El Significat dels Símbols Egipcis – El Símbol Més Famós

el significat dels símbols egipcisSi et demano que pensis un moment en símbols egipcis, o en pintures egípcies, quina és la primera imatge que et ve al cap? És aquesta, oi?

símbols egipcis

La imatge d’un egipci caminant amb les mans en aquesta posició és un dels símbols egipcis per excel·lència. Tots el coneixem.

Doncs bé, fa uns dies, just després d’una bonica sessió de freqüències de brillantor, em va venir com un flaix el significat d’aquest símbol tan conegut. És un significat molt profund i pràctic a la vegada, i m’agradaria molt compartir-lo amb tu.

L’Art de Donar: el Camí cap a la Felicitat

Tots els que tenim la ferma intenció de millorar com a persones, sabem que un aspecte clau en aquesta direcció és aprendre a donar. Una persona equilibrada és algú que es preocupa pel benestar dels altres i que intenta ajudar-los en tot el que pot.

Donar, però, ens fa molta por. Vivim amb la ferma creença que els nostres recursos són limitats, i ens fa por perdre’ls. Tenim un temps limitat, una quantitat de diners limitada, una energia limitada… si tot això ho regalem, què ens quedarà per a nosaltres? Si dediquem el nostre temps a ajudar, si compartim els nostres recursos, no pot ser que ens quedem sense res?

Aquesta preocupació és totalment comprensible, però fa que estiguem molt més pendents de rebre que no pas de donar. En lloc de pensar en què podem oferir al món, estem molt més interessats en rebre.

I quina és la postura típica d’algú que vol rebre? La ma estirada endavant amb el palmell cap amunt, oi? I, si t’hi fixes, el símbol de l’egipci caminant és el contrari: el palmell cap avall.

La primera cosa que ens diu aquest símbol egipci és que hem d’anar per la vida amb la ma per davant llesta per donar, mai per rebre. No hem de demanar mai res a cap persona; només donar.

Dit de pas, això encaixa perfectament amb la fórmula de la felicitat: el que ens fa feliços és expressar el nostre amor. És a dir, oferir-lo al altres.

L’Art de Rebre

Donar és molt important, el més important de cara a la nostra felicitat, però això no vol dir que no haguem de rebre res. Al cap i a la fi, si no rebem res i ho donem tot, al final ens podem quedar buits.

Però si no podem demanar res a les altres persones, d’on obtenim el que necessitem per sentir-nos satisfets i poder donar? Doncs de l’univers.

L’univers, o Déu si prefereixes anomenar-lo així, no té cap de les limitacions que tenim les persones. Pot crear qualsevol cosa sense cap mena d’esforç, així que li pots demanar el que vulguis. A més a més, li encanta donar, així que el faràs molt feliç si li demanes coses.

Això és el que ens diu la segona ma del més famós dels símbols egipcis: tingues la ma al darrera amb el palmell amunt, sempre llesta per rebre de l’univers tot el que necessites. La ma que rep sempre ha d’estar al darrera, de cara a l’univers, mai al davant.

El Veritable Creixement Personal

El símbol de l’egipci caminant, doncs, ens està informant de quina és la millor actitud per anar per la vida: demana a l’univers, dóna a les persones. Al revés no: no cal que li donis res a l’univers, està més que ben servit; no els demanis res a les persones, ja tenen prou feina amb les seves coses.

El primer pas en aquesta direcció és aprendre a comunicar-te amb l’univers, a demanar-li constantment tot el que necessites i a rebre-ho amb els braços oberts. Això és el millor que pots fer per al teu creixement personal.

En primer lloc, perquè l’univers és la millor font de recursos que existeix, i si aprens a accedir-hi, tindràs tot el que vulguis i més. A més a més, a mesura que vegis que realment és cert que pots accedir a aquesta font il·limitada, cada vegada tindràs menys por de donar, perquè veuràs que no et pots quedar sense res.

Així que, algú que ha aprés a comunicar-se amb l’univers per obtenir tot el que necessita és una benedicció per a si mateixa i per a la resta de la humanitat. Realment eren molt savis els egipcis.

 

P.D. Per acabar, un petit enigma. Resulta que, després de decidir escriure aquest article, vaig començar a buscar per Internet el significat dels símbols egipcis, per veure si algú havia trobat el mateix que jo. També vaig buscar imatges per il·lustrar l’article. Pensava que trobaria molta informació, i moltes imatges de pintures amb egipcis amb la postura típica. Però no, no vaig trobar res.

Vaig posar al Google “pintures egípcies”, “jeroglífics egipcis”, “egipci caminant”, “walking Egyptian”, i altres termes similars. I res, vaig trobar moltes fotografies de turistes davant de les piràmides amb la famosa postureta, però ni una sola imatge d’alguna pintura egípcia que semblés autèntica.

Tot un misteri. Ara no tinc ni idea d’on ha sortir aquesta imatge que tots tenim al cap. No sé si realment és una pintura egípcia, o ha sortit d’un altre lloc. En qualsevol cas, sigui qui sigui qui la va crear, la va encertar de ple. Perquè conté un missatge molt poderós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *