El Principal Obstacle a l’Hora de Resoldre Problemes (de Qualsevol Tipus)

obstacle per resoldre problemesFa uns mesos vaig fer un curs de tapping amb el Cipriano Toledo, i des de llavors he anat a un parell de les trobades que de tant en tant organitza. El tapping és una tècnica molt curiosa per resoldre problemes de qualsevol tipus (físics, emocionals, econòmics, etc.), i que d’entrada sembla molt tonta, però que funciona molt bé. Si tens una mica de curiositat, et recomano que ho provis.

Però avui et volia parlar d’un tema que el Cipriano Toledo sempre anomena en els seus tallers i que considero molt important: els guanys secundaris dels problemes. És a dir, tot allò que tenen de positius els teus problemes que fan que una part de tu no vulgui resoldre’ls.

És possible que la teva primera reacció sigui pensar que els problemes no tenen res de bo, i que no hi ha cap part de tu que vulgui retenir-los. Però aquest rarament, per no dir mai, és el cas. Si no hi hagués cap part de tu que vol mantenir els problemes, ja haurien marxat fa temps.

Tu Mantens Vius els Teus Problemes

Per poder resoldre problemes de forma efectiva, el primer que cal tenir clar és que no són una cosa externa a tu. Tu els dones vida. Els teus problemes s’alimenten de la teva pròpia energia.

Hi ha una manera molt senzilla de veure que això és cert: si tu no hi fossis, els teus problemes desapareixerien, oi? Això vol dir que depenen completament de tu.

Així doncs, si vols que desapareguin, els has de tallar la font d’alimentació. Has descobrir quina part de tu és la que els està alimentant i tallar els subministrament d’energia que els manté vius.

Això és diferent per cada cas, així que has d’analitzar cada problema per separat. El més habitual, però, és que la font que els manté sigui el teu desig de rebre afecte i compassió dels altres. Quan tens un problema, ja segui econòmic, de salut, o de qualsevol altre tipus, normalment els altres es compadeixen de tu. I hi ha una part de tu que té por que deixin de fer-ho si el problema desapareix.

Hi ha una part de tu que creu que hi sortirà perdent si el problema desapareix, i per aquesta raó el reté.

Si Vols Solucionar els Teus Problemes, els Has de Deixar Marxar

Saps una cosa? Aquesta part de tu que reté el problema té raó: quan el problema desaparegui, hi haurà coses que perdràs. Si recuperes la salut, segurament els altres no seguiran sentint la necessitat de cuidar-te tant; si guanyes més diners, ja no sentiran llàstima de tu, etc.

Si vols que això no canviï, millor que no solucionis el problema. Però si vols ser feliç, aquest no és el camí. Una part important del teu creixement personal i espiritual consisteix en acceptar el que perdràs quan els problemes marxin, i obrir els braços per abraçar tot el que guanyaràs.

photo credit: Lst1984 via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.