Com Estar Bé Ara Mateix amb Tapping

Com estar béQuan no estem bé, normalment volem que les circumstàncies canviïn.

Si estem malament perquè tenim un problema de salut, per exemple, volem que aquest problema es resolgui. O si estem malament perquè tenim pocs diners, volem que la nostra situació econòmica millori.

En part, és lògic pensar d’aquesta manera. La nostra experiència ens diu que, en funció de les circumstàncies que ens envolten, ens resulta més o menys fàcil estar bé.

El problema és que canviar les circumstàncies no sempre és senzill. De fet, moltes vegades ens costa bastant…

Afortunadament, hi ha un altre camí.

En lloc d’intentar canviar el nostre entorn per intentar estar millor, podem canviar directament el nostre estat d’ànim. Hi ha diverses maneres de fer-ho, i una d’elles és el tapping.

Siguin quines siguin les teves circumstàncies, amb tapping pots aconseguir estar bé ara mateix.

Què És el Tapping i Com Funciona

Si avui no és el teu primer dia al blog, segurament ja coneixeràs el tapping. En parlo sovint 🙂 Però, per si de cas, te’n faig un petit resum.

El tapping és una teràpia molt simple amb la qual pots tractar pràcticament qualsevol cosa que et preocupi: un problema físic, un tema emocional, una situació que no t’agradi, etc.

Per veure el procediment complet pots descarregar-te gratis el llibre “El Poder del Tapping” però, bàsicament, només has de fer dues coses:

  1. El primer pas és decidir què vols tractar i buscar una frase que ho descrigui. Per exemple, si et fa mal l’esquena, la frase pot ser “em fa mal l’esquena”, i si estàs nerviós, la frase pot ser “estic nerviós”.
  2. Una vegada triada la frase, has de colpejar-te suaument amb els dits uns determinats punts del cos mentre vas dient la frase en veu alta. Només hi ha nou punts i sempre són els mateixos, així que és molt senzill aprendre-se’ls. (Per saber on són els punts, pots descarregar-te el llibre de tapping i els trobaràs dibuixats a la pàgina 13: descarregar llibre: “El Poder del Tapping”).

Com veus, és molt senzill. Només s’ha de dir una frase i colpejar-se suaument uns punts.

I, encara que sembli sorprenent que una cosa tan simple pugui funcionar, la veritat és que dóna molt bons resultats.

Lògicament, per fer un tractament avançat cal saber algunes coses més, però només amb això ja es poden fer moltes coses. Entre elles, pots millorar el teu estat emocional molt ràpidament.

Com Estar Bé Ara Mateix amb Tapping

Per aconseguir sentir-te bé amb tapping només has de fer el següent.

En primer lloc, fixa’t en com et sents ara mateix a grans trets. De moment no et fixis massa en els detalls, fixa’t només en si et sents més o menys bé, o si et sents malament.

Un cop tinguis clar en quin costat de la balança et trobes (bé o malament), llavors sí fixa’t en els detalls. Si estàs malament, mira com et sents exactament. Estàs trist? Enfadat? Espantat? Etc.

I si estàs bé, fixa’t en si sents un benestar complet o si hi ha alguna part de tu que no està bé al 100%. Si el benestar que sents no és complet, vol dir que hi ha alguna cosa que t’incomoda una mica. Fixa’t bé i mira què és.

En qualsevol dels dos casos, si sents una mica de malestar, encara que només sigui una mica, busca una frase que el descrigui. Per exemple:

  • Estic trist perquè no trobo feina.
  • Estic enfadat amb la meva parella perquè m’ha cridat en públic.
  • Em sento deprimit i no veig sentit a res.
  • Estic més o menys bé, però em preocupen els meus fills.
  • Estic més o menys bé, però no acabo de gaudir de la vida com m’agradaria.
  • Estic una mica atabalat amb la meva feina.
  • Etc.

Fixa’t que no he posat cap frase del tipus “estic trist” o “em sento malament” i ja està. Aquestes frases són massa genèriques, i en fer tapping és molt important que la frase capti el que realment et passa amb tant detall com puguis. Així que dedica uns segons a escoltar-te bé, i busca una frase que encaixi amb el que realment sents.

Un cop tinguis la frase, només has de fer la ronda de tapping amb ella.

Si tries una frase que ressoni amb el que realment sents, notaràs una millora en el teu estat emocional. Pot ser una millora gran o petita, això depèn de diversos factors, però hi haurà una millora.

A partir d’aquí, pots repetir l’exercici les vegades que vulguis, canviant la frase en funció de com et vagis sentint.

Fa uns dies, parlant amb una amiga, em va dir que per a ella el tapping és una eina que no pesa gens i que sempre pots portar a sobre. Em va encantar aquesta manera de veure-ho, perquè capta a la perfecció l’essència del tapping.

Tots tenim alts i baixos emocionals al llarg del dia, però amb tapping podem gestionar-los i aconseguir estar bé.

I quan estàs bé, tot flueix molt millor.

2 respostes a “Com Estar Bé Ara Mateix amb Tapping”

Hola Jan
Fa poquet que et segueixo i m’agraden molt els teus articles.
Respecte el tapping, et volia preguntar si l’has estudiat amb en Cipriano Toledo o aquest curs online està basat en l’EFT. Conec una mica els dos estils i estic pensant si m’hi apunto o no.
Gràcies per la feina tan bonica que fas en aquesta web.

Hola Roser,

El plantejament del curs està basat en l’EFT tal i com l’explica el seu creador, en Gary Craig, ampliat a partir de la meva pròpia experiència i visió. L’objectiu és entendre bé l’essència del tapping i aprendre a utilitzar-lo per tractar els problemes des de la seva arrel.

Una abraçada,
Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *