Què Significa Exactament “Augmentar la Nostra Freqüència Vibratòria” i Per què És Important Fer-ho

augmentar la freqüència vibratòriaL’expressió “augmentar la nostra freqüència vibratòria” s’utilitza molt en el món de l’espiritualitat i el creixement personal, oi? I tots acceptem que és una cosa positiva. La fem servir com a sinònim de “créixer “, “avançar” i “millorar”.

Però per molt habitual que sigui aquesta expressió, crec que és important plantejar-se què vol dir exactament. Per què augmentar la nostra freqüència vibratòria és positiu? Per què és millor tenir una freqüència alta que una freqüència baixa? I quines implicacions té?

És un tema important i profund, i crec que val la pena parlar-ne amb en detall. Ens ajudarà a entendre millor el món on vivim i a integrar-nos millor amb ell.

Què És la Freqüència de Vibració?

Per començar, el primer pas és entendre bé què és la freqüència de vibració. Aquest concepte està associat principalment a les ones, i indica la quantitat de cicles que produeix una ona en una determinada unitat de temps (normalment, un segon).

Dit de manera col·loquial, la freqüència d’una ona és la quantitat de vegades que “puja i baixa” en un segon. Com més gran és la freqüència, més ràpid vibra l’ona; i com més baixa és la freqüència, més lenta és la vibració.

La següent imatge mostra dues ones diferents. En un mateix espai, la segona ona “puja i baixa” més vegades, i això vol dir que la seva freqüència vibratòria és més gran.

augmentar-la-freqüencia-vibratòria-1

Quina Relació Hi Ha entre Nosaltres i la Freqüència de Vibració de les Ones?

D’entrada, pot semblar que la freqüència de vibració de les ones no té gaire relació amb nosaltres, però en realitat si que en té. Perquè resulta que nosaltres som ones. De fet, tot l’univers són ones.

Aquest és un dels grans i fascinants descobriments de la ciència de l’últim segle. L’univers on vivim està format per partícules diminutes anomenades quarks i electrons, i aquestes partícules es comporten com ones.

A un nivell profund, doncs, som ones. I com totes les ones, tenim una freqüència de vibració.

Cadascú la seva.

(Més o menys).

El Primer Motiu per Elevar la Nostra Freqüència Vibratòria

Un cop tenim clar el concepte de “freqüència de vibració”, i també que tot l’univers són ones que estan vibrant, ja podem plantejar-nos per què és positiu que la freqüència vibratòria augmenti.

El primer motiu és que com més gran és la freqüència vibratòria de l’univers, més gran és la seva diversitat i riquesa. Com més gran és la de vibració de l’univers, més vida hi ha.

Per veure-ho de forma gràfica, podem tornar a mirar la imatge anterior de les dues ones. Fixa’t en els pics que té cada ona (cada pic està marcat amb una fletxa vermella): augmentar-la-freqüència-vibratòria-2Després imagina’t que cada pic és una forma concreta de l’univers: un pic pot ser un arbre, un altre pic pot ser una persona, un altre pot ser una samarreta, etc. És a dir, imagina’t que l’univers és una gran ona que està vibrant, i que cada oscil·lació d’aquesta ona genera una forma diferent (és una comparació una mica simplificada, però no és gaire diferent de la realitat).

La pregunta és: en quin cas hi hauria més coses, amb l’ona de freqüència baixa o amb la de freqüència alta?

La resposta és senzilla, oi? Com més gran és la freqüència de vibració, més coses hi ha.

Així doncs, com més gran és la vibració de l’univers, més gran és la seva diversitat i creativitat.

Això també és vàlid a nivell individual. Com més gran és la nostra vibració interna, més rica i creativa és la nostra vida.

El Segon Motiu per Elevar la Nostra Freqüència Vibratòria

A part del fet d’augmentar la diversitat i la riquesa de la vida, elevar la nostra freqüència vibratòria també té un altre aspecte positiu: en augmentar la nostra freqüència interna ens fem més sensibles al nostre entorn. Som capaços de percebre millor la realitat.

Això es deu a una propietat molt coneguda de les ones: resulta que quan una ona es troba amb un objecte en el seu camí, només el percep si la longitud de l’objecte és més gran que la distància entre dos pics de l’ona (aquesta distància es sol anomenar “longitud d’ona”). Això vol dir que com menor és la longitud d’ona d’una ona, més capacitat té de percebre objectes petits. Té més capacitat de percebre el seu entorn amb més detall.

La següent figura mostra la longitud d’ona de les dues ones que hem vist en els exemples anteriors. En aquesta figura es veu que les ones de freqüència major tenen una longitud d’ona menor. Per aquesta raó, les ones de freqüències altes tenen més sensibilitat. Poden percebre objectes més petits. augmentar-la-freqüència-vibratòria-3En el cas d’una ona del mar, per exemple, la longitud d’ona és la distància entre les crestes de dues onades consecutives. Si introduïm al mar un objecte petit en comparació amb aquesta distància (un pal per exemple), l’ona no ho notarà. No se n’adonarà que hi ha un pal en el seu camí, perquè és massa petit per a ella.

En canvi, si l’ona vibrés molt més ràpid, de manera que les crestes de les onades estiguessin molt juntes, llavors sí que podria percebre el pal. Es produiria una pertorbació en l’ona, i notaria que hi ha alguna cosa en el seu camí.

De forma general, per a un mateix objecte d’una mida determinada, una ona de freqüència alta podrà detectar-lo millor que una ona de freqüència baixa. A la imatge de la figura següent, la primera ona (la de la freqüència baixa) no “percebrà” l’objecte en el seu camí, perquè és massa petit per a ella, però la segona sí. augmentar-la-freqüència-vibratòria-3Aquest és el motiu pel qual hi ha molts aspectes de la vida que encara no som capaços de veure: la nostra freqüència vibratòria encara és una mica baixa. Hi ha molts aspectes de l’univers que són molt subtils, i amb la freqüència que tenim actualment no els podem percebre.

Però la nostra freqüència està augmentant a gran velocitat en els últims anys, i és important que ho segueixi fent. Així ens fem més sensibles al món que ens envolta i el percebem amb més claredat.

I també contribuïm a fer un univers cada vegada més ric i ple de color.

Que, de fet, és el que hem vingut a fer aquí.

9 respostes a “Què Significa Exactament “Augmentar la Nostra Freqüència Vibratòria” i Per què És Important Fer-ho”

Ben explicat Jan!!!
Fins i tot jo ho he entès…
he he he

EStic pensant que no sempre la nostra freqüència de vibració deu ser igual…
Quan meditem deu ser més alta i també quan fem Reiki.
Potser si.
una abraçada
Anna

És veritat Anna, la nostra freqüència va variant en funció del que fem i pensem. Tot el que ens faci estar més serens, amorosos i positius fa que la nostra vibració pugi. Una abraçada!

Respon

Doncs es pot parlar molt del tema, però el camí bàsic és l’amor. Desenvolupar la nostra capacitat d’estimar és el que fa que pugi la nostra vibració. Una abraçada Irene!

Respon

Hola Jan,
Fa temps que llegeixo els teus escrits, sempre molt interessants, el d’avui, però, l’he trobat especialment indicat, per fi he entés, crec, això de la vibració i el perquè hen de augmentar el nivell.
Moltes gràcies per tot, Jan.

Moltes gràcies Pilar. Me n’alegro molt que hagi quedat clar. Jo també vaig estar molt de temps pensant en això de la vibració i em vaig quedar més tranquil quan vaig trobar una explicació. Una abraçada!

Respon

Hola Jan, com sempre, m’ha encantat el teu article!!, m’agradaria saber-ne més…., ens explicaràs com augmentar la freqüència, i si podem saber en quina freqüência vibrem?
Gràcies

Ostres, quina pregunta més interessant, Marta! No sé si es pot mesurar d’alguna manera la freqüència que tenim… Ho investigaré!

En qualsevol cas, la manera bàsica d’augmentar-la és estimar. Com més estimem, més alta és la nostra freqüència. Una abraçada!

Respon

He llegit atentament aquesta entrada. Jo vaig trobar moltes respostes estudiant els llibres del Dr. David R. Hawkins. Psiquiatria que va trobar la manera de calibrar una taula vibracional. Molt interessant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.