Com Comunicar-te amb el Teu Cos i Comprendre Tot el que Et Passa

Com comunicar-te amb el teu cosAvui parlarem de com comunicar-te amb el teu cos i, especialment, com interpretar els diferents símptomes físics que puguis tenir.

En general, vivim els problemes físics com una cosa molesta i indesitjable. I, quan apareixen, la nostra primera reacció sol ser desitjar que marxin com més aviat millor.

Aquesta reacció és molt comprensible però, en realitat, una de les maneres més constructives d’abordar-los és fer just el contrari: escoltar. En lloc de rebutjar-los directament, primer escoltar-los.

Tots els símptomes físics, siguin del tipus que siguin, tenen un profund missatge.

I entendre’l és clau per poder-los sanar.

Un Exercici per Interpretar els Missatges del Cos

Hi ha moltes maneres de comunicar-nos amb el nostre cos, però avui et proposo un exercici concret que permet comprendre el significat de tots els problemes físics que tinguis.

És un exercici basat en les constel·lacions personals, i qualsevol persona pot fer-lo pel seu compte. Només necessites un llapis, diversos fulls de paper i estar en un lloc tranquil.

Es tracta de fer el següent. En primer lloc, tria un dels fulls de paper i escriu-hi la paraula “Jo”. Aquest full et representarà a tu.

En segon lloc, tria un altre full diferent i escriu-hi “El meu cos”. Aquest full representarà el teu cos físic.

Un cop hagis fet aquests dos primers passos més senzills, ve un pas una mica més elaborat: has d’escoltar-te molt atentament i fer una llista de tots els problemes físics que et preocupin, siguin del tipus que siguin, i siguin de la intensitat que siguin. Pot ser mal d’esquena, pell seca, mal al genoll, cansament, dificultats per dormir, etc. Dedica-li el temps que necessitis i intenta no deixar-te’n cap, encara que sigui poca cosa. Cada símptoma té el seu propi missatge i és important no oblidar-ne cap.

A mesura que vagis prenent consciència de cada símptoma físic, ves escrivint-los, cadascun en un full per separat.

En aquest pas, és molt important que escriguis el que tu sents exactament, i no el que algú extern t’ha dit que tens. Per exemple, si un metge t’ha diagnosticat i t’ha dit que tens artrosi, no posis “artrosi” al paper; posa-hi “dolor als dits” o qualsevol altra cosa que sentis. Posa sempre les paraules que expressin el que tu sents des del teu punt de vista.

Al final d’aquest procés, tindràs un full amb la paraula “Jo”, una altre amb les paraules “El meu cos” i un grup de fulls amb els diferents símptomes físics que et preocupen. Cada full representarà el que hi ha escrit en ell.

Com Connectar amb el Teu Cos i Comprendre els Seus Missatges

Un cop tinguis llesta aquesta preparació inicial, el següent pas és col·locar tots els fulls a terra, amb la cara escrita mirant cap amunt. Segueix la teva intuïció a l’hora de col·locar-los en una posició o una altra. La posició que escullis estarà bé.

I a partir d’aquí comença l’exercici pròpiament dit, que consisteix a anar-te situant successivament sobre de cada full de paper i escoltar atentament el que sents en cadascun d’ells.

Cada vegada que et posis a sobre d’un full, sentiràs el que sent el que hi ha escrit en ell. És a dir, quan et posis a sobre del full on hi posa “Jo”, sentiràs el més rellevant que sents tu en aquest moment; quan et posis en el full on hi posa “el meu cos”, sentiràs el que sent el teu cos, com a ens amb vida pròpia que és; quan et posis en un full amb un símptoma físic escrit, sentiràs el que sent aquest símptoma i el missatge que té per a tu.

Si has fet constel·lacions alguna vegada, aquest procediment et resultarà conegut. Però si no, és possible que et sorprengui una mica.

El que passa és, bàsicament, que tot és una unitat. Així que pots connectar amb qualsevol element de l’univers, perquè estàs totalment unit a ell. I en aquest exercici, el que fas és connectar amb el teu cos i amb els símptomes que genera per a comprendre’ls de primera mà.

És un exercici molt simple, però molt poderós.

I l’únic requisit és que no intentis racionalitzar-lo massa. Simplement confia i deixa’t sentir.

No hi ha cap problema de salut ni cap símptoma físic que sigui un error, un càstig o alguna cosa semblant.

Tots són missatges amorosos del cos.

I si escoltes amb atenció, els pots comprendre.

Un gran abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.