Guia Completa de Nutrició Espiritual: Com Alimentar-te per Créixer a Nivell Personal

nutrició espiritualTots sabem que la nostra nutrició és molt important. La manera com ens alimentem afecta a la nostra salut, i també al nostre esperit. Depenent de què mengem, ens serà més o menys fàcil estar sans i créixer a nivell espiritual.

Però aquesta relació també es produeix a la inversa: a mesura que millora la nostra salut i creixem espiritualment, canvien les nostres necessitats nutricionals. És a dir, si evoluciones a nivell personal, canviarà el que el teu cos necessita per nodrir-se. I és important saber detectar i satisfer aquestes noves necessitats per tal de poder continuar evolucionant.

Per aquesta raó, avui volia fer un resum complet de les diferents fonts d’energia que hi ha a l’univers i de quin camí segueixen per arribar a nosaltres. Això ens ajudarà a cuidar-nos millor, i també ens donarà molta informació sobre on som a nivell evolutiu i quin recorregut tenim encara per davant.

D’on Surt l’Energia que ens Manté Vius?

Si penses en el concepte de “nutrició”, segurament el primer que et vindrà al cap és la idea de “menjar”. La majoria de nosaltres pensem que per nodrir-nos hem de menjar.

Ara bé, si nosaltres obtenim energia del menjar, vol dir que el que mengem té energia. Així que ens podríem preguntar: d’on surt l’energia del menjar? D’on surt l’energia de la carn, per exemple?

En el cas de la carn, l’energia surt de les plantes que l’animal en qüestió es va menjar mentre era viu. Tots els carnívors mengen herbívors, i els herbívors mengen plantes, així que, en el fons, els carnívors també viuen de l’energia de les plantes. Però si diem que l’energia de la carn ve de les plantes, no responem completament la pregunta perquè, igual que abans, ens podem preguntar d’on surt aquesta energia.

En el cas de les plantes, l’energia surt principalment del Sol (per simplificar l’explicació, deixem de banda els minerals de la terra). I això vol dir que tots els éssers vius de la Terra, siguin animals carnívors o herbívors, o siguin vegetals, obtenen la seva energia principalment del Sol. L’única diferència és que alguns éssers vius són capaços d’obtenir-la directament del Sol i uns altres no. I els que no ho saben fer (animals) obtenen l’energia menjant-se els que sí que ho saben fer (plantes). I els animals que no saben obtenir energia de les plantes (els carnívors) mengen altres animals que sí que ens saben (herbívors).

Però encara que tots els éssers vius de la Terra depenguem energèticament del Sol, ja sigui directament o indirectament, seguim sense tenir una resposta definitiva, perquè ens falta saber d’on surt l’energia del Sol.

A partir d’aquí, el tema es torna més complex, però per explicar-ho resumidament es pot dir que l’energia del Sol ve de l’univers. Contràriament al que sovint pensem, l’univers no és un enorme espai buit, sinó que està ple d’energia per tot arreu, i qualsevol que vulgui pot agafar aquesta energia i utilitzar-la. I el Sol fa exactament això: agafa l’energia de l’univers i la transforma en calor. I ho fa precisament per nodrir la vida a la Terra.

I, al seu torn, l’energia de l’univers ve de Déu (o el nom que li vulguis posar), que és la font última d’energia que alimenta la vida.

Així doncs, sigui quin sigui el mètode que triïs per alimentar-te, al final l’energia sempre ve del mateix lloc: de Déu. L’únic que canvia és el que camí que segueix per arribar a tu.

Per veure-ho millor, podem representar el camí que segueix l’energia per arribar a nosaltres de la següent manera:nutrició-espiritual-1Aquesta figura mostra les diferents etapes per les que passa l’energia abans d’arribar a nosaltres. S’ha de dir que no és una gràfica del tot completa, perquè també rebem energia directament del Sol, de l’univers i de Déu, però no ho he posat perquè actualment la nostra font principal d’energia és el menjar: mengem vegetals i animals herbívors.

Mirant la figura es veu fàcilment que, com més a baix sigui la font d’energia que utilitzem, més etapes haurà travessat i, per tant, menys pura serà. En aquest sentit, alimentar-nos de vegetals ens proporciona una energia més propera a l’energia original de Déu que menjar carn. I si aconseguíssim alimentar-nos del Sol o de l’univers, la nostra energia encara seria més pura.

A part de les opcions que hi ha la figura, també seria possible alimentar-nos de carn d’animals carnívors, però no és habitual. En principi, els animals que mengen carn mengen herbívors. I fem ben fet, perquè si mengéssim carnívors la nostra energia encara seria menys pura.

Nutrició Espiritual: Com Alimentar-nos per Créixer Espiritualment

Com et deia fa un moment, a part de menjar, tots nosaltres també agafem energia del Sol, de l’univers i de Déu; si no, no podríem viure. El que passa és que, actualment, el percentatge d’energia que obtenim d’aquestes fonts és petit comparat amb el menjar. I per aquesta raó, ara mateix necessitem menjar per viure.

Però això és una cosa que pot canviar, i de fet canviarà. Podem accedir a les fonts d’energia superiors, i ho farem. No passarà d’un dia per l’altre, però a poc a poc anirà canviant la manera com la humanitat s’alimenta.

Per un costat, el fet de créixer espiritualment fa que les nostres necessitats nutricionals i els nostres gustos canviïn. Per aquesta raó cada vegada hi ha més gent vegetariana: a mesura que una persona es fa més conscient, menjar animals deixa de ser una opció vàlida. I fins i tot comença a haver-hi persones que s’alimenten del Sol. (Personalment, estic segur que d’aquí a uns anys pràcticament ningú menjarà carn, i més endavant ningú menjarà cap ésser viu. Però per això últim encara falta bastant.)

I per una altra banda, també podem accelerar la nostra evolució personal canviant la forma d’alimentar-nos. Si deixem de menjar carn, per exemple, la nostra vibració puja un graó automàticament. I si aconseguim alimentar-nos del Sol o de l’univers, encara puja més.

Així doncs, el creixement personal i la nostra nutrició estan lligats. Pot ser que el fet de créixer ens impulsi a canviar la manera d’alimentar-nos, o pot ser al revés: que un canvi en l’alimentació produeixi un canvi en la nostra evolució interna. Però en qualsevol cas, aquests dos aspectes de la nostra vida van agafats de la mà.

Per aquesta raó, crec que és important conèixer les diferents fonts d’energia que hi ha i començar a aprendre com accedir a elles. Si vols potenciar al màxim el teu creixement personal, d’una manera o altra la teva alimentació acabarà canviant.

Si et sembla bé, en el proper article analitzarem en detall cadascuna de les fonts d’energia existents i com podem aprofitar-les per a millorar la nostra salut i el nostre esperit.

4 respostes a “Guia Completa de Nutrició Espiritual: Com Alimentar-te per Créixer a Nivell Personal”

Explicant-ho fàcil, s’entén fàcil! Comparteixo aquest raonament. Mil i una gràcies Jan per recordar-nos mica en mica, article rera article, qui i què som, fent-nos veure com som! És un gran plaer, un gran goig i una joia, de veritat! Segueix! Seguim!

Moltíssimes gràcies Pau! Seguim sí, cadascú amb el seu bonic camí, fent el món cada vegada més lluminós! Amb persones com tu aquest planeta cada vegada fa més goig!

Respon

Es pot viure perfectament sense menjar carn d’animals, però jo no podria viure sense menjar el que aconseguim d’alguns animals: llet, formatge, ous… em sap greu cóm tenim als animals per espremer-los el màxim possible i les plantes, les farines, les hortalisses i el gra siguin la base de l’alimentació de la meva família, el que em sona estrany és això d’alimentar-se del sol. Està clar que la vitamina D s’obté a partir d’ell, però alimentar-s’en totalment…

A mi també se’m fa una mica estranya la idea de viure del Sol, Sílvia. I no ho he aconseguit, així que no sé per experiència pròpia si es pot realment o no. Però la intuïció em diu que sí, i vull investigar més sobre el tema. “Casualitats” de la vida, just fa un parell de dies un amic em fa passar un article que explica que comença a haver-hi evidències científiques que els humans fem la fotosíntesi. Crec que és un tema molt interessant sobre el que val la pena aprofundir… Si ho aconseguíssim, entre molts altres avantatges, s’acabaria la fam al món!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.