Què Són els Somnis i Com Aprofitar el Seu Gran Poder Transformador

què són els somnisEls somnis són una de les parts més misterioses i enigmàtiques de la nostra vida.

Sovint els considerem una simple fantasia: una cosa que passa quan dormim i que no té res a veure amb la realitat.

Però no és així en absolut.

Avui parlarem de què són els somnis exactament.

Són una part molt important i profunda de la nostra vida, i tenen la clau d’una gran transformació personal.

La Relació entre els Somnis i la Realitat

Hi ha una frase d’un llibre de Harry Potter que m’encanta. És una de les frases més profundes que he llegit mai.

En un moment de la història, en Harry es queda inconscient i es troba en somnis amb el seu difunt mestre. Confós, li pregunta si el que està passant és real o si només està succeint a la seva ment. I el mestre li respon: “Per què no hauria de ser real el que succeeix a la teva ment?”

És una meravellosa reflexió. Tendim a creure que el món material és real, i que la resta de coses no ho són. En concret, pensem que els somnis no són reals.

I no és així. Tot és real.

Pensa-ho un moment: com podria ser que alguna cosa no formés part de la realitat?

Els pensaments són reals, i els somnis també. No són materials, però això no vol dir que no siguin reals. Simplement són parts diferents de la realitat.

Quan somiem, passem a un pla diferent de la realitat on les coses funcionen de manera diferent. Però segueix sent real. No abandonem la realitat en cap moment.

Com Funciona el Món dels Somnis

Així doncs, els somnis són una part de la teva vida igual que ho és el teu dia a dia. Simplement són una part diferent que funciona de manera diferent.

Partint d’això, el següent punt és entendre com funciona aquesta part diferent de la realitat i per què existeix.

Per trobar aquestes respostes, un pas important és adonar-nos que, durant el dia, estem vivint dues vides en paral·lel. D’una banda hi ha el que passa físicament al nostre voltant, i de l’altra hi ha el que passa a la nostra ment.

I aquests dos mons no sempre estan relacionats entre si. De fet, sovint són molt diferents. Moltes vegades estem pensat en unes coses i fent-ne unes altres.

Podem estar físicament al metro, per exemple, i mentalment estar pensant en la feina. O podem estar enmig d’una animada festa, i per dins estar passant-ho malament pensant en coses tristes.

En canvi, mentre dormim, el que passa als somnis coincideix exactament amb el que pensem i sentim: si pensem en un gat, apareix un gat; si ens ve un sentiment de por, apareix una cosa que ens fa por, etc.

És important adonar-nos que dins d’un somni també hi ha un “món extern” al nostre voltant, igual que durant el dia. També estem nosaltres enmig d’un entorn que podem veure, tocar i escoltar.

La diferència és que, al somni, l’entorn respon immediatament als nostres pensaments i emocions. Mentre estem somiant, hi ha una coherència total entre el que passa al nostre interior i el que passa al somni.

Per veure aquesta idea de forma gràfica, podem mirar la següent imatge. La línia superior representa el que passa al món exterior (el nostre entorn) i la línia inferior representa el nostre món interior (pensaments i emocions). Mentre estem “desperts”, les dues línies són diferents, ja que el que succeeix al món extern no sempre encaixa amb el que estem pensant i sentint. En canvi, quan dormim, les dues línies es tornen exactament iguals. que-son-els-somnis-1Quan estem dormint, el que passa als somnis és un reflex exacte del que estem pensant i sentint en cada moment. No hi ha diferència entre aquestes dues parts de la nostra vida.

Què Són els Somnis

Així doncs, els somnis són un pla de la realitat on segueix havent-hi una “realitat externa”, en el sentit que hi ha coses al nostre voltant amb les que podem interaccionar; però a diferència del món material en què vivim durant el dia, el món dels somnis reacciona directament als nostres pensaments i sentiments.

I cada nit, quan dormim, viatgem a aquest pla diferent. Deixem temporalment el pla de la realitat material, i ens desplacem a un altre pla de la realitat més subtil.

Els somnis són un viatge. No són una simple fantasia. Són un viatge a un lloc on els nostres pensaments i sentiments es manifesten externament en el mateix moment que els tenim.

Per Què Somiem?

Tenint clar què són els somnis, la següent qüestió és: i per què somiem? Per què cada nit viatgem a aquest pla diferent de la realitat?

Hi ha diverses maneres de respondre aquesta pregunta, però la idea bàsica és que el pla dels somnis és una pla més proper a la realitat profunda de l’univers. És un pla més proper a la nostra veritable llar.

Normalment diem que durant el dia estem “desperts” i durant la nit ” dormim”, però en realitat seria més adequat dir-ho a l’inrevés.

T’has fixat que els somnis no ens semblen estranys mentre somiem? Encara que passin coses aparentment rares des del punt de vista material, mentre estem somiant ens sembla totalment normal: som a un lloc, i de sobte som a un altre; estem amb una persona que en principi no coneixem de res, i parlem amb ella com si fóssim amics, etc.

Quan ens despertem ens sembla un caos, però mentre somiem ens sembla normal.

Doncs ens sembla normal perquè en realitat és normal. Als somnis, el nostre entorn reacciona al que pensem i sentim, i així és com funciona l’Univers a nivell profund. Això és el veritablement normal.

El que és estrany és que, a la Terra, la realitat externa no reacciona immediatament al nostre interior. Per això la vida aquí se’ns fa tan pesada. A nivell subconscient sabem que les limitacions de la matèria que experimentem durant el dia en realitat no existeixen.

El món dels somnis, en canvi, s’acosta molt més a la normalitat: pensem en alguna cosa, i es manifesta de seguida; sentim alguna cosa, i veiem la seva expressió immediata.

Això és al que la nostra ànima està acostumada. I poder tornar durant una estona a un lloc així és molt reparador per a ella.

Per això existeixen els somnis. Encara que de vegades impliquin somiar coses desagradables (residus del dia a dia), en el fons el nostre subconscient es relaxa, perquè veu que pot expressar-se lliurement i manifestar tot el que té al seu interior.

És molt important prendre consciència de tot aquest procés i integrar-lo a poc a poc a la nostra vida.

Els somnis són una porta que ens apropa una mica a casa.

I quan vulguem la podem obrir.

4 respostes a “Què Són els Somnis i Com Aprofitar el Seu Gran Poder Transformador”

Hola Jan!
Em costa entendre el sentit que dones als somnis. Entenc que són reals perquè han existit, però no veig que formin part del camí personal a no ser que aprenguis a entendre’n el significat.
Sempre em deixen una mica confosa els somnis.
Merci per fer-m’hi pensar
Una abraçada

Anna

És un tema complex sí. Els somnis són part de la nostra vida i el que passa en ells és tan real (de fet, més) que el que passa durant el dia. No és que estiguem desperts de dia i dormint de nit; estem vivint tota l’estona. Per pensar-hi sí 😉

Hola Jan !!!
Moltes gràcies pel teu article tan entenedor i clarificador. Coincideixo totalment amb aquest concepte de la realitat a diferents plas. Ja fa temps que quan vaig a dormir, dic que m’en vaig de viatge. He llegit Wayne Dyer, Louise L. Hay, Esther Hicks, Eckhart Tolle, “La Llei de l’Atracció”, etc. Veig que al final anem a parar al mateix concepte : la Ciència, les Religions, la Filosofía, les Cultures Ancestrals, amb diferents paraules i llenguatges diuen EL MATEIX !!! (Ja ens entenem, oi ?)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *