Com Perdre Pes i Millorar l’Autoestima amb Tapping

Com perdre pesAvui volia parlar de com perdre pes amb tapping.

Fa temps que volia fer-ho, ja que és un tema que preocupa a molta gent, però tenia certes reticències al respecte. El tema de la imatge personal sovint es tracta de forma una mica superficial, i no és la meva intenció en absolut abordar-lo d’aquesta manera. Voler canviar el nostre cos perquè sí o per seguir una moda no és una cosa positiva a nivell profund.

Per aquest motiu, volia deixar clar que aquest no és un article sobre com perdre pes i ja està, sinó sobre com millorar la relació amb el nostre cos. I, en els casos que realment sigui apropiat, perdre una mica de pes.

Això sí que és important.

La relació amb el nostre cos és un dels pilars de la nostra vida. I és molt important estimar-lo, cuidar-lo i estar còmodes amb ell.

(Com segurament ja sabràs, el tapping és una tècnica molt senzilla i efectiva amb la qual es pot tractar pràcticament tot. Si no la coneixes, pots descarregar-te gratuïtament el llibre “El Poder del Tapping” i aprendre a fer-la servir en pocs minuts.)

El Primer Pas per Perdre Pes i Millorar la Relació amb el Cos

Sempre que algú sent la necessitat de perdre pes, dóna per fet que aquesta necessitat està plenament justificada. Es mira al mirall i pensa: em sobren uns quants quilos. És obvi.

Però no sempre és així.

En general, les persones tendim a ser bastant crítiques amb el nostre cos, i sovint tenim una imatge més dolenta del que realment és. Fins i tot hi ha persones que tenen un cos molt bonic als ulls dels altres, i en canvi elles no s’agraden gens.

És molt important tenir aquest fet en compte per poder resoldre el problema d’arrel. Hi ha moltes persones que creuen que tenen un problema de pes, quan en realitat el problema és d’autoestima. I per molt que aconsegueixin canviar el seu cos, l’essència del problema seguirà present.

A més a més, fins i tot en els casos en què realment hi ha un excés de pes, és molt important abordar-lo des de l’amor i el respecte cap a un mateix, i no des del rebuig. És molt millor pensar “m’estimo i em respecto, i crec que seria millor per a mi perdre una mica de pes”, que pensar “no m’agrada gens com sóc, no vull seguir sent així.”

Tot funciona molt millor quan es fa amb amor.

Per aquestes raons, el primer gran pas abans d’intentar perdre pes amb tapping és tractar la imatge que tenim de nosaltres mateixos. D’aquesta manera ens assegurem de si realment necessitem perdre pes o no, i en el cas que considerem que sí, fer-ho des d’una mentalitat amorosa cap a nosaltres mateixos.

En això el tapping és molt efectiu. Simplement hem de buscar frases que descriguin el que sentim sobre el nostre cos, i després fer tapping amb elles. Per exemple:

 • No m’agrado gens quan em miro al mirall.
 • Em sento incòmode amb el meu cos.
 • Crec que no agrado als altres.
 • Crec que si estigués més prim seria més feliç.
 • Crec que si estigués més prim em seria més fàcil trobar feina, trobar parella, estar content…
 • Etc.

L’objectiu és canviar la percepció que tenim del nostre cos i com ens sentim al respecte.

Aquest pas és molt important; molt més que el fet de perdre pes en si. És molt important estimar-nos i acceptar-nos a nosaltres mateixos més enllà de la imatge que tinguem en un moment concret.

Com Perdre Pes amb Tapping

Un cop fet el treball anterior, el segon pas és plantejar-se si realment és necessari perdre pes. Des de la tranquil·litat i l’amor per un mateix, preguntar-nos si seria positiu per a la nostra salut i per al nostre benestar general.

És molt important respondre aquesta pregunta amb amor i sinceritat. Hi ha moltes persones primes molt preocupades pel seu pes, i això no és sa en absolut. Per això és molt important fer primer el treball sobre les nostres creences i sobre la imatge que tenim de nosaltres.

Si realment creiem que hauríem de perdre pes, el següent pas és ben conegut per tothom: menjar de forma saludable i fer exercici. El tapping no ens evitarà això 😉 El que sí que podem fer és utilitzar el tapping per facilitar-nos el camí.

Una de les maneres més eficaces de fer-ho és plantejar-nos seriosament un canvi en la nostra alimentació i en la nostra rutina física, i després preguntar-nos quines són les principals dificultats que ens impedeixen portar-los a terme. I tot el que descobrim, tractar-ho amb tapping. Per exemple:

 • No m’agrada gens fer exercici.
 • No tinc força de voluntat.
 • A vegades començo a fer esport, però ho deixo als dos dies.
 • M’agrada molt menjar _____.
 • Quan em vénen ganes de menjar ______ no em puc resistir.
 • No tinc temps per cuinar i sempre acabo menjant menjar preparat.
 • Crec que el meu metabolisme té tendència a engreixar.
 • Crec que he tingut mala sort amb el meu cos.
 • Etc.

Qualsevol cosa que creguis que està dificultant que portis una vida més saludable, descriu-la amb una frase i fes tapping amb ella. El tapping és molt efectiu apartant els obstacles que ens dificulten avançar.

Aquest plantejament és molt poderós, i el podem fer servir per a qualsevol objectiu que tinguem; no només per perdre pes.

Sempre hi ha un camí que porta des del punt on som fins al punt on volem ser.

Amb tapping podem deixar aquest camí ben pla i lliure d’obstacles.

La resta és només posar-se a caminar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.