Els 5 Tipus d’Alimentació Espiritual i Com Accedir a Ells

tipus d'alimentacióL’article d’avui és la continuació del de la setmana passada, i parlarem amb més detall de quins són els diferents tipus d’alimentació que tenim disponibles, quines característiques té cadascun i com podem accedir a ells.

Si ho recordes, la setmana passada explicava que, sigui quina sigui la forma com ens alimentem, l’energia sempre surt del mateix lloc: de Déu. Aquesta energia es manifesta primer a l’univers, després el Sol la transforma en calor, després les plantes l’agafen per viure, després els animals herbívors es mengen les plantes, i per últim, els animals carnívors es mengen els herbívors. Així:

tipus d'alimentació

Així doncs, l’energia sempre és la mateixa. El que passa és que, segons com ens alimentem, haurà passat per més o menys etapes abans d’arribar a nosaltres i, per tant, més o menys pura serà.

Actualment ens alimentem bàsicament de plantes i carn d’animals herbívors, que són els tipus d’alimentació menys purs que tenim disponibles. Però això pot canviar: podem obtenir energia suficient per viure de les altres fonts existents. I de fet canviarà: a mesura que la humanitat vagi evolucionant, canviarà la forma com ens alimentem cap a alternatives més “elevades”.

Per aquesta raó, avui volia comentar una mica cadascuna d’aquestes fonts existents i com accedir a elles. Començar a entendre-les millor i a experimentar amb elles forma part del nostre camí de creixement personal.

L’Energia més Pura de Totes: l’Energia del Teu Propi Interior

La font d’energia més pura que tots tenim a l’abast és l’energia de la font original que crea la vida: Déu. I aquesta energia no es troba pas lluny de tu, sinó tot el contrari: és al teu propi interior.

Tots tenim una font d’energia il·limitada dins nostre. Tots som una part inseparable de l’univers, i com a tals, tenim accés sense restriccions a la font d’energia original que crea la vida. L’energia divina que mou planetes, galàxies i estrelles és l’energia que forma part de tu, i la pots aprofitar sempre que vulguis. Tu ets part de Déu, i Déu no necessita cap font externa per viure.

El problema és que estem desconnectats de la nostra essència divina, i per això no sabem com accedir-hi. I com que hem perdut aquest accés, hem d’alimentar-nos amb energia externa. Però no és que alimentar-nos externament sigui estrictament necessari. Només ho és perquè hem oblidat com connectar amb la nostra font d’energia interna.

Com podem accedir a ella?

Recuperar aquesta connexió no es fa en dos dies, però és possible. I la manera de fer-ho és tan fàcil com imaginar-te a tu mateix ple de vitalitat.

Pots fer-ho ara mateix, si vols. Simplement imagina’t que tens una font d’energia infinita dins teu, i que aquesta energia s’irradia cap a totes les teves cèl·lules i tots els teus músculs. Imagina’t també que tot el teu cos està ple de força i vitalitat. Veuràs com de seguida la teva energia augmenta. Segurament no tant com per poder deixar de menjar, però sí que et notaràs millor.

I practicant, a poc a poc, qui sap si algun dia aprendrem a viure exclusivament de la nostra pròpia energia. I encara que no ho aconseguim, connectar amb aquesta energia de forma habitual com a part de la nostra “dieta” és molt positiu, perquè és l’energia més pura que hi ha. És una energia que ve directe de la font sense passar per cap filtre.

El Segon Tipus d’Alimentació Disponible: L’Energia de l’Univers

Tots els éssers vius tenim una font d’energia il·limitada en el nostre interior, perquè tots som part inseparable de Déu. Però n’hi ha molt pocs que siguin capaços d’accedir-hi. La majoria estem desconnectats, en menor o major grau, de la nostra essència divina, i això ens obliga a obtenir energia d’alguna font externa.

La primera manera de fer-ho és simplement agafant l’energia pura de l’univers.

Totes les partícules de l’univers tenen energia, i això vol dir que tot l’univers està ple d’energia. Qualsevol punt de l’espai té energia. L’energia és l’essència de l’univers, així que estem envoltats d’energia per tot arreu.

I si volem, podem deixar que aquesta energia penetri dins nostre i ens nodreixi.

Com ho podem fer?

Una manera molt senzilla és simplement imaginar-te que l’energia que t’envolta entra dins teu i alimenta el teu cos. Hi ha gent que ho fa imaginant-se que l’energia del Cel i de la Terra entra pels diferents xacres, però es pot fer com vulguis. El més important és sentir l’energia que ens envolta, i imaginar-nos que entra dins del nostre cos i que nodreix totes les nostres cèl·lules.

Aquesta és una font d’energia una mica menys pura que la del nostre interior, perquè és una energia externa que ha passat per un filtre que no som nosaltres, però és molt més pura que les altres alternatives que comentarem després.

Igual que abans, és molt difícil fer que aquesta sigui la nostra font principal d’energia (jo no conec ningú que ho hagi aconseguit), però és interessant tenir-la en compte i anar practicant amb ella per veure com ens sentim.

Si t’agrada, la pots fer servir com un suplement alimentari. És molt més sa i barat que els que es poden trobar a les botiges 😉

El Sol

Les dues primeres fonts d’energia que hem comentat són fonts “no físiques”, en el sentit que no es troben en el pla material on vivim nosaltres. I això fa que ens resulti una mica difícil accedir a elles. Vivim en un món físic, i ens resulta molt més fàcil interaccionar amb coses físiques.

Això no ens passa només a nosaltres, hi ha molts altres éssers vius en la mateixa situació. I tots els éssers vius que no som capaços d’aprofitar les fonts d’energia “no materials”, hem d’extreure energia d’alguna font que sí que es trobi en el pla físic de l’existència.

I, en el nostre planeta, la primera font d’energia que compleix aquestes característiques és el Sol.

Saps que és el Sol? És un ésser viu que és capaç d’accedir a l’energia de l’univers i projectar-la en el pla físic. És com un transformador: transforma l’energia no física en energia física. I ho fa perquè tots els éssers vius que no sabem extreure energia directament de l’univers la puguem aprofitar.

L’energia del Sol és menys pura que la del nostre interior i que la de l’univers, perquè ja ha estat processada per un altre ésser viu, però tot i així és una energia molt maca i sana. Està plena d’amor. El Sol, lliurement, ens ofereix la seva energia perquè l’agafem si volem.

Com accedir a l’energia del Sol?

És perfectament possible viure de l’energia del Sol. És el que fan les plantes, per exemple. I nosaltres mateixos també agafem energia del Sol, el que passa és que només una part de tota l’energia que necessitem.

Tot i així, hi ha persones que afirmen que han aconseguit viure només del Sol. Sense anar més lluny, en els comentaris de l’article de la setmana passada algunes persones van compartir la seva experiència al respecte. I just fa un parell de dies, un bon amic em va explicar que havia llegit en un article que comença a haver-hi evidències científiques que els humans fem la fotosíntesi.

Jo mateix, durant un temps vaig provar el sungazing, una tècnica que consisteix en mirar el Sol directament. Però és complicat a nivell logístic (s’ha de mirar la sortida o la posta del Sol) i em feia una mica de por això de mirar el Sol, així que ho vaig acabar deixant. Potser algun dia ho torno a provar, però de moment encara no sé per mi mateix si aquesta pràctica realment funciona. Però la intuïció em diu que, ben feta, és molt possible que sí. I seguiré investigant sobre el tema.

El que sí que podem fer fàcilment és dedicar uns minuts al dia a prendre el Sol. Cada vegada més experts en salut recomanen aquesta pràctica. És una manera fàcil, senzilla, barata i segura de millorar la nostra salut i carregar les piles.

Les Plantes

A partir d’aquí, tots els éssers vius que no són capaços de viure exclusivament de l’energia del seu interior, de l’univers o del Sol, el que fan és agafar l’energia d’algun ésser viu que sí que ho sàpiga fer. És el que fem quan mengem: prendre-li l’energia a un ésser viu que en té.

El primer que podem menjar són les plantes, i això és el que fan els animals herbívors. Però en el fons, quan mengem vegetals el que estem fent és alimentar-nos de l’energia de Déu que ha passat primer per l’univers i després pel Sol. L’energia sempre és la mateixa i sempre surt del mateix lloc. El que passa és que segons d’on l’obtinguem, és una energia en un estat cada vegada menys pur, perquè ha passat per diferents éssers vius que l’han transformat.

A més a més, menjar plantes té un inconvenient afegit: quan ens mengem una planta (que és un ésser viu), li estem causant un cert patiment, i fins i tot la mort. I això fa que l’energia que n’obtenim sigui encara menys pura perquè queda impregnada d’un cert dolor.

En aquest sentit, hi ha diferència entre menjar fruits, com una poma o un tomàquet, i menjar plantes senceres, com un enciam o una col. Perquè si agafem una poma, el patiment que causem a l’arbre és petit; en canvi, quan agafem un enciam el matem.

Aquest és un dels molts motius pels quals, dins de les fonts d’energia que impliquen menjar, la fruita és un dels aliments més adients des del punt de vista espiritual. És un tema que m’agradaria tractar amb més profunditat més endavant, però mentre haguem de menjar, la fruita és una de les millors opcions que podem triar si volem mantenir el nostre esperit el més pur possible.

Els Herbívors

Per últim, els éssers vius que no saben obtenir energia del seu interior, ni de l’univers, ni del Sol, ni de les plantes, el que fan és menjar herbívors.

Aquesta és la font d’energia menys pura de totes, perquè ha passat per molts éssers vius que l’han processat. A més a més, sempre implica la mort de l’animal que ens mengem, així que aquest tipus d’alimentació sempre té un gran dolor associat; molt més que si mengem plantes.

Fixa’t que, de moment, gairebé cap ésser viu menja carnívors. Tècnicament és possible, però seria un nivell de puresa encara més baix.

El Camí que Segueix l’Energia fins Arribar a Tu

Fent un repàs dels diferents tipus d’alimentació, veiem que l’energia sempre surt del mateix lloc: de la font divina que tots els éssers vius tenim dins nostre. El que passa és que la majoria de nosaltres estem bastant desconnectats d’aquesta font, i per això necessitem fonts externes d’energia. Aquestes fonts poden ser l’univers, el Sol, les plantes i els animals herbívors. Com més a prop de la font original es trobi la font d’on obtenim l’energia, més pura serà. I com més lluny, menys pura.

Com ja hauràs observat, els éssers humans ens trobem bastant a baix en aquest esquema alimentari, ja que ens alimentem bàsicament de plantes i herbívors. Això ens dóna una idea del nivell evolutiu espiritual on ens trobem.

Però el fet que cada vagada hi hagi més gent vegetariana, i també més gent que comenci a interessar-se en com obtenir energia del Sol, també és un indicador de com estem creixent. Segurament, d’aquí unes dècades ningú menjarà carn. I després d’unes dècades més (o potser alguns segles), potser ningú menjarà ni carn ni plantes.

Això no vol dir, però, que menjar carn i plantes sigui dolent. Tot té un sentit en aquesta vida, i tot està bé. El que sí que és cert és que la font d’energia que utilitzem influeix en el nostre esperit, i com més pura sigui aquesta font, més a prop de la nostra essència divina ens sentirem.

No és una cosa per canviar en dos dies, ni molt menys, però sí que està bé anar-hi pensant. Forma part del nostre creixement i de la nostra evolució.

photo credit: Omar Eduardo via photopin cc

4 respostes a “Els 5 Tipus d’Alimentació Espiritual i Com Accedir a Ells”

Hola, Jan!
Molt interessant i revelador aquest post, però hi trobo a faltar una font d’energia molt especial per a mi: el mar!
Beure aigua de mar és nutritiu. I les algues? Meravelloses!! I els peixos? Per cert, que molts peixos que mengem són carnívors, ja que s’alimenten d’altres peixos i animals marins…
Què me’n dius de tot això?
Mil gràcies i una abraçada!

Doncs m’han arribat comentaris semblants al teu, Neus… veig que el tema del mar és important per a algunes persones. Haig de reconèixer que jo no li donava tanta importància, però veure que hi ha gent que sí m’ha fet reflexionar. Tinc ganes d’investigar una mica més, però ara mateix no tinc informació suficient per tenir una opinió mínimament ben formada al respecte. Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Current ye@r *