Com Ser Feliç el 100% del Temps (de Veritat)

Com ser feliçUna de les creences més esteses a la humanitat és que no es pot ser feliç el 100% del temps.

Molts de nosaltres creiem que es pot ser feliç de tant en tant, però no en tot moment.

En part, és comprensible que creguem això, perquè vivim en un món on sovint costa ser feliç. Però si hi pensem detingudament, podem veure fàcilment que no és cert.

Si fos veritat que no podem ser feliços sempre, significaria que hi ha un límit de temps de felicitat que no es pot superar de cap manera. Per exemple, cent minuts de felicitat a la setmana. (O dos-cents. O tres-cents. O mil. No sé quin seria el límit exacte en cas d’existir, però si fos cert que no es pot ser feliç sempre, hi hauria d’haver algun límit).

La pregunta és: creus que això és així?

Creus que hi ha alguna llei universal escrita en algun lloc que diu que no pots ser feliç més d’una determinada quantitat de temps?

Estic segur que no.

La felicitat no té cap límit.

Pots ser tan feliç com vulguis.

I avui parlarem del procés exacte per aconseguir-ho.

La Fórmula Exacta de la Felicitat

El primer pas per aprendre a ser feliç tot el temps és entendre bé com funciona la felicitat. I això és perfectament possible, perquè la felicitat té una fórmula exacta que es compleix sempre.

Per a mi, aquesta fórmula és un dels coneixements més importants de l’univers. Si hagués de triar saber una sola cosa sobre com funciona la vida, triaria aquesta. I la clau per entendre-la és veure que la felicitat en realitat és exactament el mateix que l’amor.

La felicitat i l’amor són exactament la mateixa cosa. Són la mateixa energia.

El que passa és que aquesta energia amor/felicitat pot tenir aparences diferents, i per això tenim dues paraules diferents per referir-nos a ella.

Per un costat, de vegades aquesta energia surt de nosaltres i es dirigeix cap a fora. I en aquest cas, l’anomenem “amor”. Quan estimem, l’amor surt de nosaltres i va cap a allò que estimem.

En canvi, altres vegades l’energia ve des de fora i entra en nosaltres. I quan passa això, l’anomenem “felicitat”. La felicitat és una cosa que sentim en el nostre interior quan apreciem la vida que vivim.

Si ho mirem superficialment, pot semblar que són dues energies diferents, perquè una surt de nosaltres i l’altra entra. Però en realitat són la mateixa energia formant un cercle. La felicitat que entra en nosaltres és exactament el mateix amor que ha sortit prèviament. així: Com ser feliç catÉs a dir, l’amor que expressem es reflecteix en allò que estimem i torna a nosaltres en forma de felicitat. O el que és el mateix:

Felicitat = amor expressat

I aquesta és la fórmula de la felicitat. La quantitat de felicitat que sentim en cada moment és exactament igual a la quantitat d’amor que estem expressant. Ni una mica més, ni una mica menys. És una fórmula exacta que es compleix sempre.

El que no diu aquesta fórmula és què hem d’estimar ni com ho hem de fer. Podem estimar el que vulguem i de la manera que vulguem; l’única cosa que importa a l’hora de ser feliços és que expressem amor. Quan expressem el nostre amor, ens sentim feliços; quan no, no.

Com Aplicar la Fórmula de la Felicitat

La idea general de la fórmula de la felicitat és bastant senzilla d’entendre i de comprovar: per ser feliços, hem d’expressar amor.

Tot i això, de vegades hi ha dubtes sobre si es compleix sempre o no. Un comentari que he rebut algunes vegades és: sí, la fórmula de la felicitat és força correcta, però no es compleix sempre. Hi ha vegades que expressem amor i no som feliços.

A vegades ens preocupem per algú, per exemple, i a canvi rebem ingratitud. O treballem molt en un projecte que ens fa molta il·lusió, i no surt bé. Aquests casos, i altres de semblants, sembla que contradiuen la fórmula de la felicitat.

Però això és degut a una petita confusió respecte al que significa el terme “expressar”.

Quan sentim que per ser feliços hem d’expressar amor, la primera idea que normalment ens ve al cap és que hem d’expressar amor amb els actes: tractar bé els altres, dir coses amables, treballar en projectes que semblen bons, etc.

Però no és així.

Els actes són un canal amb el qual ens expressem, però no és l’únic; ni tampoc és el més important.

El canal més important són els pensaments.

Per expressar amor, hem de pensar amb amor.

Si no hi ha amor als nostres pensaments, és igual el que fem amb els nostres actes.

Com Expressar Amor de Forma Completa

Per expressar amor de forma completa i sincera, fer actes aparentment amorosos no és suficient; els nostres pensaments també han de ser amorosos.

Això és així perquè els pensaments són l’origen de tot el que fem. Totes les nostres accions neixen primer en forma de pensaments. Per tant, si els pensaments no són amorosos, els actes tampoc poden ser-ho; independentment de l’aparença que tinguin.

Ho podem comparar amb el creixement d’una planta. En un cas així, els pensaments serien la llavor i els actes serien la planta quan ha crescut. Si la llavor no té amor, la planta tampoc en pot tenir.

Aquesta és la raó per la qual de vegades sembla que la fórmula de la felicitat no es compleix. Si fem actes aparentment amables, però per dins pensem de forma poc lluminosa, els nostres actes estaran buits. Per fora potser semblarà que estem expressant amor, però en realitat no serà així, i per tant no ens sentirem bé.

En canvi, si els nostres pensaments són amorosos, tota la nostra vida s’omplirà d’amor: les nostres idees i les nostres opinions seran amoroses, i tot el que fem i diguem també.

Aquest és el veritable camí per expressar amor.

I és el camí que porta a la plena felicitat.

Com Ser Feliç el 100% del Temps

Així doncs, la clau per a ser plenament feliç és pensar amb amor. Sempre que pensem de forma lluminosa, respectuosa i constructiva, l’amor flueix a través nostre i ens sentim bé.

I sempre que tenim pensaments de rebuig cap a alguna cosa o algú, el nostre amor es bloqueja i ens sentim malament.

Això enllaça amb la qüestió que plantejàvem al principi de l’article: es pot ser feliç el 100% del temps?

I tant que si.

Tu pots triar els teus pensaments, i sempre que pensis amb amor et sentiràs bé.

No hi ha cap límit sobre els pensaments amorosos que tu pots tenir.

Una forta abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.