Com Protegir-se de les Energies “Negatives” i Viure en Pau i Harmonia amb Tot

com protegir-se de les energies negativesAvui parlarem d’un tema que preocupa a moltes persones: les anomenades energies “negatives” o “fosques” i com protegir-nos d’elles.

Si és un tema que et fa por, no et preocupis gens ni mica. Ja veuràs que no hi ha motiu per espantar-se.

Sens dubte, hi ha una cosa a la Terra que podríem anomenar “foscor” o “negativitat”: hi ha dolor, violència i moltes situacions molt poc harmonioses. Però, què són exactament aquestes situacions? D’on sorgeix l’energia que les genera?

I com podem protegir-nos d’ella?

És molt més senzill del que sembla.

Tots nosaltres som éssers de llum pura, i la foscor no pot fer-nos absolutament res.

Què És la Foscor

Fa uns mesos vaig publicar un article on parlava en detall de què és realment la foscor (si no l’has llegit, pots trobar-lo aquí).

La foscor normalment es defineix com “l’absència de llum”, però això no és del tot correcte. L’univers on vivim està fet de llum en la seva totalitat, així que no hi ha ni un sol punt on no hi hagi llum. Tot el que existeix, des del nostre propi cos fins a l’espai interestel·lar, està fet llum. No existeix “l’absència de llum”.

El que sí que hi ha són diferents tipus de llum. La llum és una ona electromagnètica, i les ones poden tenir diferents freqüències de vibració. I l’univers està ple d’ones de diferents freqüències. Cada cosa que existeix, inclosos nosaltres, som ones de llum amb una determinada freqüència de vibració.

El desitjable és que la freqüència de cada ésser de l’univers sigui el més alta possible, perquè les freqüències altes tenen una major creativitat i una major consciència que les freqüències baixes (més detalls sobre això en aquest article). Els éssers amb una vibració alta són éssers amb molta consciència i molta creativitat, i els éssers amb una vibració baixa són éssers amb una consciència baixa i poca creativitat.

Aquestes freqüències baixes són el que anomenem energies “negatives” o “fosques”. En realitat són llum, igual que la resta de l’univers, però tenen una freqüència de vibració baixa. I això fa que el seu nivell de consciència també sigui baix.

El Nostre Nivell de Vibració Personal

Així doncs, vivim en un univers ple de llum, però aquesta llum no és igual a tot arreu. Hi ha llum de vibració molt alta, llum de vibració molt baixa i llum de vibració intermèdia. Hi ha un rang infinit de llum de freqüències diferents.

La llum de vibració molt alta són els àngels i els éssers de llum, la llum de vibració molt baixa són els anomenats “éssers foscos” (encara que no són realment foscos, perquè són llum igual que tota la resta), i la llum de vibració intermèdia som la majoria de nosaltres.

És important entendre que, en essència, no hi ha cap diferència entre aquests tipus de llum. No hi ha cap diferència en entre l’essència d’un àngel, la nostra i la d’un ésser “fosc”. Tots som llum, i venim de la mateixa font. Només canvia l’aparença que estem prenent ara mateix.

En el cas dels éssers humans, tenim una particularitat important: tenim la capacitat de canviar lliurement la nostra freqüència de vibració. No estem obligats a tenir una determinada freqüència tota la vida. Per això es diu que aquest és un planeta de lliure albir. Podem elevar la nostra vibració i viure en l’amor, o disminuir-la i viure en el dolor. I és una elecció totalment personal.

Cadascun de nosaltres té la vibració que decideix tenir.

La Relació entre les Freqüències Altes i les Baixes

Cada ésser de l’univers té la seva pròpia freqüència de vibració. Aquesta freqüència pot ser més alta o més baixa, i en funció d’això cadascú té una aparença més lluminosa o més “fosca”, però en el fons tots som pura llum.

Arribats a aquest punt, moltes persones es pregunten què poden fer els éssers aparentment foscos. És veritat que els éssers “foscos” en el fons són llum, però són una llum de vibració molt baixa. Poden fer-nos alguna cosa a nosaltres? Poden fer-nos mal d’alguna manera?

I la resposta és que no… tret que disminuïm la nostra freqüència al seu nivell.

Per entendre aquesta resposta, hem de comprendre bé com funcionen les ones electromagnètiques (et recordo que la llum és una ona electromagnètica). Aquestes ones tenen una propietat molt interessant, i és que les ones de freqüències diferents no interfereixen entre elles. No “toquen” de cap manera.

L’exemple més clar d’aquest fenomen són els canals de ràdio i televisió. Les ones dels diferents canals viatgen totes juntes per l’aire, però no es barregen ni s’interfereixen entre elles perquè cadascuna té la seva pròpia freqüència. Només es produeixen interferències quan hi ha dues ones amb la mateixa freqüència. Si tenen freqüències diferents, passen una al costat de l’altra sense ni tan sols fregar-se.

I amb nosaltres passa exactament el mateix. Les persones de freqüències diferents, i els éssers en general de freqüències diferents, no ens creuem mai. I si ens creuem, no ens veiem. Només podem veure’ns i tocar-nos si tenim freqüències iguals.

Ara mateix hi ha molts éssers al teu voltant que no perceps de cap manera perquè tenen una freqüència diferent a la teva.

Així que l’única manera que una “energia negativa” et toqui és que tinguis la seva mateixa freqüència.

Què Passa Realment Quan Et Sents “Atacat” per Energies Negatives

Un cop entenem què són realment les energies “negatives” i com es relacionen amb nosaltres, podem parlar dels suposats “atacs”.

Aquest és un tema del qual es parla sovint en determinats cercles d’espiritualitat i creixement personal. De vegades es diu que determinats dolors o problemes són causats per entitats negatives que s’enganxen a nosaltres, i que s’han de treure i protegir-nos d’elles.

Aquest fenomen té una part de veritat, però cal entendre’l bé per no confondre’ns ni espantar-nos innecessàriament

No hem de tenir por, perquè no hi ha res que ens estigui atacant. Som nosaltres els que hem abaixat la nostra vibració.

Per entendre-ho més fàcilment, podem posar un exemple senzill. Imagina’t dues persones que tenen una emissora de ràdio cadascuna, i que estan emetent un programa. Una d’elles emet a una freqüència i l’altra a una altra freqüència, igual que les emissores de veritat. D’aquesta manera, els senyals que emeten no s’interfereixen, i els oients els poden rebre perfectament.

Però en un moment donat, una de les persones decideix canviar la seva freqüència d’emissió i posar la mateixa que el seu veí. En aquest moment, els dos senyals passen a interferir-se i ja no se senten bé. Aquesta persona podria dir: “m’estan atacant. Estan destruint el meu senyal de ràdio.” Però no seria cert. És ella la que ha canviat la seva freqüència de vibració i ha posat la mateixa que el seu veí.

I això és exactament el mateix que passa amb nosaltres quan patim un aparent “atac”. En realitat som nosaltres els que hem disminuït la nostra freqüència, i això provoca un xoc amb les freqüències baixes que hi ha pel món.

Si no l’haguéssim disminuït, no hagués passat res.

I si tornem a elevar-la, el xoc desapareixerà a l’instant.

Com Protegir-se de les Energies “Negatives”

Així doncs, encara que les energies baixes en realitat mai ens ataquen, sí que podem xocar amb elles si la nostra freqüència baixa massa.

I veient que aquests xocs de vegades es produeixen, moltes persones pensen que hem de protegir-nos: “has de protegir-te de les energies negatives perquè no et facin mal.”

En Reiki, per exemple, es poden fer una sèrie de símbols per protegir el nostre cos, i també per protegir les habitacions, les estances i els edificis en general. I en altres teràpies es fan coses semblants amb la mateixa finalitat.

Sobre aquest tema, cal dir que aquesta protecció és útil. Si ho fas, pots seguir fent-ho sense cap problema. Però és important tenir en compte tot el que hem explicat abans.

Quan fem algun procediment per protegir-nos energèticament, normalment ens imaginem que estem creant una mena de barrera perquè no entrin les energies baixes. Com si aquestes energies estiguessin a l’aguait, intentant entrar dins nostre al mínim descuit per fer-nos mal.

Però no és això el que realment passa. Quan ens “protegim”, no estem creant cap barrera ni res semblant. El que estem fent és augmentar la nostra pròpia vibració. Estem augmentant la nostra pròpia freqüència perquè no xoqui amb les freqüències baixes.

És molt important tenir clara aquesta idea. Si practiques algun tipus de protecció energètica, pots seguir fent-ho de la mateixa manera. Pots seguir fent els mateixos símbols de Reiki, o qualsevol altre procediment que facis servir. Però mentre ho facis, sigues molt conscient que no estàs creant cap muralla per allunyar les energies baixes. El que estàs fent és augmentar la freqüència de la teva pròpia llum.

Hi ha una gran diferència entre fer-ho pensant en una cosa o en l’altra. Si creus que estàs construint una barrera perquè les energies fosques no entrin, estaràs focalitzant la teva atenció en la por, la foscor i el dolor, i la teva freqüència augmentarà molt poc.

En canvi, si et centres en la teva pròpia llum, i te n’adones que en realitat no hi ha ningú atacant-te, la teva atenció es focalitzarà en la llum i l’amor, i la teva freqüència augmentarà molt més.

Recorda sempre que en aquest univers només hi ha llum i amor.

L’únic que canvia d’un ésser a un altre és la quantitat de llum i amor que hi ha.

Tu decideixes la quantitat de llum que vols en tu.

Un gran abraçada,

Jan

2 respostes a “Com Protegir-se de les Energies “Negatives” i Viure en Pau i Harmonia amb Tot”

Gràcies Jan per recordar-nos que som LLUM.
és ben veritat que podem posar Llum on hi ha foscor o energia baixa.
Una abraçada
Anna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.