Una Petita Pregunta que Canviarà la Teva Vida Professional

canviar vida profesionalEstàs satisfet amb la teva vida professional? Tant de bo que sí, però estadísticament el més probable és que no. La majoria de la gent no ho està.

Fruit d’aquesta insatisfacció, molts de nosaltres somiem en canviar de rumb; deixar la nostra ocupació actual i buscar una altra cosa millor. Però no sabem ben bé com fer-ho i ens bloquegem. I ens quedem on som: insatisfets.

Si és el teu cas, hi ha una pregunta molt senzilla que pot ajudar a desbloquejar aquesta situació. És una pregunta molt poderosa que, si la segueixes, ho canviarà tot.

Només t’has de preguntar el següent: “com ho puc vendre?”

Tots Som Venedors

És possible que aquesta pregunta et sembli una mica fora de context: què vols dir amb això de “com ho puc vendre?”, Jan? Què és el que haig de vendre exactament? I per què haig de vendre alguna cosa? Jo no sóc pas venedor…

M’explico.

Per començar, tots som venedors. Tant si treballes per a una empresa aliena com si ho fas pel teu compte, estàs venent els teus serveis a algú que et paga uns diners a canvi.

Malauradament, no sempre som conscients d’aquest fet. Ens pensem que només els comercials o les persones que són darrera d’un mostrador són venedors, i no és així. Tots som venedors. Què penses que fa, si no, una persona quan envia un currículum a una empresa? Intentar vendre. En aquest cas, intentar vendre’s a si mateixa.

La pregunta “com ho puc vendre?” és molt i molt poderosa per diversos motius. I el primer d’ells, tot i que no és el més important, és que posa la paraula “vendre” clarament a la nostra vida. Tingues-ho ben present: a no ser que siguis ric i visquis de renda, o estiguis jubilat, ets un venedor.

No te n’has d’avergonyir pas. Tots ho som.

Què Has de Vendre?

D’acord, Jan, tots som venedors, però segueixo sense veure on vols anar a parar amb això de “com ho puc vendre?” Què és el que haig de vendre? De què estàs parlant exactament?

Ara arribem a la part important. El més poderós d’aquesta pregunta és que, si te la planteges directament, et saltes una pregunta que gairebé tothom es fa, i que és molt perjudicial: “què puc vendre?”

“De què puc treballar?”, “de què munto un negoci?”, etc. Aquest tipus de preguntes són equivalents a “què puc vendre?”, perquè amb elles ens preguntem què podem oferir a la societat a canvi de diners. I aquest tipus de preguntes són molt i molt negatives. Les has d’evitar tant com puguis. Molt millor passar directament a “com ho puc vendre?”

Però això no té sentit, Jan. Primer haig de saber què vendre abans de decidir com fer-ho. I tens tota la raó. Però fixa’t bé que jo no he dit enlloc que no hagis de saber què vendre. El que he dit és que no t’ho has de preguntar. I saps per què? Doncs per un motiu molt simple: ja ho saps. Sempre ho has sabut, encara que sovint facis veure que no.

El que has de vendre és allò que realment estimes, allò que t’agrada fer per sobre de tot. T’agrada dibuixar? Doncs ven dibuixos. T’agrada tenir cura dels nens? Doncs ven els teus serveis com a professor o cuidador.

Si et preguntes “què puc vendre?”, t’estàs dient a tu mateix que no saps què fer, i no és veritat. Estàs creant dubtes on realment no n’hi ha. Tu ja saps el que realment t’agrada, així que no et preguntis què fer, pregunta’t com fer-ho.

Com Canviar la Teva Vida Professional

Si no estàs satisfet amb la teva vida professional, vol dir que el que estàs fent no té gaire a veure amb el que realment estimes. Així que pensa en el que realment t’agrada i fes-te la màgica pregunta: “com ho puc vendre?” Tingues en compte tots els recursos que tens a l’abast –diners per invertir, coneixements, contactes, experiència, etc.– i busca una manera de vendre el que t’agrada fer.

L’últim motiu pel qual aquesta pregunta és tan poderosa és que no admet excuses. No pots respondre “no ho puc vendre”, perquè no estàs preguntant si ho pots vendre o no. Estàs preguntant COM ho pots fer. Amb aquesta pregunta, et saltes els dubtes i comences a buscar la manera de tirar-ho endavant.

Aquesta és la millor actitud que pots adoptar, perquè els dubtes no serveixen per a res. Així que no dubtis més, ho pots aconseguir. Pots viure d’allò que realment t’agrada fer. Només has de buscar la manera.

I sempre hi ha una manera.

photo credit: Omar Eduardo via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *