Els Millors Llibres Espirituals i Com Escollir-los Sàviament

els millors llibres espiritualsEls llibres espirituals són un dels grans tresors de la humanitat, oi?

Molts d’ells contenen una gran saviesa, i ens ajuden a créixer i avançar a la vida.

Però n’hi ha tants per llegir…

Quins són els més adequats? Com podem triar-los sàviament?

Evidentment, no hi ha una llista dels millors llibres espirituals per a tothom. Però sí que hi ha unes pautes que podem seguir per triar els millors llibres espirituals per a cadascú.

Avui volia parlar d’una d’elles. És molt important.

Com Escollir els Millors Llibres Espirituals

A l’hora de triar els millors llibres espirituals, hi ha diversos aspectes a tenir en compte.

Un dels més importants és que cada persona és diferent, i per tant necessita informacions diferents que l’ajudin a créixer. Per aquest motiu, el primer punt és fixar-nos sempre en la nostra intuïció i en el que sentim quan veiem un llibre, i també en els senyals que de vegades fan que un determinat llibre es creui en el nostre camí.

(Per exemple, un mètode que jo faig servir de vegades és anar a una llibreria i demanar a l’univers que em recomani un llibre. Després em passejo relaxadament per les diferents prestatgeries a veure què sorgeix. He descobert diversos llibres molt bonics així.)

Però a banda d’aquesta idea genèrica, avui volia parlar d’un aspecte que no és tan conegut i que també és important l’hora de triar llibres espirituals: la data en què van ser escrits.

En general, com més recents, millor.

No és una norma absoluta, per descomptat, però en general els llibres espirituals recents tenen una informació més ajustada a les nostres necessitats actuals que els antics.

És un tema delicat, així que crec que és millor explicar-ho amb un exemple.

Imagina’t que som a l’any 2000. En aquella època encara no hi havia smartphones, únicament telèfons mòbils de primera generació, que només servien per parlar i enviar missatges de text.

Aquells mòbils tenien un manual d’instruccions, com qualsevol aparell electrònic. Vull que pensis un moment en aquells manuals. Eren totalment correctes, oi? Explicaven amb detall tot el que el mòbil podia fer, i explicaven com fer-ho.

No deien cap mentida. Eren exactes i perfectes en el seu objectiu.

Ara bé, imagina’t que fem el següent raonament: el manual d’instruccions del meu primer mòbil em va ser molt útil. Amb ell vaig aprendre moltes coses i mai em va enganyar. Per tant, el faré servir sempre.

Què passaria en un cas així? Què passaria si intentéssim fer servir el nostre vell manual amb un mòbil nou?

No funcionaria, oi?

Per començar, la majoria de coses que explica el vell manual no les podríem aplicar. No es truca igual amb un mòbil nou que amb un de vell, i enviar missatges tampoc es fa de la mateixa manera. Al manual antic hi posa coses del tipus “prem tal tecla per fer tal cosa”, i el mòbil nou ni tan sols té tecles …

Però el pitjor de tot és que, amb el manual antic, mai podríem aprofitar tot el potencial del mòbil nou. El vell manual no explica res de les aplicacions, ni d’Internet, ni del whatsapp, ni de la càmera de fotos, etc. Ens perdríem moltes de les coses que podem fer.

(Algú podria pensar que potser això no estaria tan malament. Potser estaríem millor sense mòbils. Però no és veritat. Una eina sempre és útil si es fa servir bé. Però aquest tema es mereix un article sencer…)

Doncs amb els llibres espirituals passa exactament el mateix. En certa manera, tots aquests llibres són manuals d’instruccions. D’una manera o altra, ens donen informació per a poder créixer a nivell personal i espiritual.

Però cal tenir en compte que la humanitat ha canviat. Ja no som iguals que fa 2000 anys. Ni tan sols som iguals que fa 20 anys.

La humanitat ha canviat molt, i els llibres espirituals que més ens poden servir actualment no són els mateixos que abans.

Necessitem manuals nous per a una humanitat nova.

La Humanitat Ha Despertat

El gran canvi que hi ha hagut és que la humanitat ha despertat. Per fi hem obert els ulls.

Durant la major part de la nostra història hem viscut a les fosques. No sabíem qui érem ni què hi fèiem aquí.

Però ara això ha canviat. Encara no ho veiem del tot clar, però hem començat a connectar amb la veritat profunda que hi ha al fons dels nostres cors.

Bàsicament, hi ha hagut dos canvis importants. El primer és que hem començat a veure que Déu no és una entitat separada ni superior, sinó que forma part de nosaltres. Déu és al nostre interior.

I el segon és que hem descobert que la força que mou l’Univers és l’amor, i que res té sentit sense amor.

Evidentment, aquest canvi encara no està complet. Encara hi ha moltes persones que no han començat a fer-lo de forma clara, i les que sí que hem començat encara l’estem madurant i integrant a poc a poc.

Però el canvi ja ha començat, i això és el més important.

A grans trets, la humanitat actual és com una persona que s’acaba de despertar: té lleganyes als ulls, els cabells despentinats, va en pijama i encara li molesta una mica la llum del dia.

Encara no hem obert completament els ulls. Som a una fase molt recent del nostre despertar. Per això encara no tenim gaire bon aspecte.

Però ja estem desperts. Ja no estem dormint.

I aquest canvi és enorme.

Tot Això És Molt Important a l’Hora d’Escollir els Millors Llibres Espirituals

La diferència entre una persona adormida i una persona desperta, encara que s’estigui despertant, és molt gran.

A una persona mig desperta li pots dir coses. Pots parlar amb ella. Potser no t’entén del tot, però pots interactuar amb ella.

A una persona adormida, en canvi, no li pots dir res. No et sentirà. És inútil explicar-li res. L’únic que pots fer és intentar despertar-la.

I això és el que van fer els llibres espirituals de l’antiguitat: intentar despertar-nos. El seu principal objectiu era simplement que deixéssim de dormir.

Per aquest motiu, els llibres espirituals antics no parlen en detall de tot el nostre potencial. No parlen de quin és el nostre camí i la nostra missió, ni tampoc de tot el que podem arribar a fer.

No tenia cap sentit fer-ho. Estàvem tots adormits. No hi havia ningú escoltant.

En canvi, els llibres actuals són molt diferents. Ara sí que hi ha algú escoltant, i poden parlar-nos de forma molt més clara i explicar-nos moltes més coses.

Si llegeixes un llibre canalitzat recent i el compares amb els llibres espirituals antics (que també van ser canalitzats), veuràs que la diferència és molt gran. Parlen amb molta més claredat i senzillesa, i aborden temes molt més amplis.

Això no vol dir que els llibres antics siguin erronis. En absolut. Són un dels regals més grans que hem rebut mai. Ens han ajudat a despertar.

A més a més, encara estem mig despertant-nos, així que encara ens poden fer servei durant un temps.

Però no serà gaire temps.

Som a una fase nova, i l’univers ho sap. I ens està enviant informació nova per a aquesta aventura que acabem de començar.

L’aventura de viure desperts.

2 respostes a “Els Millors Llibres Espirituals i Com Escollir-los Sàviament”

A vegades confonem la espiritualitat amb les religions i, si bé les religions la utilitzen, no ho fan en tota la seva dimensió, doncs estan creades per l’home i sempre tenen limitacions, prohibicions, obligacions o interessos. En canvi, quan palem d’espiritualitat ho fem en una dimensió infinita, sense límits, sense dogmes. És l’amor en tota la seva plenitud, nosaltres mateixos en equilibri amb l’univers. Potser aquesta és la clau per escollir aquests llibres del que parles, no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.