Com Elevar la Teva Energia Espiritual i Connectar amb Tota la Seva Llum

Com elevar l'energia espiritualMolts de nosaltres sentim un gran impuls d’elevar la nostra energia espiritual.

Cada vegada sentim més clarament que estem connectats amb tot l’univers, i que una part important del nostre creixement personal implica enfortir aquesta connexió.

Tot i així, no sempre tenim clar què vol dir exactament ni com aconseguir-ho.

Per aquest motiu, avui parlarem en detall de què és l’energia espiritual i de com potenciar-la.

És una energia molt més àmplia del que normalment pensem.

I està esperant que connectem amb ella per desenvolupar tot el nostre potencial.

Els 3 Tipus d’Energia Espiritual

Una de les principals raons que estan dificultant la nostra connexió amb l’energia espiritual és que, quan pensem en aquest tipus d’energia, generalment la percebem de forma limitada. No la percebem en tota la seva magnitud.

L’energia espiritual és una energia que arriba fins a nosaltres des de la Font Creadora de l’Univers (a la qual podem anomenar simplement “Font”, “Déu”, “Univers” o de moltes altres maneres). Així: Elevar-energia-espiritual-1-catPerò aquesta energia, que en el fons és una (tot és una unitat), no viatja fins a nosaltres directament en la seva forma més pura, sinó que primer es divideix en tres energies més específiques. Aquestes energies són la saviesa, la compassió i l’alegria de viure.

És a dir, des del punt de vista terrenal, l’energia espiritual de la Font arriba a nosaltres a través de tres canals. Així: Elevar energia espiritual 2La saviesa és l’energia que ens permet expandir els nostres coneixements i comprendre la vida en profunditat.

La compassió és l’energia que ens connecta amb tots els éssers vius i ens fa desitjar el seu benestar (inclòs el nostre propi).

I l’alegria de viure és l’energia que ens fa estimar i gaudir la vida pel simple fet d’estar vius, més enllà de les circumstàncies concretes que estiguem vivint.

Aquestes tres energies són profundament espirituals, perquè provenen directament de la Font. Podríem dir que la Font (o Déu, o l’Univers, o qualsevol altre nom que vulguem fer servir) és un Ésser profundament Savi, Compassiu i Alegre, i irradia aquestes tres energies cap a tots els éssers de l’existència.

Aquesta diferenciació de les tres energies és important, perquè moltes vegades identifiquem l’energia espiritual principalment amb la saviesa (i una mica amb la compassió). És a dir, quan pensem en una persona espiritual, normalment la visualitzem com una persona sàvia i profunda.

En canvi, quan veiem una persona amable i compassiva, la majoria de les vegades no pensem en ella com una persona “espiritual”. I el mateix amb les persones alegres. Associem l’espiritualitat principalment a una actitud de comprensió profunda de la vida.

I això no és així.

La compassió és una energia molt espiritual. I l’alegria també.

I hem de tenir-les totes en compte per desenvolupar-nos de forma plena.

Com Funciona l’Energia Espiritual

Un cop tenim clar que hi ha tres energies que flueixen cap a nosaltres des de la Font, podem entrar-hi més en detall per veure com afecten la nostra vida.

Totes les persones tenim tres canals d’energia que vénen de la Font: un canal de saviesa, un canal de compassió i un canal d’alegria. Això és vàlid per a tothom. No hi ha cap excepció.

El que passa és que cada persona té cadascun dels canals més o menys actius. Hi ha persones que tenen molt actiu un dels canals, per exemple, i menys actius els altres dos, i hi ha persones que tenen altres situacions diferents.

I en funció d’això, es donen diferents tipus de personalitats.

Per exemple, imagina una persona que tingui aquesta situació: Elevar energia espiritual 3Aquesta persona té molt actiu el canal de la saviesa, i per tant tindrà una gran comprensió de molts aspectes de la vida. Però té poc actius els canals de la compassió i l’alegria, i això farà que tingui una actitud poc amable cap als altres i poca capacitat de gaudir de la vida. I això pot generar comportaments poc lluminosos: que es cregui superior, que utilitzi els seus coneixements de manera egoista, que faci mal als altres per aconseguir els seus objectius, etc.

Com a resultat d’això, aquesta persona, a ulls dels altres, pot semblar una persona “malvada”. Però en realitat és una persona molt espiritual (com totes). El que passa és que la seva energia està descompensada, perquè té un canal molt actiu i els altres dos poc actius. I això pot generar desequilibris importants.

Posem un altre exemple. Imagina aquest altre cas: Elevar energia espiritual 4A l’igual que la primera, aquesta persona té una gran connexió amb la saviesa, així que també tindrà una gran comprensió dels aspectes profunds de la vida. I, a més a més, també té força compassió cap als altres. Aquest seria un cas típic del que generalment considerem una “persona espiritual”: una persona sàvia i amb un cert nivell de respecte cap als altres. Però li falta l’alegria. I això farà que tingui dificultats per riure i gaudir de la vida, i per tant per connectar amb tot el seu potencial.

I finalment, posem un tercer exemple: Elevar energia espiritual 5Aquesta persona té una gran compassió i una gran alegria de viure. Això vol dir que pensarà sempre en el bé dels altres a més a més del seu, i tindrà una gran facilitat per a gaudir de la vida. Serà una persona molt alegre i amable. Però no tindrà facilitat per accedir als coneixements profunds de l’existència, i molt probablement hi haurà moltes coses que no entendrà.

A través d’aquests exemples podem veure que, en funció del grau d’obertura de cadascun dels tres canals d’energia, es donen diferents tipus de personalitats. I, de fet, la nostra personalitat individual depèn d’això: del grau de connexió que tenim amb la saviesa, amb la compassió i amb l’alegria de viure.

Però el més important és veure que la nostra connexió amb la Font té tres canals, i que els tres són importants per tenir una energia equilibrada.

Com Elevar la Teva Energia Espiritual

A partir de tot això, podem fer dos exercicis molt interessants per a elevar la nostra energia espiritual.

El primer és analitzar la connexió que tens amb cadascun dels tres canals que hem comentat. Per a això, pots observar primer la teva capacitat de comprendre’t a tu mateix i de comprendre les coses que t’envolten; després observar la teva capacitat de desitjar sincerament el bé dels altres, i finalment observar la teva capacitat de gaudir de cada moment de la vida pel simple fet d’estar viu.

És molt important fer-ho sense jutjar. No ets ni millor ni pitjor en funció d’això. Tots tenim la capacitat d’activar al màxim els tres canals.

I un cop fet aquest primer pas, després pots potenciar cadascuna de les tres energies, posant especial afecte en les que hagis notat menys actives.

Hi ha diverses maneres de fer-ho, però una molt simple és imaginar mentalment els tres canals d’energia, el de la saviesa, el de la compassió i el de l’alegria de viure, que flueixen fins a tu. Visualitza mentalment les tres energies i sent com cadascuna d’elles va entrant en el teu interior.

Si ho fas, veuràs que a poc a poc s’aniran enfortint.

Aquestes tres energies t’acompanyen sempre. La Font està constantment irradiant un gran flux de saviesa, compassió i alegria cap a tu.

Només has de obrir-te a elles per poder-les rebre.

Un gran abraçada,

Jan

7 respostes a “Com Elevar la Teva Energia Espiritual i Connectar amb Tota la Seva Llum”

Gràcies, gràcies, gràcies per aquest article. Una explicació fantàstica i molt entenedora. Posaré en pràctica el que recomanes de la visualització. Pau i bé!

Moltíssima gràcies Jan
Segueixo amb atenció, els teus escrits.M’ha agradat molt aquest últim també….Que tinguis unes bones vacances !!!!!..
Una forta abraçada i molta llum i pau

Hola Jan, ja porto bastant temps llegint els teus articles, els necesssito, em donen serenitat. Actualment tinc artròsis a les cervicals i tendinitis crònica a les espatlles i estic obligada a treballar. Em trobo que el meu cervell no respon bé i em canso. Els teus articles em donen esperança.
Una abraçada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.