El que les Persones que No T’agraden Poden Fer per Tu

En el darrer article parlava de la importància d’apreciar el valor que tenen les altres persones. Totes les persones que es creuen en el nostre camí tenen un gran valor, i es molt important que aprenguem a reconèixer-ho.

Avui m’agradaria aprofundir una mica més en aquest tema. I com que sempre s’ha dit que una imatge val més que mil paraules, m’agradaria ensenyar-te unes fotografies que mostren molt clarament fins a quin punt en són d’importants les altres persones. Fins i tot les persones que no ens agraden.

La Importància dels Altres

Fa uns mesos parlava en un article de la importància de les altres persones a l’hora de trobar el nostre lloc al món. Per il·lustrar-ho, vaig compartir dues imatges. Eren aquestes:

En aquell article explicava que si imaginem que nosaltres som la peça de l’esquerra i que estem buscant el nostre lloc al món, el primer cas és molt millor que el segon. Si el nostre entorn està bé, a nosaltres ens serà molt més fàcil encaixar amb harmonia.

Crec que aquestes dues imatges mostren d’una manera molt gràfica la importància de les altres persones a la nostra vida. Però potser no acaba de ser un exemple complert, perquè sembla que el segon cas, el de les peces desendreçades, sigui molt dolent. I no ho és tant. De fet, hi ha un tercer cas molt pitjor. És aquest:

Aquest cas és el pitjor de tots amb molta diferència, perquè si estàs sol, no pots fer res. No pots parlar amb ningú, no pots formar una família, no pots muntar un negoci, etc. No pots fer pràcticament res que valgui la pena.

La teva vida depèn absolutament de la teva capacitat d’interaccionar amb el teu entorn. Si estàs sol, no serveixes per a res. Val la pena recordar-ho abans de rebutjar la companyia d’algú.

El Valor de les Persones que No Ens Agraden

Si veus clar que el tercer cas és el pitjor de tots, el segon ja no sembla tan dolent. Tenir persones “desendreçades” al teu voltant no és gaire agradable, és cert, però seria molt pitjor no tenir ningú. Aquestes persones t’estan oferint la possibilitat d’interaccionar amb elles, i això té un gran valor.

A més a més, quan et trobes algú que no t’agrada o que et causa problemes, pots aprofitar la situació per treure’n alguna cosa positiva: pots aprofitar-ho per treballar algunes de les teves capacitats.

Si vols fer-te fort físicament, has de fer exercici, oi? Doncs si vols enfortir les teves capacitats personals, les has de treballar. Si vols millorar la teva paciència, la teva amabilitat, la teva capacitat de comprensió… les has d’exercitar. I moltes de les persones que es creuen amb tu t’estan oferint la possibilitat de fer-ho.

Oi que molta gent paga per anar al gimnàs i mantenir-se en forma? Doncs les persones que no t’agraden t’estan oferint un gimnàs per a les teves capacitats. I gratis. Vist així no semblen tan dolentes, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *