Com Funciona el Tapping

com funciona el tappingEl tapping és una tècnica molt senzilla i eficaç que serveix per resoldre qualsevol tipus de problema: de salut, econòmic, emocional, etc. Si no la coneixes, fa un temps vaig escriure un petit manual de tapping perquè puguis començar a utilitzar aquesta tècnica tranquil·lament a casa teva en menys de 5 minuts.

Resumint-ho, el tapping es basa en formular en veu alta el problema a tractar amb una frase senzilla i entenedora i, al mateix temps, donar uns petits cops en determinats punts del cos. La idea que hi ha darrere d’aquest procediment és que el fet de formular el problema el fa sortir a la superfície, mentre que els cops l’eliminen.

Les persones que ho hem provat sabem que funciona per experiència pròpia, però s’ha de reconèixer que la idea és, com a mínim, sorprenent. La nostra ment racional de seguida pensa: quina cosa més rara. Com pot ser que es pugui solucionar qualsevol problema simplement donant petits cops a cos

En Cipriano Toledo, la persona de qui vaig aprendre a fer tapping, sempre diu als seus cursos que no li importa el més mínim per què funciona el tapping. Ell veu que funciona, i amb això ja en té prou. És un punt de vista molt pràctic, però a mi m’agrada entendre el perquè de les coses. Per aquesta raó, vaig decidir fer el que faig sempre que tinc un dubte: posar-me a meditar. I m’agradaria compartir amb tu el que he trobat. És molt interessant.

Tot el que Existeix Té una Vibració

Segurament has sentit dir moltes vegades que tot el que existeix és energia, i que aquesta energia està vibrant. És una idea que costa d’assimilar, però està científicament demostrada: totes les partícules de l’univers es comporten com a ones que vibren a una determinada freqüència.

Ens ho podem imaginar com les cordes d’una guitarra. Quan les toquem, cada corda vibra a una freqüència diferent de les altres, i per això produeix un so diferent. Doncs amb la resta de la realitat passa el mateix: cada partícula vibra a la seva manera, i això produeix la diversitat que ens envolta: sons, colors, sensacions, etc.

Això vol dir que totes les parts del teu cos estan vibrant, i cadascuna ho fa amb una freqüència diferent.

La Causa de Tots els Problemes

Tots sabem que, quan es toquen diferents notes juntes, poden sonar bé, o no. Això depèn de si aquestes notes vibren de forma harmoniosa o no. Quan una corda de la guitarra vibra de forma no harmoniosa amb la resta, diem que està desafinada.

Doncs bé, sempre que tenim un problema, sigui del tipus que sigui, vol dir que hi ha una part de nosaltres, del cos o de la ment, que està desafinada: no vibra harmònicament amb la resta de la realitat. Això és el que el tapping anomena un “desequilibri energètic.”

Per Què Funciona el Tapping

Si l’origen del qualsevol problema és que hi ha una part de nosaltres que no vibra harmònicament amb la resta, la solució és simplement canviar la freqüència de vibració d’aquesta part perquè torni a estar afinada. I si el tapping és tan efectiu és perquè això és precisament el que fa.

Imagina que tens una guitarra, i que la fas sonar. Si mentre les cordes estan vibrant, comences a donar cops en alguns punts de la guitarra, el so de les cordes canviarà, oi que sí? El fet de colpejar la guitarra farà que tota ella vibri, i això canviarà la vibració de les cordes, cosa que farà que sonin diferent. És a dir, sense tocar les cordes, simplement colpejant alguns punts de la guitarra, podem canviar com vibren les cordes i el so que produeixen.

Aquesta és la idea que hi ha darrera del tapping. Quan formulem el problema que volem resoldre en veu alta, estem fent que el nostre cos vibri a la freqüència del problema. És com tocar la corda que està desafinada. I quan colpegem els punts de tapping, el que fem és canviar la vibració de la part que està sonant (el problema), perquè passi a vibrar de forma harmoniosa amb la resta del cos.

Els punts que es colpegen no són punts qualsevol: són punts d’acupuntura, i tenen la propietat de canviar les freqüències que estan desafinades. Per dir-ho d’una forma més tècnica, el que fan és eliminar les freqüències baixes, que són les que acostumen a donar més problemes.

 

Ja veus que darrera del tapping, que d’entrada pot semblar una tècnica una mica absurda, hi ha una explicació molt profunda. Si no ho has provat mai, t’animo a fer-ho. És molt senzill i els resultats són sorprenents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.