Els 3 Nivells del Subconscient i Com Accedir-hi

El subconscient és un dels grans misteris de la nostra vida.

Tots sabem que hi ha una part de la nostra ment que està oculta, però no sempre tenim clar quina informació conté ni com accedir-hi. I això ens condiciona enormement.

Per aquest motiu, avui parlarem de què hi ha en el subconscient i de com està estructurada aquesta informació.

Dins de tots nosaltres hi ha un gran potencial ocult.

I el subconscient és la clau per accedir-hi.

Què ha en el Subconscient

En primer lloc, parlarem breument de què és el subconscient i de com està estructurat a nivell general. I després entrarem més en detall en com accedir a la informació que conté.

Com tots sabem, el subconscient és una part de la nostra ment que no veiem.

A efectes pràctics, hi ha una mena de “barrera” que fa que no veiem una part de la nostra pròpia ment. (Si vols aprofundir en per què existeix el subconscient, tens més informació aquí).

Ara bé, què hi ha en aquesta part oculta de la ment? Què hi ha al subconscient?

Doncs bàsicament, el subconscient conté tota informació del que hem viscut durant la nostra existència i que ara hem oblidat. Tot el que hem fet, tot el que hem pensat i tot el que hem experimentat en algun moment, sigui proper o llunyà, i que ara no recordem, és al subconscient.

La ment conscient, en canvi, conté tota la informació que sí que recordem. Així:

És a dir, la nostra ment com a conjunt conté tota la informació de la nostra existència. Una part d’aquesta informació la percebem de forma conscient i una altra no.

A la part que percebem l’anomenem ment conscient, i a la part que no percebem l’anomenem ment subconscient.

L’Origen del Subconscient

Un cop veiem que el subconscient conté tota la informació de la nostra existència que hem oblidat, un fet important és que aquesta informació que ara és subconscient no sempre ho ha estat.

És a dir, no hi ha res que aparegui directament al subconscient. Tot comença sent conscient. Totes les experiències del passat, quan les vivim, les vivim de forma conscient. El que passa és que, per diferents motius, algunes experiències les oblidem i passen a el subconscient.

Tenint en compte això, una pregunta important és: i quant de temps fa que vam oblidar aquesta informació?

Els records que ara són al nostre subconscient, quant de temps fa que van ser conscients per última vegada?

La resposta, lògicament, és que depèn del cas.

Hi ha informació que fa molt que vam oblidar, i hi ha informació que és més recent.

I això té un gran pes a nivell pràctic perquè, en general, la informació que fa menys temps que vam oblidar està menys amagada i és més accessible, i la que fa més temps que vam oblidar està més enterrada. Una cosa així:

En aquesta imatge, la zona que es troba més a prop de la ment conscient representa la informació que fa menys temps que vam oblidar i que, per tant, és més accessible. I les zones més allunyades representen la informació que fa més temps que vam oblidar i que estan més ocultes.

(Aquí s’ha de puntualitzar que el temps no és l’únic factor que influeix en els nivells del subconscient, però generalment, com més temps fa que vam oblidar una cosa, més oculta està.)

Els 3 Nivells del Subconscient

Un cop veiem que al subconscient hi ha zones més ocultes que altres en funció de quant fa que vam oblidar la informació que hi ha en elles, podem fer una classificació d’aquestes zones per entendre-les millor.

I per això, parlarem de tres nivells diferents, als que anomenarem “subconscient actual”, “subconscient akáshic” i “subconscient còsmic”. (Els noms són el de menys. Si no t’agraden, pots canviar-los per uns altres. L’important és la idea.)

De seguida els comentarem més en detall, però a nivell general, aquests nivells contenen la següent informació:

  • Subconscient actual: informació subconscient de la teva existència actual.
  • Subconscient akashic: informació d’existències terrenals anteriors.
  • Subconscient còsmic: informació d’existències encara més antigues fora de la Terra.

Així doncs, el subconscient no conté únicament informació de la nostra existència actual, sinó informació de tota la nostra existència.

I com que tots som eterns, aquesta informació és molt més extensa del que tendim a pensar.

El Subconscient Actual

Entrant més en detall, el primer nivell, que hem anomenat subconscient actual, conté tots els records de la nostra existència humana actual que hem oblidat.

És a dir, aquest nivell conté tota la informació que en algun moment d’aquesta existència actual va ser informació conscient, però que ara hem oblidat: experiències de la nostra infància, pensaments que hem anat tenint durant la nostra vida, etc.

Aquests records són els menys ocults de tot el subconscient perquè són els que fa menys temps que vam oblidar. I encara que alguns d’ells (especialment els de la primera infància) poden estar força enterrats, són de molt més fàcil accés que els dels altres nivells que comentarem després.

Des del punt de vista del nostre creixement personal, aquest nivell de el subconscient és interessant per dos motius principals.

El primer és que en ell hi ha la informació dels nostres traumes i de l’origen de les nostres creences.

La gran majoria de les nostres pors i creences limitants es van generar a partir d’experiències que hem viscut en aquesta existència actual, així que estan registrades en el subconscient actual. I accedint-hi, les podem sanar (tens més informació sobre això aquí i aquí).

Però a més a més d’això, en el subconscient actual també hi tenim una altra informació molt valuosa: el record de sentir-nos plens i radiants.

Tots i cadascun de nosaltres arribem a aquesta existència plens d’alegria i il·lusió. A vegades pensem que venim aquí a pagar pels errors del passat i coses semblants, però això no és cert. Tots venim perquè volem, a fer coses que volem.

Això vol dir que, en els primers instants de la nostra existència actual, tots estem plens d’il·lusió i ganes de viure. El que passa és que després, (en alguns casos abans, i en altres més tard) solem viure experiències doloroses i apareixen les pors i les creences que ens limiten.

Però més enllà de les pors i les creences que tinguem ara, en un racó del subconscient actual tots tenim el record de sentir-nos plens de vida.

Tots tenim el record d’arribar aquí plens d’il·lusió i ganes de viure.

I com que aquesta il·lusió és dins nostre, la podem recuperar.

Una manera simple de fer-ho és fer una petita meditació. Pots buscar un espai tranquil, per exemple, relaxar-te i demanar-li al teu Jo Superior que et connecti amb l’energia que et va impulsar a venir a aquí.

Aquesta energia és pur amor i alegria.

I segueix dins teu.

El Subconscient Akashic

El segon nivell és el subconscient akashic, que conté tota la informació de les nostres existències anteriors a la Terra.

(Aquest tema sol ser delicat, perquè en la cultura occidental no estem acostumats a la idea de venir diverses vegades a la Terra. Si tens dubtes, tens més informació aquí i aquí.)

De forma semblant al que passa amb el subconscient actual, al subconscient akashic també hi ha dos tipus d’informació importants.

En primer lloc, tenim la informació d’experiències doloroses que vam viure en vides passades: ja sigui dolor que vam causar nosaltres a altres persones, o dolor que nosaltres vam rebre. Això està relacionat amb el famós karma, i pot afectar la nostra vida actual.

Però en realitat és bastant fàcil de solucionar. El karma ha tingut un paper important durant gran part de la història humana, però per a moltes persones ja no és necessari. Així que el podem deixar anar de forma molt simple. Si vols més detalls de com fer-ho, tens més informació aquí: Com Sanar el Karma.

I a més a més de les experiències doloroses, al subconscient akashic també hi ha la informació de totes les experiències positives i totes les coses que hem après a les vides passades. És a dir, tot el coneixement i totes les habilitats que hem anat aprenent durant diferents existències són al nostre subconscient. I les podem recuperar.

Aquesta idea la vaig descobrir fa temps a través de Kryon. Ell ho anomena “minar l’akash”, en referència a la idea d’accedir a aquesta part del subconscient i extreure’n coneixements que vam adquirir en el passat.

Hi ha diversos missatges seus que parlen d’aquest tema, per exemple aquest (en anglès). Però la idea és simple: amb intenció sincera, li podem demanar a la nostra ànima que obri un canal amb el nostre subconscient akashic i que ens doni qualsevol coneixement que vam adquirir en el passat i que ara ens pugui ser d’utilitat.

El Subconscient Còsmic

Finalment, tenim el subconscient còsmic, que conté tota la informació de la nostra existència anterior abans de venir a la Terra per primera vegada.

A efectes pràctics, aquest nivell del subconscient és el menys rellevant en el nostre estat evolutiu actual. Per seguir avançant en el nostre camí, la gran majoria de nosaltres no necessitem aquesta informació a curt termini. La necessitarem més endavant, però no ara.

Tot i així, és important tenir present que existeix aquest nivell.

Tots nosaltres som eterns.

Existíem abans de néixer en aquesta encarnació, i existíem abans de començar l’aventura de la Terra per primera vegada.

Hem fet moltíssimes coses al llarg d’aquest camí.

I totes són en el nostre interior.

Un gran abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.