Com Aconseguir la Veritable Estabilitat Laboral

estabilitat laboralFa uns dies vaig llegir una entrevista que em va deixar una mica preocupat.

L’entrevistat era el creador d’una web per ajudar a gent a l’atur, i en un moment donat de l’entrevista diu que es calcula que a l’any 2020 la meitat dels treballadors seran autònoms.

No sé si és una previsió encertada, però per a mi aquesta és una notícia boníssima. Crec que treballar per compte propi és una de les millors coses que podem fer, tant a nivell econòmic com personal, i crec que és molt positiu que cada vegada més gent triï aquest camí.

Però el comentari següent de l’entrevistador no va ser precisament optimista, sinó més aviat el contrari. Va dir: “llavors, l’estabilitat laboral ja s’ha acabat?”

I la resposta de l’entrevistat encara va ser menys encoratjadora: “sí, l’estabilitat laboral s’ha acabat”.

Estic segur que molta gent pensa el mateix: “les empreses ja no contracten com abans, i per tant l’estabilitat laboral és una cosa del passat.”

Tu també ho creus? Espero que no, però per si de cas, m’agradaria parlar una mica sobre el tema. La  veritable estabilitat laboral no té res a veure amb tenir un contracte de treball.

De Qui Depèn la Teva Estabilitat Laboral?

Si entenem el concepte “empresa” en un sentit ampli, podem dir que tothom treballa per a una empresa. De vegades l’empresa és gran, i d’altres és petita. Fins i tot hi ha empreses que només tenen un treballador. I també estan els treballadors públics, els quals treballen per a l’estat, que en el fons també és una empresa.

La pregunta és: sigui quina sigui l’empresa on treballes, què és millor, que sigui teva o que sigui d’una altra persona?

La resposta és clara, oi? Posats a triar, millor que sigui teva.

I llavors per què preferim treballar pels altres? Per què pensem que “estabilitat laboral” és sinònim de “que alguna empresa que no sigui meva em contracti”?

Per què quan algú diu que en un futur proper la majoria serem autònoms, pensem que és un pas enrere en lloc d’un pas endavant?

Doncs per un motiu molt simple: no confiem en nosaltres mateixos. Per sentir-nos segurs econòmicament, necessitem dependre d’algú altre.

Què Necessites per Tenir Estabilitat Laboral?

Per molt que sigui una cosa habitual, la veritat és que no té gaire sentit pensar que estem més segurs treballant per l’empresa d’una altra persona que treballant pel nostre compte.

Si treballes pel teu compte, és veritat que la teva empresa pot anar malament, però si treballes per a una empresa aliena, també. I per què penses que la probabilitat que la teva empresa faci fallida és més gran que no pas que li passi a una altra empresa? Doncs perquè no confies en tu.

A més a més, si l’empresa és teva, només et quedaràs sense feina si realment va molt malament i has de tancar. Però si l’empresa és d’una altra persona, no cal arribar a aquest extrem. Quanta gent s’ha quedat al carrer treballant per a una empresa amb beneficis? Només cal que l’amo de l’empresa escrigui el teu nom en una llista i estàs fora. Això no passa quan l’amo ets tu.

Tot això ja ho saps, però tot i així et sents més segur si algú et contracta. A mi també em passa. I ens passa perquè no confiem en nosaltres mateixos.

I això és precisament el que necessitem: confiança en nosaltres mateixos. La veritable seguretat s’aconsegueix amb confiança, no amb un contracte de treball.

Tens Motius de Sobres per Confiar en Tu

I saps una cosa? La realitat és que tenim motius de sobres per confiar en nosaltres i sentir-nos segurs. Mira enrere, i pensa en tot el que has passat. Pensa en totes les situacions que has hagut d’afrontar. Les has superat totes. Totes, totes.

Fins al dia d’avui, has aconseguit tirar endavant independentment dels obstacles que hagis trobat pel camí. Ets aquí, i res del que t’ha passat t’ha pogut tombar. I saps què passarà en el futur? Exactament el mateix. Superaràs tot el que la vida et posi per davant. Això és el que passarà.

Així que confia en tu. Pots sentir-te segur en tots els àmbits de la teva vida, fins i tot el laboral. Estàs en bones mans. Les teves.

Llibre Gratis: El Teu Lloc al Món

Sentir-nos segurs, i agafar les regnes de la nostra vida professional és molt important per poder tenir la llibertat de fer allò que realment estimem i ser qui realment som.

Per cert, t’agradaria descobrir qui ets realment i per què ets aquí? Si t’interessa aquesta qüestió, he escrit un llibre sobre el tema. I te’l pots descarregar gratuïtament.

photo credit: seyed mostafa zamani via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.