Tu Ets Molt Important per a l’Univers

eres imprescindibleAlgun cop has pensat que el nostre planeta és un punt insignificant de l’univers, i que no passaria res si no existís? Encara més, algun cop ha pensat que tu mateix ets pràcticament insignificant, i que la vida podria continuar igual sense tu?

És molt probable que sí, molta gent ho pensa. Però no és cert, tu tens paper molt important aquí, i l’univers ho notaria molt si no hi fossis. I tant que ho notaria.

La Importància del Teu Paper a l’Univers

Si hi ha aquesta tendència a pensar que la humanitat és insignificant, és simplement perquè no sabem quin és el nostre paper dins de l’univers. No ens adonem que tenim una funció molt important, i això ens impedeix veure el valor del que fem.

Per entendre-ho millor, imagina’t un moment que no sabessis res del funcionament del cos humà, i que et fixes en el cor. El cor, si el mirem aïlladament, no sembla que faci res gaire important. Simplement es contrau i s’expandeix una vegada i una altra, dia rere dia, any rere any, fins que al final s’atura. Algú podria pensar: doncs quina ximpleria. Per fer això no cal que faci res. Realment, si mirem el cor sense tenir en compte el cos al complert, sembla que el que fa és totalment inútil.

Però si mirem tot el cos com a conjunt, llavors veiem que el batec incessant del cor està molt lluny de ser inútil: és el que impulsa la sang, nodrint tot l’organisme perquè continuï en vida. I aquesta tasca és tan important, que si el cor s’atura, el cos també.

És el mateix que passa amb nosaltres. Pensem que el planeta Terra és insignificant des del punt de vista de l’univers. És un planeta que gira al voltant del Sol una vegada i una altra, i no sembla que això serveixi per a gran cosa. I amb nosaltres a nivell individual, més del mateix. Ens aixequem cada dia, anem a treballar, i tornem a casa a dormir. Dia rere dia, any rere any, fins que al final ens aturem. I quin sentit té tot això?, ens preguntem. I de seguida ens contestem a nosaltres mateixos: cap ni un. La nostra vida no serveix per a res en concret, ni té cap valor especial. Si no hi fóssim, l’univers seguiria exactament igual.

Res més lluny de la realitat. Si pensem això és perquè no entenem el funcionament de l’univers complert. És el mateix que mirar el cor sense tenir en compte el conjunt del cos.

Recorda sempre aquesta imatge: què li passa a un cos si li treus el cor? O el fetge? O els ronyons? No pensis en com en són de petites aquestes parts en comparació amb el cos complert, pensa en la seva importància i en el que passa si una d’elles no hi és.

Això és que li passaria a l’univers si tu deixessis d’existir.

 

P.D. S’ha de dir que la salut de l’univers no corre absolutament cap perill, perquè tu no deixaràs mai d’existir. Tu ets etern.

photo credit: khalid almasoud via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.