Un Bon Propòsit per a Pares i Mares amb Nens Petits

bona relació fillsUna de les preocupacions de molts pares és com tenir una bona relació amb els fills, especialment a mesura que es van fent grans. De petits és més fàcil tenir una bona relació amb ells, perquè ens adoren i sempre volen ser amb nosaltres, però quan es comencen a fer grans, la relació es complica i es van allunyant.

Si tens nens petits, és possible que et preocupi que això passi. Segurament, t’agradaria portar-te bé amb ells durant tota la vida i que sempre et consideressin la seva amiga, però saps que no sempre és fàcil que sigui així.

Evidentment, la relació amb els fills és un tema complex, on hi intervenen molts factors: el caràcter dels fills, el caràcter dels pares, l’entorn, la situació familiar, etc. Però, independentment d’això, sí que hi ha petites coses que ens poden ajudar molt.

I avui m’agradaria compartir amb tu una d’aquestes petites coses.

El Poder del Riure

Si hi ha una cosa que és capaç d’apropar les persones, és el riure. Riure és una de les sensacions més fantàstiques que hi ha, i compartir-ho amb els altres enforteix llaços com poques altres coses.

Algú amb qui riem sovint és algú amb qui  ens agrada estar, i això converteix el riure en un mitjà fantàstic per construir una bona relació amb les persones en general. I els fills no en són cap excepció. Especialment els nens petits.

Una manera d’apropar-te als teus fills, doncs, i de construir uns pilars sòlids on la vostra relació en vagi assentant, és riure junts sovint.

Un Bon Propòsit: Fes-lo Riure cada Dia

Malauradament, els adults no riem gaire. Hi ha gent que no riu pràcticament mai.

No sé quin és el teu cas, però és molt possible que no tinguis el costum de riure cada dia. Segur que hi ha molts dies que estàs cansada, que tens problemes a la feina, que et fa mal el cap… i que l’última cosa que et ve de gust és estar de broma.

Així que probablement t’hauràs d’esforçar una mica, i per això t’animo a fer-te el propòsit de fer riure cada dia el teu fill. Com si fos part de la rutina diària. De la mateixa manera que cada dia el vesteixes i cada dia li dones el dinar, és una bona idea fer-lo riure cada dia.

Al principi pot costar una mica. Però com tot, amb la pràctica és va fent més fàcil, i al final surt de forma natural.

Cada dia, en la llista on apuntes les tasques diàries –comprar el pa, anar al mercat, passar per la gestoria…– pots apuntar-hi també “fer riure els meus fills.”

Aprofita Mentre Són Petits

Per diversos motius, aquest propòsit és especialment efectiu quan els fills encara són petits.

En primer lloc, quan els nens són petits, la relació encara està fresca i lliure de problemes i ressentiments. Si els teus fills són adolescents i la relació no és bona, segurament et miraran amb mala cara si els intentes fer riure.

En segon lloc, quan un nen és petit, encara no té una idea formada del món; són les experiències que va vivint les que fan que se la formi. I cada vegada que rius amb ell, l’estàs ajudant a veure el món amb bons ulls. En part, és com una inversió. Cada vegada que rius amb ell, és com si posessis una moneda a la seva guardiola d’amor i afecte. I això l’acompanyarà tota la vida.

I en últim lloc, fer riure un nen petit és molt més fàcil. No has de fer gran cosa, així que aprofita. Quan sigui una mica més gran t’hauràs d’esforçar més!

 

P.D. Ja que hi estem posats, aquest propòsit també és molt efectiu per millorar les relacions de parella. I avui, ja l’has fet riure?

photo credit: Out Of Chicago via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *