Com Viure Sense Por amb una Mica de Paciència i una Mica de Tapping

viure sense porTots pensem que a la vida hi ha mil i una dificultats, oi que si? Problemes econòmics, problemes de salut, conflictes, etc.

En realitat, però, només hi ha un problema. Només hi ha una cosa que realment tingui la capacitat de complicar-nos la vida: la por.

La por és l’única barrera real que ens podem trobar a la vida. No hi ha cap circumstància que sigui complicada per si mateixa, només ho és si la vivim amb por. Sense por, qualsevol situació es pot superar. Amb por, la tanca més petita es converteix en un mur insalvable.

Per aquesta raó, la millor manera de tenir una vida agradable és simplement aprendre a viure sense por.

I això, afortunadament, és més fàcil del que sembla. Podem canviar ràpidament d’una vida plena de preocupacions a una vida sense por.

Només necessitem una mica de voluntat i una mica de tapping.

(Si no coneixes el tapping, és una tècnica molt potent per resoldre qualsevol tipus de problema.  Aquí pots descarregar-te un llibre gratis per aprendre a utilitzar-la molt ràpidament.)

El Primer Pas per Viure Sense Por

El primer pas per eliminar la por de la nostra vida és identificar-la clarament: hem de reconèixer que estem espantats i veure clarament el seu origen.

Aquest pas no sempre és fàcil, per dos motius. En primer lloc, a la majoria de nosaltres ens fa una mica de vergonya mostrar les nostres febleses, així que no ens agrada gaire la idea de reconèixer que estem espantats. I en segon lloc, moltes vegades ens sembla que la nostra preocupació és perfectament raonable, així que no l’associem amb la por. Creiem que estem preocupats perquè la situació ho justifica, no perquè tinguem por.

Per exemple, imagina’t una persona que està nerviosa perquè ha d’anar al banc a demanar una moratòria en el pagament d’un préstec. Segurament serà conscient que no té ganes d’anar-hi, però és possible que no ho associï amb la por. Potser pensa que anar al banc és una tasca pesada i ja està, i que per això està intranquil.

Però el que li passa és que te por. Potser té por de sentir-se rebutjat si li diuen que no, potser te por de sentir-se humiliat per haver de demanar un favor, potser té por que el director del banc no sigui amable, etc. La causa de la por pot ser molt diversa, però segur que té por. Si no en tingués, estaria tranquil.

I amb tots els problemes passa el mateix. Si hi ha alguna situació que et preocupa, vol dir que tens por. És igual si t’amoïna la situació política del país, la teva salut o la relació amb la teva parella. Tens por.

I el primer pas per deixar-la enrere és reconèixer-ho i veure clarament què és el que et fa por.

Així que analitza bé les teves preocupacions, i fixa’t en la por que hi ha al darrera. I apunta el que trobis en un paper, que ho farem servir.

Res És Tan Greu Com Sembla

Un cop tenim la por identificada, un primer pas per eliminar-la, o com a mínim atenuar-la, és simplement reflexionar una mica sobre si realment és tan greu com sembla. La gran majoria de casos no ho és.

Recordes aquell dia que vas haver d’afrontar aquella situació que semblava tan difícil?

Recordes també l’episodi de les vaques boges? I l’accident de Fukushima? I aquells dies que la prima de risc no parava de pujar?

I el que és més important, recordes com van acabar tots aquests casos? Van acabar bé, oi? Semblava que el món s’havia d’acabar, però al final no.

Aquesta és una roda que es va repetint constantment en les nostres vides: cada dia sembla que passen coses gravíssimes, però al final es queda en res, i al cap d’uns dies ja ni ens en recordem.

Així doncs, hem d’aprendre a relativitzar. Cada cop que passi alguna cosa alarmant al teu voltant, atura’t un moment i pensa en totes les coses que has viscut, i que en el seu moment també van semblar molt greus. I pensa en com van acabar.

Van acabar bé, oi? Potser vas passar alguns mals moments, però els vas superar i segueixes aquí, així que al final no va ser tan greu com semblava.

Doncs això que està passant ara tampoc és tan greu.

Com Utilitzar el Tapping per Viure Sense Por

Aprendre a relativitzar les coses és un pas molt important per viure sense por. En última instància, va bé recordar que som eterns, i que ni tan sols la mort és tan greu.

Però encara que ho veiem clar, de vegades relativitzar no és suficient per deixar la por enrere. Pot ser que veiem que no tenim motius reals per estar espantats, i estar-ho igualment. Sovint, la por no escolta les raons.

En aquests casos, va molt bé utilitzar una eina fantàstica que l’univers ens ha donat: el tapping.

La manera de fer servir el tapping per eliminar la por és simplement formular el que t’espanta amb una frase i fer una ronda de tapping. Per exemple: “em fa por quedar-me sense feina”, “em fa por que la situació política empitjori”, “em fa por que altres pares no vacunin els seus fills”, “em fa por anar al banc a explicar que no puc pagar”, “em fa por trobar-me algú pel carrer i no saber què dir”, etc. És igual si són grans o petites, totes les pors tenen un gran poder limitador, i les hem d’eliminar per poder viure en pau.

En molts casos, de seguida sentiràs un gran alleugeriment. És possible que un alleugeriment complet i tot.

En altres casos, però, per tenir bons resultats hauràs d’aprofundir una mica més en la por per comprendre-la millor.

Per exemple, en el cas de la persona que va al banc que comentàvem abans, per començar podria fer servir la frase “em fa por anar al banc.” Si no millora del tot, hauria d’analitzar una mica més la seva por.

Imagina’t que ho fa, i que se n’adona que li fa por sentir-se rebutjat. Llavors, hauria de fer una altra ronda de tapping amb “em fa por sentir-me rebutjat”. Si millora, perfecte, i si no, llavors hauria d’analitzar per què té por al rebuig. És possible que tingui alguna experiència traumàtica relacionada amb el rebuig, per exemple.

En qualsevol cas, s’ha d’anar estirant del fil fins arribar a les arrels de la por, i tractar tot el que trobem pel camí.

Aquesta és l’única petita dificultat que té el tapping: per resoldre bé els problemes, sovint s’han de buscar les seves arrels. No és complicat, però s’ha de fer el petit treball d’analitzar bé els problemes.

Així doncs, per a qualsevol cosa que et preocupi, pots provar un parell de rondes de tapping a veure què tal. No costa gaire, i els resultats són espectaculars.

Viure sense por. Sona bé, oi?

Doncs ho tens a l’abast de la ma. Només has de relativitzar una mica els problemes i, en cas de dubte, fer tapping.

Llibre Gratis: El Poder del Tapping

Si t’interessa aprofundir en el tapping i aprendre a aprofitar-lo al màxim, pots descarregar-te el llibre “El Poder del Tapping”.

En ell explico els detalls de com funciona y com fer un tractament complert amb tapping. I és gratis.

photo credit: AlicePopkorn via photopin cc

2 respostes a “Com Viure Sense Por amb una Mica de Paciència i una Mica de Tapping”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.