5 Senzills Hàbits Saludables que Canviaran Completament la Teva Vida (cap a Millor)

hàbits saludablesAvui volia compartir amb tu una llista d’hàbits saludables i senzills que et poden ajudar a tenir més bona salut, a trobar la pau interna i a connectar millor amb tu mateix.

Aquests hàbits són positius en general, però pel moment que està vivint la humanitat, actualment tenen especial importància.

Com et comentava en un article recent, la humanitat està passant per un canvi molt potent; el més potent que hi ha hagut mai. Bàsicament, estem passant a una nova energia on tot funcionarà de forma molt diferent.

Aquest canvi és molt positiu, però això no treu que tingui algunes dificultats. Els canvis gairebé sempre tenen dificultats. Estem vivint uns temps força moguts, i és relativament fàcil descentrar-nos si no ens cuidem una mica.

Els hàbits que et comentaré a continuació t’ajudaran precisament a estar més centrat i a obrir la teva consciència. No te’ls prenguis com una obligació, ni molt menys, són només una proposta. El que sí que és molt recomanable és que experimentis amb ells i que busquis també altres hàbits saludables pel teu compte que creguis que et poden anar bé. I que, un cop vegis quins et resulten beneficiosos, els vagis incorporant a poc a poc a la teva rutina diària.

És veritat que canviar d’hàbits acostuma a costar una mica, però l’esforç val molt la pena. I, en certa manera, és gairebé inevitable. La humanitat està canviant (cap a millor), i nosaltres hem de canviar amb ella.

Hàbit Saludable Número 1: Córrer Habitualment

T’has fixat que córrer està molt de moda últimament? Si surts al carrer, gairebé segur que veus algú corrent.

No és casualitat aquest boom. A nivell intuïtiu sabem que córrer és molt bo per a nosaltres.

Per començar, és un esport molt complet. En major o menor mesura, treballen tots els músculs del cos, i per això córrer és una de les maneres més senzilles d’estar en forma.

A part d’això, córrer també té un gran aspecte mental. Es necessita constància i força mental per sortir a córrer regularment. Si ho fas, desenvoluparàs molt aquests aspectes de la teva vida, i això t’ajudarà molt a aconseguir qualsevol altre objectiu que tinguis.

Però el més important de tot és que córrer ens connecta amb la nostra naturalesa més primitiva. I en aquest cas, amb la paraula “primitiva” no em refereixo a una cosa negativa, sinó tot el contrari. Un dels problemes més grans que tenim actualment és que estem massa desconnectats de les nostres arrels. Som massa lluny de la natura i massa a prop de la tecnologia, i hem de trobar un equilibri. I córrer és una bona manera de fer-ho.

Tots els animals corren, i gaudeixen fent-ho. L’ésser humà és l’únic que ja no ho fa. I en el fons del nostre cor, ho trobem a faltar.

Així que, per poc que puguis, surt a córrer i passa-t’ho bé. No vulguis superar cap marca ni anar més ràpid que ningú. Simplement corre, i sent-te part del món que t’envolta.

Hàbit Número 2: Caminar Descalç per la Terra

Caminar descalç per la terra és molt important per a nosaltres ara mateix. En la línea del que et deia fa un moment, estem massa desconnectats de la natura. Un dels grans reptes que tenim actualment és seguir desenvolupant i gaudint de la tecnologia, però al mateix temps recuperar la connexió amb la Terra que tenien els nostres ancestres i que nosaltres hem perdut.

De fet, el futur de la humanitat és una societat molt desenvolupada tecnològicament i, al mateix temps, molt més connectada i integrada amb la natura.

Caminar descalç habitualment per la terra, i si pot ser per un bosc, és un pas molt gran en aquesta direcció. És d’aquelles coses que semblen simples, però que si ho probes veuràs que en el fons del teu cor ho necessitaves. Hi ha un lligam entre nosaltres i la Terra que s’ha trencat una mica, i necessitem recuperar-lo.

Perquè sigui així, és important que caminis per la terra directament, no per gespa, herba o asfalt. Necessitem contacte directe amb la Terra.

A més a més, les pedres del camí et faran un massatge natural als peus. Reflexologia podal gratis 🙂

Hàbit Número 3: Deixar de Mirar la Tele

En general, intento no parlar gaire dels aspectes “negatius” de la vida. Trobo que no s’aconsegueix res de bo, sinó més aviat el contrari: els donem més força. Però hi ha un tema que crec que és important, i és el de la tele. Seria molt positiu per a nosaltres deixar de mirar la tele. Així de simple. Apagar-la completament i deixar-la ben apagada. Com a mínim durant un temps.

No faré una llista dels motius pels quals aquesta és una bona decisió, crec que tots en som bastant conscients. Tot així, ens costa fer el pas i treure la tele completament de la nostra vida, i intentem convèncer-nos que tampoc passa res per mirar-la una mica.

Però sí que passa, encara que només sigui una mica. I normalment no és només una mica, oi que no?

Personalment, si hagués de triar un sol nou hàbit, triaria aquest: apagar la tele. Només pel temps que guanyaràs per fer altres coses molt més productives ja val la pena. Però el més important és que la teva vibració i la teva connexió amb tu mateix augmentarà molt.

Hàbit Número 4: Dutxar-se amb Aigua Freda

La meva dona té una expressió que m’agrada molt. En lloc de dir que hi ha coses bones o dolentes, diu que hi ha coses que “eleven l’esperit” i coses que no. I fa uns dies va venir i em va dir: “Jan, dutxar-se amb aigua calenta no eleva l’esperit”. I té raó.

Dutxar-se amb aigua calenta té dos aspectes que no ens ajuden gaire. Per un costat, és addictiu: et poses sota la dutxa i no sortiries mai. I tot el que és addictiu estova la nostra força mental. I per una altra banda, també ens estova físicament.

L’aigua freda, en canvi, ens revitalitza a tots els nivells. Costa una mica posar-s’hi, però surts com nou.

Hàbit Número 5: Menjar Fruita

El tema de l’alimentació és bastant controvertit i té opinions molt dispars. Potser és un dels temes amb menys consens del món. Per aquesta raó, és un tema que estic investigant molt últimament, i m’agradaria parlar-ne amb més detall en un futur.

Però de moment, dir només que la fruita és molt important per a nosaltres. Fixa’t que és pràcticament l’únic aliment que ens podem menjar fàcilment sense cuinar-lo i que és deliciós al nostre paladar. La resta d’aliments, o bé els hem de cuinar per poder-los digerir, o bé hi hem d’afegir sal o algun altre condiment perquè tinguin un gust acceptable. I normalment fem les dues coses: cuinar-los i afegir-hi sal.

Processar els aliments no és negatiu per sí mateix, però oblidar quins són els aliments principals que la natura ha dissenyat per a nosaltres sí. És una cosa més que ens allunya de les nostres arrels.

Per aquesta raó, hem de fer un canvi de mentalitat pel que fa a la fruita. La fruita no és només per postres, és l’aliment principal de la nostra dieta. És el primer que menjaríem si estiguéssim perduts a la selva sense cap utensili. I hem de tornar-la a posar al lloc que li pertoca en el nostre esquema alimentari: a dalt de tot.

 

Com et deia al principi, cap d’aquests hàbits és obligatori, ni molt menys. Ni tan sols el de la tele 😉 Pren-te’ls com una pluja d’idees i agafa els que ressonin amb tu.

El que sí que és important és intentar recuperar la connexió amb la Terra que hem perdut. Els canvis que està vivint la humanitat van en aquesta direcció: com a conjunt, estem fent un camí per recuperar les nostres arrels (sense perdre tot el que hem avançat a nivell tecnològic i científic).

Si, a nivell personal, fas també un petit treball de reconnexió, et sentiràs amb molta més harmonia amb el teu entorn.

I també et sentiràs molt més sa i feliç. Que és el que realment importa, oi?

photo credit: BMcIvr via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.