Com Sanar la Insatisfacció Laboral i Trobar la Plenitud a la Feina

insatisfaccio laboralLa insatisfacció laboral és un dels problemes més comuns actualment.

Molts de nosaltres no estem a gust a la feina. Ens aixequem al matí sense ganes d’anar a treballar, i ens passem gran part del dia desitjant que arribi el moment de marxar.

I entre les persones amb inquietuds espirituals, aquesta sensació sovint és especialment forta.

A mesura que anem creixent a nivell interior, moltes vegades sentim que no encaixem en el nostre lloc de treball. Mirem al nostre voltant i pensem: no m’agrada aquest lloc. No m’agrada com funciona ni el que representa. Jo no vull ser aquí.

És aquest el teu cas?

Si la resposta és sí, avui parlarem de com abordar aquesta situació.

La feina és una part molt important de la nostra vida. I cal trobar-li un sentit i un equilibri per poder estar bé.

Com Afrontar la Insatisfacció Laboral

En general, quan estem malament a la feina, la nostra primera reacció és voler marxar.

Ens imaginem que la deixem i que en trobem un altra de millor: una feina que encaixi més amb els nostres valors, que tingui un sentit més profund, que funcioni a un ritme més tranquil, etc.

D’entrada, pot semblar una bona idea. Si no estem bé a la feina, sembla raonable buscar-ne una altra que ens agradi més.

Però en molts casos no és la millor opció.

Com a mínim de moment.

Depèn de cada persona, per descomptat, però en un percentatge elevat dels casos, la millor opció no és anar-se’n.

En primer lloc, perquè no acostuma a ser fàcil. Tots tenim responsabilitats econòmiques, i deixar la feina pot ser arriscat si no es fa bé.

Però per sobre de tot, perquè hi ha un motiu pel qual som on som.

Encara que en aparença pugui semblar que som a un lloc que no té res a veure amb nosaltres, en el fons tot té un sentit. Tot passa per alguna cosa.

I la nostra ànima està desitjant que ho complim.

El que l’Univers Espera de Tu

Quan algú vol fer un canvi important a la seva vida laboral, hi ha dos grans obstacles que se sol trobar.

El primer és no saber què fer. Moltes persones senten que no estan bé a la feina, però no saben quines altres opcions considerar.

I el segon és no saber com portar-ho a la pràctica. Hi ha persones que sí que saben què els agradaria fer, però no veuen la manera de fer-ho realitat.

En els dos casos, hi ha un desig de canviar, però falta un camí clar que permeti fer-ho.

I quan passa això, acostuma a ser un indicador que canviar no és la millor opció. En general, la vida ens dóna senyals més o menys clars quan hem de canviar de rumb. I si no ens les dóna, el més probable és que de moment el millor sigui quedar-nos (això no és 100% infalible, però és una pista).

Si et trobes en aquesta situació, és possible que et preguntis: i per què la vida m’ha portat fins aquí? Per què m’ha posat en un lloc que no m’agrada, sense donar-me una opció fàcil per marxar?

I la resposta és molt simple: perquè ets necessari.

El lloc on ets ara et necessita.

I l’Univers espera que et quedis.

(Com a mínim durant un temps.)

Quina És la Teva Veritable Feina

És possible que en sentir això pensis: necessari jo? Jo no sóc necessari en absolut. Si deixés la feina, no passaria absolutament res. Una altra persona em substituiria i tot seguiria igual.

Però no és cert.

Res es queda igual si tu te’n vas. Res és igual si tu no hi ets. Perquè el que tu tens és una cosa que encara és relativament escassa en aquest planeta: llum.

Si tu te’n vas, un altre vindrà i farà la teva feina, això és cert. Però no serà fàcil que l’ompli de llum igual que ho fas tu.

Tu ets una persona amb una gran llum interior, i allà per on passes emets la teva intenció sincera d’estar en pau. Les persones del teu voltant no sempre ho reconeixen, però en el fons ho noten, i d’una manera o altra se senten tocades per la teva llum.

Per això ets tan necessari.

Perquè la humanitat pugui avançar, cal que en qualsevol lloc del planeta hi hagi com a mínim una persona que intenti afrontar-ho tot des de la pau, l’amor i el respecte. Cal que com a mínim hi hagi una ànima que es mantingui mínimament en calma, fins i tot en els moments més complicats, i que la seva llum vagi irradiant a poc a poc als altres.

I aquesta és la teva feina.

És igual que treballis en una oficina, en una botiga o en una fàbrica, la teva veritable feina no té res a veure amb tot això. La teva veritable feina és mantenir la llum.

Si te’n vas, la llum baixa.

Això no vol dir que hagis de quedar-te sempre al mateix lloc, ni molt menys. La vida té preparades moltes sorpreses, i aniran apareixent en el moment oportú.

Però si en algun moment et trobes en un lloc gris, no fugis a la primera de canvi.

Algú ha de transformar els llocs grisos en llocs plens de color.

I aquest algú ets tu.

Un gran abraçada,

Jan

6 respostes a “Com Sanar la Insatisfacció Laboral i Trobar la Plenitud a la Feina”

Gràcies Jan!
Desitjo de tot cor que en el meu lloc de treball pugui jo radiar la meva llum i que amb pau i amor s‘ompli de molta llum.

Hola Jan,
Actualment estic una mica massa cremada de la meva feina. Haig de treballar ràpid i tot i així no aconsegueixo acabar la feina. Estic cansada. Sembla que l’escrit l’hagis fet per a mi. M’ha agradat llegir-lo. Gràcies!

Hola Jan, me encanta que el Universo disponga, a mi me brindó la oportunidad de cambiar de trabajo cuando ya había llevado la luz , despues de tres años y medio de estar ahí, empezaba estar intranquila y mal por las cosas que acontecian , pero que no dependian de mi por lo que me ofrecieron ( sin yo buscarlo) otro trabajo y acapté sin pensarmelo. El Universo me abría un nuevo camino. Gracias.?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.