La Societat Està Malalta? En Absolut!

la societat està malaltaFa uns dies vaig compartir al facebook una cita d’en Krishnamurti que deia que “no és un signe de bona salut el fet d’estar ben adaptat a una societat profundament malalta.” M’agrada l’essència d’aquesta frase perquè descriu molt clarament que el que, a primera vista, pot semblar una persona desequilibrada, en realitat no sempre ho és, i viceversa.

Però desprès de compartir aquesta cita, em vaig quedar una mica trist, perquè em fa pena dir que la societat està malalta. Jo crec que, efectivament, hi ha coses que han de millorar en la nostra societat, però no crec, en absolut, que estigui malalta.

Tot el contrari, pel que fa a la seva salut, està estupenda.

Els Problemes de la Societat

És evident que en la nostra societat hi ha moltes coses que no van bé: desigualtats socials, violència, abús del medi ambient, etc. Però, vol dir això que la societat està malalta? No, és clar que no.

Fixa’t, si no, en els nens petits. Fan moltes coses malament, oi? No saben caminar, no saben parlar, cauen sovint, tot ho arreglen cridant, etc. En molts aspectes, són bastant desastres. Ara bé, estan malalts? Hi ha alguna cosa en ells que s’hagi de curar? No, estan en perfecte estat de salut. Simplement són immadurs i necessiten un procés de creixement per arribar a estar plenament desenvolupats.

La Humanitat Està Madurant

La humanitat és una mica com un nen petit, per aquesta raó hi ha coses que no fa bé. Només té uns quants milers d’anys i, espiritualment parlant, això és molt poc.

Si t’hi fixes, veuràs que, en els últims anys, s’està produint un important canvi en la consciència global de la humanitat. De vegades sembla que les coses estiguin empitjorant, però en realitat estem anant cap a un món millor. Saps què vol dir això? Que estem deixant enrere la “infantessa” i estem entrant en l’edat adulta. La humanitat s’està fent gran. Estem madurant.

I madurar, créixer i evolucionar no és un síndrome de mala salut. Tot el contrari, vol dir que tot va bé. De fet, va molt bé. Simplement hem de tenir una mica de paciència. Fer-se gran requereix el seu temps.

photo credit: heanster via photopin cc

Una resposta a “La Societat Està Malalta? En Absolut!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.