Què És l’Amor Veritable i Com Fer que Aparegui a la Teva Vida per Sempre

Què és l'amor veritableTots volem tenir amor a les nostres vides, oi? Tots volem trobar l’amor veritable, i sovint ens passem mitja vida buscant-lo.

La pregunta important és: sabem què és exactament i on és? L’estem buscant al lloc correcte?

Moltes vegades, la resposta és “no”.

Per això ens costa tant trobar-lo.

Quan Apareix l’Amor Veritable a la Nostra Vida?

Quan pensem en què és l’amor veritable, normalment el visualitzem com una cosa externa a nosaltres.

Per a la majoria de nosaltres, trobar l’amor significa trobar algú que ens estimi. I, quan no el trobem, diem coses com: “no trobo parella”, “no trobo ningú que m’estimi”, etc.

Fa uns dies, pensant en aquest tema, em va venir la següent idea al cap: què passa a la teva vida quan una persona s’enamora de tu? Imagina-t’ho un moment. Imagina’t que estàs un dia tan tranquil i llavors ve una persona qualsevol i et diu: t’estimo. Estic enamorat de tu.

Quins efectes té això en la teva vida?

Sents papallones a l’estómac? Salten focs artificials? Et sents inundat d’amor?

No, oi?

És possible que et sentis una mica afalagat al principi, però segurament res més canviarà. Tu seguiràs amb la teva vida pràcticament igual.

Ara bé, què passa quan es dóna la situació inversa? Què passa quan ets tu qui s’enamora?

Llavors sí que hi ha canvis, oi? Llavors sí que hi ha focs artificials i papallones volant. Apareix una força en tu que ni sabies que hi era. Tot d’una, l’amor flueix a través teu com un torrent i no penses en res que no sigui estar amb la persona que estimes i donar-li tot el teu amor.

I fixa’t que això és totalment independent de si la persona en qüestió t’estima a tu o no. Quan ets tu el que s’enamora, la teva vida es fa un gir de 180 graus. L’amor apareix a la teva vida i aparta tota la resta per col·locar-se en primer pla.

Què És l’Amor Veritable?

L’amor veritable, el que realment t’omple i dóna sentit a la teva vida, és el que surt de tu, no el que entra. Que els altres t’estimin o no no té gaire importància per a tu. El que realment importa és si tu estimes o no.

Crec que és important fer aquesta reflexió profunda: en el fons del teu cor, que els altres t’estimin o no no t’importa gaire. El que tu realment vols es estimar.

L’amor dels altres només té un petit valor per a nosaltres, i és que ens resulta més fàcil estimar quan ens sentim estimats. Ens resulta més fàcil ser amables quan són amables amb nosaltres, i ens resulta més fàcil estimar una persona si som correspostos.

Gairebé sense adonar-nos-en, ens hem anat acostumant a buscar aquestes situacions on estimar és més fàcil. Ens hem acostumat a buscar situacions on ens estimin, perquè així ens resulta més fàcil estimar. És lògic, tots intentem sempre facilitar-nos les coses. El problema és que hem arribat a un punt on pràcticament ja només sabem estimar si ens estimen. I per això creiem que necessitem l’amor dels altres.

Creiem que l’amor només apareix en les nostres vides quan algú ens el dóna.

Però no és així en absolut. L’amor que ve de fora no té gairebé cap efecte important en la nostra vida. Pots estar envoltat de persones que t’adoren, però si tu no estimes, et sentiràs trist i decaigut.

En canvi, quan tu estimes, la teva vida s’omple de color. L’amor que realment té força per a tu és el que surt del teu interior.

I el més important és que no necessites que ningú t’estimi per deixar que el teu amor flueixi. No necessites que ningú t’obri les portes per deixar-lo sortir.

No necessites que ningú et doni permís per estimar.

El teu amor és teu, i tu estimes quan vols.

Aquest és l’amor veritable. El teu.

photo credit: ankledeep / JJ via photopin cc

2 respostes a “Què És l’Amor Veritable i Com Fer que Aparegui a la Teva Vida per Sempre”

Bones Jan,

coincideixo plenament amb el que exposes al teu article. És com donar i rebre. A tothom fa gràcia rebre però quan te’n vas a dormir més a gust de veritat és quan has donat. Moltes gràcies per aquests articles que faciliten l’estimar doncs s’hi veu ben clar que és el Camí.

Ramon

És veritat, Ramon, quan ens sentim veritablement a gust és quan donem. És curiós que ens costi tant veure-ho. I fins i tot quan ho veiem, ens segueix costant aplicar-ho. Però a poc a poc anem aprenent, oi? Una abraçada!

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.