Com Rejovenir i Mantenir-nos Joves per Sempre

Com rejovenirLa salut en general, i l’edat en particular, és una de les coses que més ens preocupen a molts de nosaltres.

Quan som joves, en general no solem tenir massa problemes de salut, però a mesura que van passant els anys, sovint apareixen molèsties i dificultats que limiten el nostre benestar físic.

I assumim que és normal i inevitable.

Però, realment ho és?

Realment és normal que amb els anys cada vegada estiguem pitjor físicament i que cada vegada puguem fer menys coses?

La resposta és que no.

Com tot en aquest univers, el nostre cos no té cap límit.

I podem rejovenir i mantenir la salut tant de temps com vulguem.

De què està fet el nostre cos

És possible que, en sentir aquesta afirmació, a moltes persones els sembli un disbarat: això és impossible Jan. No es pot rejovenir ni mantenir la salut de manera indefinida. Hi ha una sèrie de lleis físiques que no es poden transgredir. Està demostrat. Els ossos perden calci amb els anys, els músculs perden elasticitat, les neurones es van degradant, etc.

Aquesta és una creença molt estesa.

Però per veure si és certa o no, hem d’analitzar-la una mica més.

Una pregunta important és: de què està fet el nostre cos realment? De què estan fets els ossos, els teixits, les cèl·lules i els altres elements del cos?

La primera resposta és: de matèria. El cos és matèria.

Però d’aquí sorgeix una altra pregunta: i què és la matèria?

I això no és tan fàcil de respondre.

La matèria no és el que sembla a primera vista.

Si t’interessa aprofundir en aquest tema, aquest article ho explica amb més detall: Què És la Matèria en Realitat. Però de forma resumida, durant els últims anys, la ciència ha descobert que la matèria és buida.

Primer pensaven que la matèria estava feta d’àtoms. Després van veure que els àtoms estaven formats per molt espai buit i unes partícules diminutes: protons, neutrons i electrons. Després van veure que els protons i els neutrons també estaven fets d’espai buit i unes partícules encara més diminutes: els quarks.

És a dir, a mesura que avança la ciència, es va descobrint que la matèria és cada vegada més buida.

A dia d’avui, està provat que la matèria és un 99,99999999999 % espai buit (no sé el nombre exacte de nous darrere de la coma, però són molts). I encara falta descobrir què són els quarks i els electrons.

Des del meu punt de vista, és clar cap a on tendeix això: la matèria és 100% espai buit (més sobre això aquí).

De fet, és pura llum.

Així que no tenim un cos “físic” en el sentit en què normalment considerem aquesta paraula, sinó un cos de llum. Som llum pura.

I la llum no té cap límit.

De què depenen la nostra edat i el nostre estat de salut

És molt important fer aquest canvi de mentalitat respecte al nostre cos i respecte a la matèria en general: el nostre cos, i tot el que ens envolta, no està fet “coses sòlides, pesades i massisses”, sinó d’espai buit.

Està fet de llum.

Ara bé, si som llum, per què emmalaltim llavors? Per què envellim?

Doncs no és per cap llei física. És per un motiu molt més profund.

Els nostres pensaments.

Tota la nostra vida depèn dels nostres pensaments (més sobre aquest tema aquí). I això també és vàlid per a tot el que ens passa a nivell físic.

Aquest és un tema profund que es mereixeria és espai, però de forma resumida, el procés d’envellir es produeix perquè pensem en ell.

Pensem que, amb el temps, el nostre cos es va degradant.

Pensem que, a partir de certa edat, hi ha coses que ja no podem fer.

Creiem fermament en això.

I per això succeeix.

La llum segueix el pensament, així que si creiem que amb l’edat tindrem problemes de salut, els tindrem.

Però això ho podem canviar.

Podem deixar de pensar d’aquesta manera. Podem canviar els nostres pensaments i les nostres creences.

I si ho fem, el nostre cos canvia completament.

Mètode 1 per Rejovenir: Canviar les Teves Creences sobre l’Edat

Un cop tenim clar l’efecte dels pensaments sobre el nostre estat físic, parlarem de dos mètodes concrets per canviar la nostra mentalitat sobre el cos, la salut i l’envelliment.

El primer d’ells consisteix a canviar les creences que tenim associades a l’edat.

Pensa-hi un moment. Quines creences tens respecte a cada edat?

Què creus que és “normal” que passi als 20 anys, per exemple?

I als 30?

I als 40? I als 50? I als 80?

Molt probablement, tindràs unes creences bastant fixes al respecte. Segurament, creus que als 20 anys és normal estar fort, saludable i ple d’energia.

Als 30, és normal estar més o menys bé, però ja no tan vital com als 20.

Als 40, comencen a arribar els primers problemes físics. I comença a haver-hi algunes coses que ja no pots fer.

I a partir d’aquí, als 50, 60, 70, 80…, l’energia, la vitalitat i la salut van baixant.

A cada persona, això pot ser una mica diferent, però la gran majoria de nosaltres tenim aquestes creences. I per aquest motiu, a mesura que arribem a aquestes edats, es produeixen aquests efectes.

Però això vol dir que, si canviem aquestes creences, canviarà completament el nostre cos. Si creiem que als 80 anys és normal estar bé, ho estarem.

I una eina molt senzilla i potent per canviar creences, és el tapping.

Per si no el coneixes, el tapping és una teràpia molt efectiva amb la qual podem tractar qualsevol bloqueig que ens preocupi. Només hem de buscar frases sobre el que volem tractar i dir-les en veu alta mentre ens donem uns cops molt suaus en uns punts del cos (tens tots els detalls del procediment en aquest article: Què És el Tapping? – Manual Bàsic per Començar en 5 Minuts).

Si volem sanar les creences associades a l’edat, només hem de buscar frases sobre aquestes creences i fer tapping amb elles. Per exemple:

  • Crec que és normal que a partir dels X anys no tingui tanta vitalitat com abans.
  • Crec que és normal que a partir dels X em facin mal les articulacions.
  • Crec que és normal que a partir dels X no tingui tanta energia.
  • Crec que és normal que als X apareguin problemes de salut.
  • Crec que és normal que als X em senti _______.
  • Crec que és normal que als X _________.
  • Etc.

En aquests exemples, he posat creences molt genèriques i sense especificar els anys concrets. Però en el teu cas, és important que posis els detalls exactes: què creus exactament i sobre quines edats. En tapping, com més detallades són les frases, millor funciona.

Si ho fas, veuràs que a poc a poc va canviant la teva visió sobre l’edat i el cos.

I si canvia la teva visió, canvia la teva realitat física.

Mètode 2 per Rejovenir: Canviar la Teva Edat Mental

Un segon mètode per rejovenir, que podem fer servir sol o en combinació amb el primer, és canviar mentalment d’edat.

Hi ha una pregunta que vaig sentir fa temps que em va impactar molt: quina edat tindries si no sabessis l’edat que tens?

És una pregunta molt important, perquè apunta al fet que estem tractant aquí: l’edat no és una cosa física, sinó mental. I la podem canviar a nivell mental.

Una manera molt senzilla de fer-ho és simplement pensar mentalment que tens una altra edat. Pots triar l’edat que vulguis. I a partir d’aquest moment, sent que tens l’energia d’aquesta edat.

És important que no ho facis com un joc, sinó que ho sentis de veritat. En el teu dia a dia, sent mentalment que tens aquesta edat, i que la tindràs per sempre, independentment dels anys que passin.

Un moment de dubte que pot aparèixer en aplicar aquest mètode és quan algú et pregunti l’edat. És molt important que en aquests casos mai responguis “tinc tants anys” referint-te als anys que fa que ets al planeta. Si vols, pots dir, “vaig néixer fa tants anys.”

Però tingues molt present que aquesta no és l’edat que tens.

L’edat que tens és la que tu has decidit tenir. I això, a la teva ment, i en la teva manera d’expressar-te, has de tenir-ho claríssim.

(Igual que en el mètode anterior, també pots utilitzar el tapping per facilitar el procés. Si veus que hi ha creences i pensaments dins teu que et dificulten connectar plenament amb l’edat que has decidit tenir, pots fer tapping per dissoldre’ls. Sempre que detectis un obstacle en el teu camí, sigui del tipus que sigui, amb tapping el pots sanar.)

Els Efectes Reals d’Aquests Mètodes per Rejovenir

És molt possible que, en llegir tot això, algú pensi: bé, aquestes idees sonen molt bé, però dubto molt que tinguin algun efecte. Per molt que canviï les meves creences sobre l’edat i que canviï mentalment la meva edat, el meu cos seguirà envellint i seguiré tenint problemes de salut.

La resposta a aquest possible comentari és que, si algú creu que el seu cos seguirà envellint independentment del que faci, és que no ha canviat les seves creences sobre l’edat. Així que, efectivament, seguirà envellint.

D’altra banda, una persona que aconsegueixi canviar al 100 % el que pensa sobre l’edat i el cos, canviarà al 100 % la seva realitat física.

Ara bé, dit això, és cert que sol ser difícil canviar d’un dia per l’altre totes les nostres creences. Els dos mètodes que hem comentat són molt efectius, però com la majoria de coses, acostumen requerir una mica de temps i dedicació.

Així que, sent pràctics, és veritat que el més probable és que en començar a aplicar-los no vegis canvis molt grans de cop.

Però aquest no és un motiu per no fer-los servir. En absolut.

Si dediques temps a treballar sobre les teves creences i els teus pensaments, s’aniran produint efectes subtils en el teu interior. És possible que al principi no es vegin gaire, però hi seran. I si els mantens en el temps, aquests efectes subtils produiran grans efectes visibles.

Aquesta és la millor manera de plantejar-se aquest treball.

Cada segon que passes tenint pensaments lluminosos sobre el teu cos és una gota d’aigua que va regant la teva salut.

I si la regues amb afecte i constància, a poc a poc florirà.

Un gran abraçada,

Jan

2 respostes a “Com Rejovenir i Mantenir-nos Joves per Sempre”

Dono fe de que tot el que es diu en aquest article es cert.
Us ho dit per propia experiència.
Fa 10 anys que practico el tapping i estic molt mes en forma que fa 20 anys.
Corraboro que la edat es un tema mental.
El tapping no sols va be per totes aquestes creences limitants sino que et treu els “achaques” en un plis.
Fa anys que no em costipo, tot i que soc infermera i cada dia estic exposada als virus . A part del tapping, he canviat la mentalitat: no em costipo perque no em dona la gana.
Gracies Jan, ets un crac

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *