Com Sanar el Cos amb la Ment i Recuperar Completament la Salut i el Benestar

com sanar el cos amb la mentAvui volia compartir amb tu un mètode molt eficaç per sanar el cos amb la ment.

Quan tenim un problema de salut, normalment creiem que hem de fer algun tipus de teràpia o acció: anar al metge, prendre algun medicament, anar a algun terapeuta, etc.

Creiem que hem de fer alguna cosa per sanar.

I no és així exactament.

És cert que les teràpies, els medicaments i les accions en general ens poden ajudar, però no són l’element més important.

L’element més important per a sanar el cos són els nostres pensaments.

La clau de la nostra salut, i de la nostra vida en general, és la nostra ment.

I avui parlarem de com utilitzar-la per recuperar la salut completament.

Com Sanar el Cos amb la Ment

L’exercici que et proposo per sanar el cos amb la ment és molt senzill. Només has de fer el següent:

En primer lloc, busca un espai tranquil on puguis estar entre 5 i 15 minuts sense que res t’interrompi. També el pots fer independentment del lloc i el moment, però al principi va bé practicar en un entorn tranquil.

Un cop ho tinguis, dedica aquests 5-15 minuts a imaginar-te que el teu cos està sa i còmode.

De seguida parlarem una mica més d’aquesta part, perquè s’ha de fer bé perquè l’exercici sigui efectiu, però l’essència és simplement aquesta: dedicar una estona a imaginar que el teu cos està bé.

Pots prendre-t’ho com un joc si vols; com quan t’imagines que et toca la loteria i penses en tot el que podries fer. Deixa volar els teus pensaments, i per una estona imagina que estàs bé.

I fes-ho de forma regular; com a mínim 3-4 vegades per setmana. Perquè tingui efectes importants, cal fer-ho de forma més o menys continuada.

Fet de forma aïllada, aquest exercici té poca força. Però si el fas de forma regular, canviarà completament el teu estat físic.

La Importància de la Ment a l’Hora de Sanar el cos

És possible que, d’entrada, aquest exercici sembli poca cosa. Pots pensar que no servirà de res o que, en el millor dels casos, pot ser una petita ajuda i res més.

I no és així en absolut. Si el fas bé, no hi ha res millor que puguis fer pel teu cos.

Una de les grans limitacions de la humanitat actual és que no som plenament conscients del poder de la ment. Creiem que els pensaments no tenen cap efecte sobre la realitat, i que l’única manera d’aconseguir coses és fer accions.

Però això no és del tot cert. És veritat que les accions ens poden ajudar a aconseguir els nostres objectius, però no poden fer-ho per si soles. Les accions no tenen cap poder per elles mateixes.

Les accions només són efectives si van acompanyades de pensaments.

Mitjançant les nostres accions, podem potenciar els nostres pensaments i fer que es manifestin amb més força, però mai podem crear res amb accions si no hi hem pensat abans.

Ja ho va dir Shakespeare fa temps: “paraules sense pensaments, mai arriben al cel.” Els actes per si sols, si no tenen pensaments que els sustentin, no poden fer res.

Aquest és el motiu pel qual moltes vegades treballem durament i no aconseguim el que volem. No es pot aconseguir res només amb treball dur.

Abans hi hem de pensar.

La Clau per Poder Sanar el Cos amb la ment

La idea principal d’aquest exercici és molt simple: només has de dedicar uns 5-15 minuts a imaginar-te que el teu cos està bé, i fer-ho de forma regular. Aquesta és una manera de fer que els teus pensaments a poc a poc es vagin alineant amb la salut.

Però perquè realment funcioni, cal tenir present un factor important: els pensaments que triïs han de ser creïbles per a tu. Has d’imaginar-te que estàs bé, i fer-ho d’una manera que realment ho gaudeixis i hi creguis.

Si intentes imaginar-te que estàs bé, però hi ha una part de la teva ment que pensa el contrari, no funcionarà.

Aquesta és la part difícil de l’exercici. Com podem imaginar que estem bé, i creure’ns-ho, quan ens estem sentint malament? Si estem sentint dolor, o si tenim un problema de salut, com podem imaginar que el nostre cos està bé i confiar-hi de veritat?

En general ens costa molt. Ens costa molt mantenir la positivitat mental quan les coses no són com ens agradaria.

Però hi ha una manera relativament senzilla d’aconseguir-ho.

Imagina’t que tens una llavor, i que decideixes plantar-la. La poses en un test amb terra, i comences a regar-la de forma regular.

En un cas així: tens algun certesa que la planta creixerà algun dia? I en cas que creixi, saps segur que creixerà molt i de forma ràpida?

La resposta és no. No saps segur si la planta creixerà o no. I en cas que creixi, no saps quant de temps trigarà ni si creixerà molt o poc.

Però hi ha una cosa que sí que saps: saps que les plantes necessiten aigua, i que si les regues de tant en tant les ajudes a créixer. I també saps que si no les regues mai, segur que no creixeran.

Així que, cada vegada que la regues, tens l’absoluta seguretat que estàs contribuint al creixement de la planta. No tens cap certesa respecte al resultat final, però tot i així no dubtes en cap moment del valor de cada gota d’aigua que li dónes.

Doncs aquesta mateixa actitud és la que has d’adoptar per fer l’exercici.

Dedica uns minuts a imaginar que el teu cos està bé i fes-ho amb el convenciment absolut que el que estàs fent és beneficiós per al teu cos.

Digues-te a tu mateix: no tinc ni idea de si em curaré o no, ni de quant temps trigaré a fer-ho, però sí que sé que això que acabo de fer és beneficiós per al meu cos. Cada vegada que tinc un pensament positiu sobre la meva salut, estic fent un pas cap endavant. I si vaig fent passos un darrere de l’altre, cada vegada estaré millor.

La vida humana és incerta. El que passarà en el teu futur és incert.

Però hi ha una cosa que és totalment segura: l’amor té poder.

I si regues la teva vida amb amor, estaràs contribuint a fer que floreixi.

4 respostes a “Com Sanar el Cos amb la Ment i Recuperar Completament la Salut i el Benestar”

Totalment d’acord Jan!
Ho faré?
La pressió de la sang tornarà a estar bé?
Regaré el meu cos
Una abraçada
Anna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.