Els 3 Tipus de Talents que Tots Tenim

tipus de talents
Descobrir els teus talents és una pas imprescindible per trobar el teu lloc al món, ja que les teves capacitats són precisament les eines que et permeten fer allò que has vingut a fer aquí.

Malauradament, no sempre és fàcil veure quins són els nostres principals talents, i hem de fer un esforç per descobrir-los. Per facilitar aquest procés de descobriment, a continuació et proposo una classificació dels diferents tipus de talents que tots tenim.

Tipus de Talents: Els Teus Talents Evidents

De tots els tipus de talents, aquests són els més fàcils d’identificar, ja que són els talents que tens, i que saps que tens. Són les habilitats que tens desenvolupades d’una forma natural i conscient.

Pot ser qualsevol cosa: cantar, pintar, escoltar a la gent, etc. El més important és que són coses que fas bé, i que saps que fas bé. Així que, en principi, aquí no hi ha cap treball de descobriment a fer, més enllà de potenciar-los tant com vulguis i puguis.

Els Teus Talents Ocults

Són els talents que tens, però sense ser-ne plenament conscient. Són aquelles habilitats que els altres veuen perfectament en tu, però tu no. Hi ha dos motius principals pels quals potser no veus alguns dels teus propis talents:

  1. Simplement no n’ets conscient.
  2. Creus que és normal. Potser saps que tens una determinada habilitat, però per a tu és tan normal, que creus que tothom la té. No te n’adones que la majoria de gent no la té, i que això et fa especial.

Una bona manera de descobrir els talents ocults és preguntar a algunes persones que et coneguin bé quins capacitats creuen que tens. Segur que t’enduus més d’una sorpresa.

Els Teus Talents Potencials

Aquests són molt més importants del que sembla a simple vista. Són els talents que tens poc desenvolupats, i que et sap greu que sigui així. Per exemple, potser creus que no ets gaire simpàtic, i t’agradaria ser-ho més. O creus que tens poca paciència, i voldries tenir-ne més.

És possible que pensis que això sempre és així, que t’agradaria tenir totes les capacitats que creus que no tens. Però molt probablement això no és cert. Segur que hi ha moltes habilitats que no tens i no hi penses mai. En canvi n’hi ha d’altres que sí.

Doncs bé, aquestes capacitats que tens poc desenvolupades i que trobes a faltar són molt importants. Tenen un gran potencial, perquè si les treballes, poden arribar a ser el teu talent més gran.

Els talents evidents i els ocults són capacitats que tenim de forma natural; no ens requereixen cap esforç posar-les en pràctica, de manera que no les treballem gaire. Simplement les fem servir quan les necessitem i ja està.

En canvi, els talents potencials són una part de nosaltres que, si volem arribar a aprofitar, hem d’exercitar a fons. El desig de tenir-los ens impulsa a fer l’esforç de treballar-los, i aquest esforç pot fer que floreixin enormement. Però hem de fer el treball; si no, es quedaran adormits per sempre.

 

photo credit: Mait Jüriado via photopin cc

2 respostes a “Els 3 Tipus de Talents que Tots Tenim”

Volia dir que acabo d’entrar al blog de casualitat i després de llegir alguns articles, estic molt interessada en tots aquests temes. Jo llegeixo llibres de budisme i de tant en tant medito.
Tot i així ara em trobo en un punt de la meva vida (després d’acabar la carrera i adonar-me que no és lu meu) en el qual em qüestiono cap a on vaig? On vull anar? Què m’interessa? Quins plans de futur tinc? I m’agobio molt perquè no trobo resposta a cap pregunta… No se què se’m dóna bé. L’únic que se és el que se’m dóna malament.

Sí, no veure clar cap a on vols anar es una mica angoixant… Jo també vaig acabar la carrera veient clar que no volia seguir per aquest camí, i em va costar bastant trobar-ne un altre.

Però si ja saps el que no vols, ja tens una part de la feina feta. Ara simplement es tracta d’anar mirant dins teu per veure què sents realment. No sé si ho has vist, però tinc un llibre gratuït sobre aquest tema. Te’l pots descarregar aquí: http://www.jananguita.cat/el-teu-lloc-al-mon-llibre-gratis.

Una abraçada i benvinguda!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.