La Felicitat Existeix – No Ho Dubtis Mai

la felicitat existeix
Sense cap mena de dubte, el que tots desitgem per sobre de qualsevol altra cosa és la felicitat. També somiem amb altres coses més concretes –una casa bonica, una bona feina, poder fer un viatge, etc. –, però darrera d’aquests projectes sempre hi ha el desig de ser feliç.

L’experiència que hem anat acumulant al llarg de la vida, però, sembla indicar-nos que pensar que la plena felicitat existeix és un somni no gaire realista. La nostra vida diària acostuma a tenir més moments difícils i pesats que no pas moments feliços, així que hem acabat creient que tenir una vida plenament feliç no és possible.

Hi ha una gran quantitat de situacions que, aparentment, ens allunyen de la felicitat: la falta de diners, problemes de salut, conflictes amb altres persones, obligacions, etc. Ara bé, són aquestes situacions la causa principal del nostre malestar? Certament, tenen la seva part de culpa, però no són el motiu que té més pes. La raó principal és la nostra falta de fe en la felicitat.

Si no som completament feliços és simplement perquè estem fermament convençuts que la plena felicitat no existeix.

La Felicitat, Existeix Realment o No?

Sempre que sento algú que afirma que la felicitat no existeix em poso les mans al cap.

Entenc que hi hagi dubtes entre si es pot ser feliç de forma constant, o si només es pot gaudir de petits moments de felicitat, però no entenc que es dubti de la felicitat en si mateixa. Al cap i a la fi, tots hem experimentat la felicitat en algun moment o altre, així que no hi hauria d’haver cap dubte que la felicitat existeix.

I si tots hem experimentat la felicitat, tampoc hauria de costar gaire veure clarament que es pot ser plenament feliç. Perquè, si es pot ser feliç un minut, per què no dos? I si es pot ser feliç dos minuts, per què no tres?

Creus que hi ha alguna limitació còsmica que regula la quantitat màxima de felicitat que podem experimentar? Creus que hi ha algun àngel vigilant en algun lloc de l’univers que diu: “ei, aquesta persona ja ha superat el límit de felicitat d’aquest mes, ara li toca ser desgraciada fins el mes que ve”?

A mi em sembla evident que no.

La Felicitat Existeix, i És un Fenomen que Es Pot Controlar

Encara que durant molt temps ha estat envoltada d’un cert misteri, la felicitat no deixa de ser un fenomen més de l’univers, com molts altres. I com molts altres, segueix un comportament que, si es comprèn, es pot controlar perfectament.

Oi que si et tires a l’aigua, et mulles? Oi que si agafes una pedra i la deixes anar, cau a terra? Oi que si et punxes un dit, et fa mal? L’univers on vivim funciona a través d’una sèrie de regles que es compleixen de forma constant.

I la felicitat no és cap excepció. Com ja t’he comentat altres vegades, la felicitat segueix una fórmula exacta que es compleix sempre. La felicitat és simplement el sentiment que es produeix dins teu quan expresses el teu amor i veus com brilla amb tota la seva intensitat. La teva felicitat, per tant, depèn únicament de la teva capacitat d’expressar amor.

Si ets capaç d’expressar amor el 10% del teu temps, seràs feliç el 10% del temps. I si ets capaç de fer-ho el 90% del temps, doncs seràs feliç pràcticament a tota hora. L’única cosa que controla la teva felicitat és la teva pròpia capacitat d’expressar amor, i tu pots expressar amor sempre que vulguis.

El teu amor no té límits, i la teva felicitat tampoc.

photo credit: M.Angel Herrero via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.