Què És l’Ho’oponopono i Com Funciona (més un Poderós Truc per Treure-li el Màxim Profit)

què es l'ho'oponoponoAvui volia parlar de què és l’Ho’oponopono i de com practicar-lo. Si no coneixes aquesta tècnica guaridora, veuràs que és molt bonica. I si ja la coneixes, parlarem també d’una variant molt potent de la tècnica original que et permetrà aprofitar-la encara més.

Fins fa molt poc, de tant en tant rebia correus de persones preguntant-me si coneixia l’Ho’oponopono i quina opinió en tenia. La meva resposta era que n’havia sentit a parlar, però que encara no m’ho havia mirat amb calma.

Afortunadament per a mi, al final vaig buscar informació sobre el tema i vaig descobrir el que molta gent ja sap: que és una eina meravellosa. Un autèntic regal del cel.

Un regal que val la pena compartir.

(Per cert, si ets de les persones que em van escriure preguntant-me per l’Ho’oponopono, moltes gràcies! Gràcies a tu vaig el descobrir. “Casualment”, quan per fi m’ho vaig mirar, vaig deixar de rebre aquests missatges;))

Què És l’Ho’oponopono

L’Ho’oponopono és una tècnica curativa que parteix de la premissa que tot l’univers és una unitat. A partir d’aquí, fa el següent raonament: si tot és una unitat, significa que jo sóc tot l’univers. I si jo sóc tot l’univers, jo tinc la responsabilitat de tot el que succeeix.

És una afirmació molt potent, oi? Per a mi, de les més potents que he sentit mai. Significa que no som responsables únicament de la nostra vida i del que nosaltres fem, sinó que som responsables de TOT. Si anem pel carrer i veiem a algú demanant almoina, és responsabilitat nostra; si un determinat polític pren una mala decisió, és responsabilitat nostra; si en un determinat país hi ha una guerra, és responsabilitat nostra.

És una idea molt impactant. La primera vegada que la sentim, costa pair-la. Una part de nosaltres crida: com vols que sigui responsabilitat meva. Jo no hi tinc res a veure! Però si reflexionem amb serenitat i humilitat, no podem més que reconèixer-ho. És clar que som responsables. Som una unitat. Som part del tot.

Un cop acceptem aquest fet, l’Ho’oponopono ens ofereix un camí molt elegant i bonic per resoldre qualsevol situació. Es basa en dos passos molt simples.

El primer pas és assumir la responsabilitat del fet que volem resoldre. Per exemple, si volem ajudar a algú que està malalt, assumim la responsabilitat de la seva malaltia; reconeixem obertament que estem tots units i que, per tant, en som responsables. I després simplement li demanem a l’Univers (o a Déu, pots fer servir la paraula que més t’agradi) que guareixi tot el que hi ha en nosaltres que ha causat aquesta situació.

Crec que és important remarcar que l’Ho’oponopono no diu que siguis l’únic responsable de tot el que succeeix. Simplement diu que, en estar unit amb tot l’univers, ets responsable. I que, si vols, pots assumir la responsabilitat per guarir-lo.

De fet, l’Ho’oponopono ens anima a assumir el 100% de la responsabilitat, però és un acte voluntari. Tu decideixes si vols fer-ho.

I precisament per ser voluntari, és un acte molt, molt bonic. És un acte de gran maduresa, humilitat i amor. Si no ho has provat mai, ja veuràs que produeix un gran alliberament i una gran pau.

Com Practicar Ho’oponopono

Per posar en pràctica l’Ho’oponopono, es tracta simplement d’anar pel món i, cada vegada que vegis alguna situació dolorosa per a algú (veus algú que pateix, t’expliquen una mala notícia, etc.), assumeixes la responsabilitat del fet i després et dirigeixes a Déu/Univers i li dius: perdona’m i guareix el que hi ha en mi que ha causat aquesta situació.

És així de senzill. No cal fer res més.

La versió “oficial” de l’Ho’oponopono recomana dirigir-se a la Divinitat i fer servir especialment les frases “perdona’n”, “t’estimo” i “estic agraït”, però pots fer servir les que vulguis. El més important és assumir la responsabilitat del fet i demanar que es guareixi el que hi ha en nosaltres que l’ha causat.

Com Aprofitar l’Ho’oponopono al Màxim

Fins aquí seria la versió clàssica de l’Ho’oponopono. Es tracta simplement d’assumir la responsabilitat d’alguna cosa que volem resoldre, i després demanar a Déu que guareixi el que hi ha en nosaltres que l’ha causat.

Això és molt potent, però hi ha una cosa encara més potent que podem fer.

Perquè, saps el que pensa Déu quan ens dirigim a ell i li diem alguna cosa? Pensa: “per què em tracten com si fos algú llunyà? Per què es dirigeixen a mi com si fos algú separat d’ells? ”

El mateix Ho’oponopono es basa en el fet que tot és una unitat, i si tot és una unitat, significa que nosaltres som part Déu. I si som part de Déu, no cal que li demanem a ningú extern que ens guareixi, ens ho podem demanar a nosaltres mateixos.

La versió clàssica de l’Ho’oponopono implica assumir la responsabilitat del problema, però ens eximeix de la responsabilitat de la solució. La solució deixem que la busqui Déu. El següent pas és adonar-nos que som part de Déu, i assumir la responsabilitat de tot, del problema i de la solució.

La manera de fer-ho és molt senzilla. La primera part és igual: assumir la responsabilitat del problema. Després, en la segona part, en lloc de demanar a Déu que et guareixi, demana-t’ho a tu mateix. Sent la part de tu que està connectada amb la Divinitat, i demana-li a aquesta part que et guareixi.

No és fàcil fer aquest pas. No estem acostumats a sentir-nos part de Déu. Per això, si mai has provat l’Ho’oponopono, crec que és millor començar amb la versió clàssica. Però després, a poc a poc, val la pena provar amb la versió nova.

Déu és dins nostre. Fa temps que ho sabem. I és important que, a poc a poc, comencem a actuar en conseqüència.
juntament amb una nova variant per treure-li tot el profit.

6 respostes a “Què És l’Ho’oponopono i Com Funciona (més un Poderós Truc per Treure-li el Màxim Profit)”

Hola,
Estic interessada en assistir al curs que organitzes el dia 19 d’abril de tapping, com em puc inscriure? segurament serem 3 asistents,

Espero la teva resposta,

Gràcies per tot,

Elena
647.53.02.06

hola: me alegro que después de las preguntas de los lectores (entre los que me incluyo) te interesaras por esta terapia.
gràcies a tu pel teu blog.
gloria.

Eooo Jan!
Fa molt de temps que parles d’aquesta unió. Sense aquest nom tan original em sembla que ja feies aquesta pràctica, oi?
Intentaré posar-hi les paraules que dius i mirar de tornar a entendre el sentit més complet de l’ Hoponopono
Gràcies Jan
Anna

Doncs no del tot Anna. Sí que era conscient del fet de ser tots una unitat, però no havia fet el pas d’adonar-me que això hem feia responsable de tot. De tot! Gràcies a l’ho’oponopono ho he vist. Una abraçada!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.