La Diferència entre els Animals i els Humans a Nivell Espiritual

Avui parlarem de la diferència entre els animals i els éssers humans a nivell espiritual.

És evident que hi ha una diferències entre nosaltres i els animals. Però més enllà de les diferències físiques i intel·lectuals, no sempre tenim clar en què consisteixen realment.

Són unes diferències importants.

I estan directament relacionades amb qui som i què hi fem aquí.

Un Tema Delicat

Abans de començar, farem un petit aclariment sobre aquest tema. És un tema delicat i complex, i és fàcil que pugui haver alguna confusió.

El cas és que els animals tenen unes característiques diferents a les nostres i, segons com s’expliqui, pot semblar que són menys valuosos que nosaltres.

Per aquest motiu, crec que és important deixar clar d’entrada que no és així en absolut. Si en algun moment sembla que estic afirmant que els animals són inferiors, serà que no m’he expressat bé. L’Univers és una unitat, i res és superior ni inferior a res.

Però més enllà d’això, cada forma de vida té un paper a l’existència.

I el paper dels animals és molt diferent al nostre.

L’Origen de la Creació

A l’igual que vam fer a l’últim article, avui també retrocedirem en el temps fins a l’origen de la creació. Això ens servirà per entendre millor qui som nosaltres i qui són els animals.

I el que va passar en aquell moment inicial és que el Creador (o Déu, si volem anomenar-lo així), va fer la primera creació. Així:

Aquesta imatge és interessant, perquè mostra com el Creador va fer la primera creació. Però també pot ser confusa, perquè pot semblar que el Creador i la creació estan separats.

I no és així. Tota la creació forma part inseparable del Creador.

Així que, tot i que aquesta imatge ens serà útil durant l’article, hem de tenir present que tot és una unitat, i que tot forma part del Creador.

Dit això, l’element més rellevant de cara al tema d’avui és que hi ha una diferència clau entre el Creador i la seva creació. Si t’hi fixes, en el dibuix anterior el Creador té un punt al seu interior, i la creació no. I això és molt important.

Aquest punt representa la capacitat de percebre la realitat.

És a dir, el Creador té un focus de consciència en el seu interior, des d’on percep la realitat. Però la creació no.

Una manera d’entendre-ho és observar la diferència que hi ha entre tu i la teva mà.

Si t’hi fixes bé, veuràs que tu tens un focus de consciència en el teu interior, que és des d’on perceps la realitat. I aquest focus està situat dins del teu cap, a la zona propera a la glàndula pineal. (Si vols localitzar-lo amb detall, pots fer un exercici molt senzill que hi ha en aquest article).

És a dir, dins del teu cap hi ha un focus de consciència des d’on perceps la realitat. En canvi, dins de la teva mà (o de qualsevol altra part del teu cos), no hi ha cap focus de consciència (si tens dubtes sobre això, pots mirar aquest article):

Ara bé, vol dir això que la teva mà no és viva o que no forma part de tu? En absolut. La teva mà és una part molt important del teu cos, i és viva igual que totes les altres. Però el centre de la teva consciència no és dins de la teva mà.

Doncs amb la creació passa el mateix.

La relació que hi ha entre el Creador i la primera creació és la mateixa que entre tu i la teva mà: la primera creació era viva i formava part del Creador. Però no tenia un focus de consciència al seu interior.

La Creació dels Primers Éssers Vius

Així doncs, tot va començar quan el Creador va fer la seva primera creació. Aquesta primera creació formava part del Creador i, per tant, era viva igual que ell. Però no tenia un focus de consciència al seu interior. El Creador no percebia la realitat des de dins d’aquella creació, de la mateixa manera que tu no perceps la realitat des de dins de la teva mà.

Després d’aquella primera creació, en van venir moltes més. El Creador va seguir creant i creant. Va crear estrelles, planetes, éssers físics, etc. Així:

(Recorda que, com hem dit abans, tot i que a la imatge sembla que les creacions i el Creador estan separades, en realitat és tot una unitat. Tot forma part del Creador.)

El Creador va crear moltes coses però, en aquesta primera etapa, les creacions seguien sense tenir consciència pròpia. Cap d’aquestes creacions té un “punt” al seu centre. Totes elles eren part del Creador, però el focus de consciència del Creador no era al seu interior.

Entre aquestes creacions, hi ha els animals. I també els homínids que ens van precedir.

Però encara no hi som nosaltres.

Nosaltres sí que tenim aquest “punt” al nostre interior.

Aquesta és la gran diferència.

L’Aparició de la Humanitat

Així que el Creador va anar creant i creant durant molt de temps.

Tot el que creava li semblava bonic. Tot era part d’ell, i tot enriquia l’Univers. Però ell no era DINS de cap cosa, de la mateixa manera que tu no ets dins de la mà. Tot ho observava des d’una certa “distància”.

Però va arribar un moment en què li va venir la següent idea: com seria observar la vida des de dins d’una de les meves creacions? Quan veig un ésser viu, sento la seva pell, els seus músculs i el seu cor bategant. Sento que és part de mi i jo d’ell. Però no sé el que és SER ell. No sé el que se sent vivint DINS d’ell i només dins d’ell.

Així que va prendre una decisió: va triar una espècie i es va introduir dins d’ella. I va succeir això:

És a dir, el Creador es va introduir dins d’una de les seves creacions per experimentar la vida des d’allà.

El Creador va posar el seu focus de consciència dins d’un cos per viure durant un temps com un ésser físic.

Aquest va ser l’origen de la humanitat.

I això és el que ets tu.

La Diferència entre Humans i Animals

Com comentava al principi, aquest tema és delicat, perquè pot semblar que el que hem comentat implica que els humans som superiors a la resta de creacions.

Però no és així. En absolut.

Tu diries que la teva mà és inferior a tu, per exemple?

Se’t passaria pel cap menysprear-la d’alguna manera?

Estic segur que no. Tots sabem que les nostres mans són precioses i molt valuoses. I per res del món voldríem perdre-les o fer-los mal.

Però cada part de la creació compleix un paper. Hi ha algunes creacions que tenen un focus de consciència al seu interior i algunes que no.

La teva mà no té un focus de consciència al seu interior.

Molts altres elements de l’univers tampoc.

Tu si.

Un gran abraçada,

Jan

2 respostes a “La Diferència entre els Animals i els Humans a Nivell Espiritual”

Agraeixo molt tota la teva recerca i l’expressió de la mateixa, perque sempre ens enriqueix i ens converteix en éssers més savis. Penso que en aquests moments la clau és fer créixer el coneixement de la consciència col·lectiva, i tota aportació és benvinguda per fer-ho possible!! I tinc la confiança plena de que ho aconseguirem!! Gràcies per compartir-nos el teu grau de consciència 🙏🏻💜

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.