un somni?

La resposta és que no.

És possible que hagis passat por. És possible que més d’una vegada hagis viscut situacions angoixants i que t’hagis despertat de cop suant. Però mai has corregut cap perill. Res no pot danyar-te mentre somies.

O el que és el mateix: res pot danyar-te al pla astral. El pitjor que pot succeir-te és que passis por.

Nota 1: aquí cal puntualitzar que la por de vegades pot tenir conseqüències físiques, així que en alguns casos sí hem de vigilar. Però fins i tot en aquests casos no és que alguna cosa del pla astral ens faci mal. Com a molt, pot espantar-nos.

Nota 2: si et preocupa el tema de les larves i els paràsits astrals, tens més informació aquí. Però ja t’avanço que no poden danyar-nos de cap manera sense el nostre permís.

Les Diferències Aparents entre el Pla Astral i el Pla Físic

Aquest primer pas de veure que el pla astral és una cosa quotidiana és molt important. Un percentatge elevat de persones creuen que el pla astral és una cosa estranya i esotèrica, i és necessari deixar enrere aquests prejudicis per poder veure la seva essència real.

Tots coneixem el pla astral per pròpia experiència. Tots hi hem estat moltes vegades mentre dormim.

Un cop prenem consciència d’aquest fet, podem avançar una mica més.

I per fer-ho, ens fixarem en les diferències aparents entre el pla astral i el pla físic. De moment no parlarem de les diferències profundes, sinó només del que sembla diferent. Després parlarem de les diferències reals.

I si mirem només les aparences, quines diferències podem veure entre la realitat física i la realitat dels somnis?

Doncs bàsicament una: les lleis físiques.

Si t’hi fixes, el món físic i el món dels somnis són molt semblants en moltes coses: als dos tenim un cos, ens movem, ens relacionem amb l’entorn, hi ha un cert pas de el temps, etc.

L’únic que canvia és que al pla físic hi ha una sèrie de lleis que, en teoria, no es poden transgredir: no es pot volar, no es poden travessar parets, no es pot viure sense menjar, etc. En canvi, al pla astral pot passar qualsevol cosa: podem volar, transformar-nos en un gat, passar d’un lloc a un altre en un segon, i qualsevol altra cosa.

Aquesta és la característica principal de l’astral: és un lloc on tot és possible.

És un lloc equivalent al món físic, però sense la limitació de les lleis físiques.

El Pla Astral És Real

Així doncs, el pla astral i el pla físic són dos llocs molt semblants en moltes coses. L’única diferència és que a l’astral tot és possible, i al pla físic, aparentment, no.

I per què al pla astral tot és possible?

Doncs per una raó molt simple: perquè està fet de pensaments.

I atès que podem pensar en qualsevol cosa, allà podem fer qualsevol cosa.

Aquest és el motiu principal pel qual moltes persones creuen que l’astral no és real. Molta gent pensa: els pensaments no són reals, així que els somnis tampoc ho són.

Però aquesta és una visió molt limitant de la realitat. La vida no està formada únicament per les coses físiques. Els pensaments també formen part de la realitat. I les emocions també. La seva existència és més subtil, però són reals igualment.

I això és el pla astral: és un pla totalment real, format per pensaments.

La Importància del Pla Astral

En resum, el pla astral és un pla de la realitat format per pensaments.

Aquest pla l’experimentem tots de forma quotidiana, ja sigui de forma inconscient (quan dormim) o de forma conscient (aprenent la projecció astral).

Un cop arribats aquí, en certa manera podríem donar l’article per acabat. Aquesta és l’essència del pla astral.

Però, en el fons, encara falta un element clau. I, personalment, crec que és l’element més important.

Té a veure amb l’essència del pla físic.

Fins ara hem dit que la diferència aparent entre el pla físic i l’astral és que a l’astral podem fer qualsevol cosa, i al món físic, aparentment, no.

O el que és el mateix: que el pla astral està fet de pensaments i el pla físic de matèria (els pensaments poden fer qualsevol cosa, i la matèria sembla que no).

Ara bé, què és la matèria exactament?

Aquest és un tema profund, i si t’interessa tens més informació aquí.

Però resumint-ho, la matèria també són pensaments.

La realitat física està formada per pensaments, exactament igual que l’astral. És per aquesta raó que la ment crea la realitat: perquè els pensaments són la realitat.

Això vol dir que el món físic i l’astral no són dos llocs diferents entre els quals podem “viatjar”, sinó que són el mateix lloc.

Quan estàs “despert”, també ets al pla astral; ets en un món de pensaments, igual que quan dorms.

La sensació de ser en un lloc diferent és només una aparença.

La Diferència Real entre el Pla Físic i l’Astral

És molt possible que l’última afirmació causi sorpresa en moltes persones: com que el pla físic i l’astral són iguals? I com que la matèria està feta de pensaments?

Per què no podem volar llavors? Per què no podem travessar parets?

Doncs per una raó molt simple i profunda alhora: per les nostres creences.

Aquest és un tema que es mereixeria un llibre sencer, però explicant-ho ràpidament, quan som al pla físic hi ha una espècie “filtre” al voltant de la nostra consciència. Aquest filtre, entre altres coses, és el responsable que no recordem qui som i què fem aquí. I també és el responsable que creguem que hi ha coses que al pla físic no es poden fer.

I com que creiem que hi ha coses que al pla físic no es poden fer, no les fem.

En canvi, al pla astral, aquest filtre desapareix. I això ens permet fer-ho tot.

Aquesta és l’única diferència real que hi ha entre el pla físic i l’astral: quan estem “desperts”, hi ha un filtre que fa que creguem que hi ha coses impossibles. En canvi, quan “dormim” (o quan ens projectem), el filtre desapareix.

No és que anem d’un lloc a un altre; sempre som al mateix lloc. L’únic que canvia és el nostre estat de consciència.

I això ens porta a una pregunta final molt important: quin dels dos estats és més proper a la realitat profunda de l’existència?

Generalment, pensem que el món físic és el més real que existeix, però no és així. L’existència astral és molt més propera a la “veritat”.

Perquè la veritat és que tot és possible.

I l’astral és la porta per recordar-ho.

Un gran abraçada,

Jan

2 respostes a “Què És el Pla Astral i Quin Paper Té a la Nostra Vida”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.