Com Crear una Idea de Negoci Perfecta per a Tu en 5 Minuts

com crear una idea de negociT’agradaria tenir un negoci propi? És molt possible que sí, molta gent somia amb aquesta opció. Ser el teu propi cap, guanyar-te molt bé la vida si funciona, tenir llibertat per prendre les teves decisions, etc. La veritat és que crear un negoci té molts avantatges.

Malauradament, relativament poca gent acaba fent el pas. Hi ha moltes raons/excuses: falta de diners, de temps, de coneixements, etc. Però el primer obstacle acostuma a ser la falta d’una bona idea de negoci. Ens agradaria posar en marxa un projecte propi, però no se’ns acudeix què podem fer.

Ens falten idees. Per aquesta raó, quan algú comença a parlar de muntar un negoci, el primer que li ve al cap és posar una pizzeria o un bar.

Doncs bé, hi ha una manera molt senzilla de crear una idea de negoci perfecta per a tu. Després, si vols la poses en marxa, i si no vols no, però que no sigui perquè no saps què fer 😉

Què Tens per Oferir?

La gran pregunta a l’hora de crear una idea de negoci no és què pot tenir èxit, ni què dóna més diners, sinó què tens per oferir als altres. Posar un negoci no és res més que oferir un producte o servei, i no pots oferir una cosa que no tens. Així que, què tens tu per oferir al món?

El que tu tens és, bàsicament, amor. Tu estimes una sèrie de coses concretes: la salut potser? Cuidar nens petits? La ciència? L’ordre i la justícia? Organitzar coses? Sigui el que sigui el que tu estimes, aquest amor el pots expressar perquè la gent el rebi.

Hi ha molta gent que diu: ui, és que jo no sé ben bé què estimo. Si és el teu cas, deixa que sigui una mica atrevit: sí que ho saps. Potser no ho veus clar al 100%, però segur que alguna idea tens, oi que sí? Doncs segueix-la.

L’amor que guardes en el teu interior és la millor llavor per crear una idea de negoci per a tu. Per què? Perquè no hi ha res la gent desitgi tant com l’amor. És un negoci segur.

Com Ho Pots Oferir?

Un cop tens clar què estimes, per definir clarament la teva idea de negoci només has de decidir com ofereixes el teu amor.

Imaginem que t’agraden molt els nens, per exemple. A partir d’aquest amor, pots definir una gran quantitat negocis diferens: pots crear un servei per cuidar nens, posar en marxa una escola, crear una web amb recursos per a l’educació, etc. El ventall de possibilitats és gairebé infinit; segur que alguna s’adapta a tu.

Aquest procés de decidir com ofereixes el teu amor al món és similar a quan emboliques un regal. Oi que quan li fas un regal a algú que estimes, no li dones tal qual? El poses dins d’una capsa, l’emboliques amb un paper ben bonic, i fas una petita cerimònia a l’hora d’entregar-lo. Aquest procediment és important. Forma part del regal.

Doncs amb el teu negoci has de fer una cosa similar. Pensa en com el pots embolicar per oferir-lo. Posa’l dins d’una capsa, lliga-li un llaç al voltant i posa-li un preu que consideris just per a tu i per als teus clients potencials. I ja ho tens.

Si el vols posar en marxa, encara queda molta feina, sens dubte. Ara pots dir que et fan falta molts diners o altres raons/excuses. El que ja no pots dir és que no tens cap idea.

photo credit: h.koppdelaney via photopin cc

2 respostes a “Com Crear una Idea de Negoci Perfecta per a Tu en 5 Minuts”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.