La Millor Qualitat Humana segons Teresa de Calcuta

bon humorEn una entrevista, li van preguntar a Teresa de Calcuta quina era segons ella la millor qualitat humana. I saps què va dir? Jo pensava que diria la generositat, la bondat, l’altruisme… o alguna cosa així. Però no, no va dir cap d’aquestes coses.

La seva resposta va ser molt més senzilla: el bon humor.

Em va impactar molt aquesta afirmació, perquè m’esperava alguna resposta més típica, però de seguida vaig veure que tenia molta raó. El bon humor és una qualitat aparentment simple, però molt i molt poderosa. I no la tenim tan en compte com es mereix.

El Poder del Bon Humor

Per començar, el bon humor fa que la vida sigui agradable. I al cap i a la fi, això és el que compta, no trobes? Tots volem viure una vida agradable.

Però a més a més, el bon humor és el que dóna suport a moltes altres qualitats importants, com la generositat o la bondat. És molt difícil ser sincerament generosos i bondadosos si estem de mal humor, per exemple. Les persones que es comporten de forma aparentment generosa sense estar de bon humor probablement no ho fan de forma sincera.

El bon humor és com el terra que permet que les altres qualitats positives puguin florir, perquè només quan estem bé tenim coses bones per donar als altres.

El Paper del Bon Humor en el Creixement Personal

Són comptades les vegades que he sentit parlar del bon humor en l’àmbit del creixement personal i espiritual. Sempre es parla d’altres qualitats, aparentment més importants, com les que hem anomenat abans: la bondat, la serenitat, l’altruisme, la paciència, etc. I no ens adonem que tot això és molt difícil d’aconseguir, per no dir pràcticament impossible, si no estem de bon humor.

Si estàs de mal humor, tens ganes de tenir paciència? O d’ajudar els altres? És clar que no. Ni tu, ni jo, ni ningú. Podem fer un esforç perquè potser pensem que ho hem de fer, però no ho farem de forma completament natural i sincera.

Així que si volem créixer a nivell personal, no podem oblidar el bon humor. Quan una persona no està de bon humor, malament rai, independentment que cregui que és molt sàvia i molt bona persona.  En canvi, quan algú està de bon humor, tot floreix al seu voltant.

T’imagines com seria el món si estiguéssim tots sempre de bon humor?

photo credit: porschelinn via photopin cc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.