Diferents Maneres de Guanyar-te la Vida que Potser No Havies Pensat

maneres de guanyar-se la vidaUna de les coses que més temps ens ocupen (i que més ens preocupen) és la nostra vida laboral. Si no haguéssim de guanyar-nos la vida d’alguna manera, la nostra vida seria molt i molt diferent. Si no haguessis d’anar a treballar, segur que dedicaries el teu temps a fer moltes altres coses, oi que sí?

És important, però, tenir ben clar per què anem a treballar. Per què ens hem de “guanyar la vida?” Doncs per dues raons bàsiques: per comprar menjar i per pagar algunes comoditats extra.

És evident que alguna cosa hem de fer per cobrir aquestes necessitats, però és curiós que creguem que treballar és pràcticament l’única manera de fer-ho. La veritat és que no ho és, hi ha moltes alternatives.

Avui m’agradaria compartir amb tu algunes d’aquestes alternatives. Algunes d’elles segurament ja les coneixeràs i les trobaràs normals. Altres potser et semblaran un disbarat enorme.

Pensis el que en pensis, però, t’animo a mirar-te-les amb la ment oberta. És veritat que algunes d’aquestes propostes semblen ciència ficció, i que ara mateix és molt difícil posar-les en pràctica. Però val la pena començar a tenir-les en compte. D’aquí un temps seran la norma i no l’excepció.

Muntar un Negoci

La primera alternativa a viure com un assalariat normal i corrent és ben coneguda per tothom: muntar un negoci propi.

No és el mateix, però, conèixer una alternativa que tenir-la en compte. Malauradament, la majoria de la gent sap que podria muntar negoci, però en el fons del seu cor pensa que no ho farà mai.

És molt important que canviem aquesta actitud. No cal que tots ens posem a muntar negocis a la vegada, però sí que és important que ens sentim capaços de fer-ho i que tinguem sempre present que aquesta opció hi és. La nostra llibertat queda molt reduïda si no tenim sempre en compte totes les opcions.

Viure Sense Diners

Una altra alternativa, una mica més agosarada, és aprendre a viure sense diners. Qui ha dit que l’única via per aconseguir el que necessitem per viure són els diners? Tal com està muntat tot actualment, és difícil, és clar, però no impossible. A Alemanya, per exemple, hi ha una dona que porta 16 anys vivint sense diners. I no viu al carrer.

Guanyar-se la vida no és sinònim de guanyar diners, sinó de ser capaç d’aconseguir el que necessitem per viure i algunes comoditats més. I això es pot fer sense diners. I com més gent ho faci, més fàcil serà cada vegada.

Obtenir Energia d’una Font que No Siguin els Aliments

A partir d’aquí, la cosa es posa interessant. Per molt difícil que sembli, és evident que es poden aconseguir aliments sense diners, però què et sembla la idea de viure sense aliments?

El que realment necessita el cos humà és energia, no aliments. Els aliments són una font possible d’energia, però no l’única. Dir que el cos només pot funcionar a partir del menjar és com dir que els cotxes només poden funcionar amb benzina. Això és el que volen que creguem els productors de petroli, però sabem que no és veritat, oi que no?

El cos pot viure sense menjar, però per fer-ho s’ha de trobar una font alternativa d’energia. Últimament ha aparegut un grup de persones que afirmen que es pot viure de l’energia del Sol. Jo no ho he provat (encara 😉 ), però la intuïció em diu que es cert. Això sí, crec que s’ha d’anar amb molt de compte a l’hora de posar-ho en pràctica.

També crec que aquesta no és l’única possibilitat: segur que es pot treure energia d’altres llocs; de la terra, per exemple, o potser de l’aire. Qui sap, potser ets tu el descobridor d’una nova font d’energia.

Viure sense necessitar aliments seria una gran alliberació. Pensa en com seria la teva vida. Podries deixar de treballar i dedicar-te a passejar pel món, si volguessis. Només hauries de trobar un lloc per descansar de tant en tant i ja està. I si anessis a un lloc on no fes gaire fred, no necessitaries ni tan sols un sostre.

Aprendre a guanyar-se la vida no té perquè ser estudiar una carrera i buscar feina, i ni tan sols muntar un negoci: pot ser simplement aprendre a viure sense aliments. És una opció a tenir en compte.

Modificar la Matèria amb la Ment

Per últim, la proposta més aparentment rocambolesca de totes: què et sembla la idea de manipular la matèria amb la teva ment per aconseguir tot el que necessites en un obrir i tancar d’ulls? Sembla ciència-ficció, però no ho és. És el futur que ens espera.

El que sí que sembla mentida és que seguim pensant que la matèria és una cosa sòlida, massissa i pràcticament immutable. La ciència fa més d’un segle que ha demostrat que no és així. Més d’un segle!

La matèria no és pesada ni sòlida: està buida. I el que encara és més important: reacciona a la nostra ment. El comportament de les partícules que formen la matèria depèn de la ment de la persona que les està observant. És un fet científicament demostrat.

És a dir, podem modificar la matèria amb la ment. Una altra cosa és que no sabem com fer-ho, però es pot. Només ens falta aprendre’n.

Així que una manera d’aprendre guanyar-se la vida pot ser aprendre a modificar la matèria per obtenir aliments, roba o qualsevol altra cosa. Si algú et diu que vol fer això, no pensis que està boig: està obrint camí.

I si ets tu un dels que s’anima a provar-ho, i trobes la manera de fer-ho, sobretot explica-m’ho!

2 respostes a “Diferents Maneres de Guanyar-te la Vida que Potser No Havies Pensat”

Saps lleguin aquest article teu he vist reflectit un bon amic meu, ell viu bastant aixi com tu descrius , ell però no te fills ni cap lligam afectiu Quant el vaig conèixer ja fa molts anys teníem l’empenta de la joventut , jo volia viure aixi com ell en mig de la natura sen part de la mateixa vegetació, però jo si tinc fills i llavors eren dos nens petits. Vaig tenir por.
Si tens curiositat per saber com viu i de que viu:
Climent Olm , un laberint màgic!
rocavivapau@gmail.com
Una abraçada
Maria

Sí, la veritat és que seguir una forma de vida que se surti de la norma és difícil, sobretot si tens responsabilitats. Però crec que està bé tenir sempre en compte que hi ha alternatives. Mai se sap quan ens poden venir bé.

No sabia que eres amiga del Climent Olm! Fa unes setmanes em va escriure i vaig visitar la seva pàgina web. Em va impressionar la idea del parc que ha fet i dels valors que l’envolten. Realment molt bonic.

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.