Què És la Guarició Reconnectiva?

guarició reconnectivaLa guarició reconnectiva és una teràpia energètica descoberta pel Dr. Eric Pearl que serveix per tractar qualsevol problema de salut. És molt poderosa i té diverses característiques que la fan molt interessant.

En l’actualitat, tenim moltes teràpies disponibles: Reiki, acupuntura, tapping, flors de Bach… i això a vegades pot marejar una mica. Hi ha tantes opcions que pot costar decidir què fer. No obstant això, aquesta diversitat és molt positiva. En tenir diverses opcions al nostre abast, és molt més fàcil poder trobar-ne una que s’adapti bé al que necessitem en cada moment.

Per aquesta raó, crec que és positiu tenir uns certs coneixements de les diferents teràpies que existeixen. Així és molt més fàcil triar la que creiem que ens anirà millor.

I una de les teràpies que val la pena conèixer és la guarició reconnectiva. És un pas endavant molt important en el món de la salut.

El Poder de la Guarició Reconnectiva

Vista des de fora, una sessió de guarició reconnectiva és similar a una de Reiki: el pacient està estirat, i el terapeuta va passant les mans per sobre del seu cos, sense tocar-lo. Però hi ha dues diferències importants:

  1. En el Reiki, el terapeuta s’ha de concentrar en enviar energia a través de les seves mans cap al pacient. En la guarició reconnectiva, en canvi, el terapeuta no ha d’enviar res, el que ha de fer és simplement sentir l’energia amb les mans.
  2. Quan es fa Reiki, el terapeuta ha d’anar posant les mans en una sèrie de posicions concretes i preestablertes. Per contra, la guarició reconnectiva és completament lliure. No hi ha cap procediment concret a fer, simplement s’ha d’anar sentint i fluint amb l’energia.

Per a mi, aquest segon punt és el més interessant de la guarició reconnectiva. És la primera teràpia que jo conec que no té cap procediment concret a seguir. No és com l’acupuntura, on s’han de punxar uns punts molt concrets; no és com el Reiki, on s’han de posar les mans en unes determinades parts del cos. Per fer guarició reconnectiva, el terapeuta ha de sentir l’energia, i seguir-la segons el que vagi percebent en cada moment.

I aquesta manera de fer és una evolució important en les teràpies de salut. Perquè la vida no és rígida ni estàtica, així que les teràpies tampoc ho haurien de ser.

Tu Pots Fer Guarició Reconnectiva

Un altre avantatge de la guarició reconnectiva és que no es necessita cap entrenament ni procés d’iniciació. Si vols, pots començar a practicar-la ara mateix.

Tot i que t’ho pots fer a tu mateix, el més fàcil és començar fent-li a una altra persona. No hi ha cap tipus de perill, així que pots demanar-li a algú de confiança que faci de “conillet d’índies”.

El procediment és molt simple: demana-li que s’estiri, i posa les mans per sobre d’alguna zona del seu cos, sense tocar-la. A partir d’aquí, intenta sentir l’energia amb les mans. Les sensacions més habituals són escalfor, fred, pessigolles, una pressió com si toquessis cotó fluix… però pot ser qualsevol altra cosa. Si no notes res, ves movent les mans per diferents parts del cos (sempre sense tocar) i intenta sentir l’energia.

Una sessió de guarició reconnectiva és simplement això: uns 30-45 minuts, durant els quals el terapeuta va movent les mans per sobre del pacient buscant les zones on sent més energia. I ja està.

No es necessita cap curs ni cap preparació prèvia. Qualsevol persona ho pot fer. El que sí que és cert és que l’experiència ajuda, i que si mai has fer res semblant, pot costar una mica notar l’energia. Si t’interessa aquesta teràpia, i veus que et costa, pots llegir el llibre “La Reconexión”, que ho explica amb més detall. I si t’interessa molt, també hi ha cursos. Però no són necessaris, només són una ajuda.

Jo vaig assistir al curs que fa el Dr. Eric Pearl per ensenyar guarició reconnectiva (són tres dies), i allà va explicar que també fa cursos per a nens. La diferència és que el curs per a nens només dura dues hores. Simplement els diu “escolteu amb les mans”, i els nens ho capten de seguida.

Els adults, en canvi, necessitem més temps. Necessitem que ens diguin què hem de fer exactament, on hem de posar les mans i com, i ens costa entendre que no hi ha cap procediment. S’ha de sentir l’energia amb les mans i anar-la seguint. I ja està.

La guarició reconnectiva és una teràpia lliure. Com la vida.

photo credit: Mara ~earth light~ via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.