Com Tractar Qualsevol Problema que et Preocupi amb Tapping

com resoldre problemes amb tappingEl tapping és una teràpia molt interessant. És d’aquelles coses que val molt la pena conèixer.

És una teràpia molt senzilla i efectiva, i pots fer-la servir per tractar pràcticament qualsevol cosa que et preocupi, sigui del tipus que sigui.

Avui volia parlar-te de com fer-ho, perquè tinguis una guia bàsica de com tractar qualsevol problema amb tapping.

Com funciona el Tapping

El tapping és una teràpia que serveix per resoldre qualsevol cosa que consideres un problema per a tu; ja sigui un tema físic, un tema emocional o una situació que et preocupi.

El procediment bàsic de tapping és molt simple: només s’ha buscar una frase que descrigui el problema a tractar i després donar-se uns cops suaus en uns determinats punts del cos mentre es diu la frase en veu alta. Només hi ha nou punts i sempre són els mateixos, així que és molt fàcil aprendre-se’ls. (Si no els coneixes, pots descarregar-te gratis el llibre “El Poder del Tapping”, i els trobaràs dibuixats a la pàgina 13)

Com Tractar Qualsevol Problema amb Tapping

Un cop tens clar el procediment bàsic de tapping, pots utilitzar-lo per tractar qualsevol cosa que et preocupi. Hi ha dos camins principals per fer-ho:

  1. Tractar directament el que et preocupa: per exemple, si et fa mal alguna cosa, pots tractar directament el dolor.
  2. Tractar els obstacles que dificulten que ho resolguis: per exemple, si hi ha alguna cosa que creus que pots fer per resoldre el problema però et fa por fer-ho, pots fer servir el tapping per tractar aquesta por.

Tenint això en compte, el primer pas per tractar qualsevol problema amb tapping és fer-te les dues preguntes següents:

  1. Què et preocupa exactament?
  2. Quins obstacles t’impedeixen o et dificulten solucionar-ho?

Dins de la primera pregunta hi hauria tots els detalls del problema que et preocupa: què et passa exactament, com et sents al respecte i per què et preocupa tant. És important que ho analitzis amb detall.

I dins de la segona pregunta hi ha tot el que creus que et dificulta poder-ho resoldre, inclosos les pors i les creences que tinguis. Igual que abans, és important analitzar-ho amb detall.

Per exemple, si una persona té problemes de diners i vol tractar-ho amb tapping, les respostes a la primera pregunta podrien ser coses com: “no tinc prou diners per cobrir les meves despeses”, “em frustra no tenir prou diners”, “estic molt angoixat”, etc. Això seria la descripció del problema i de com se sent al respecte.

I les respostes a la segona pregunta podrien ser: “em costa molt estalviar”, “el meu sou és molt baix”, “la situació econòmica és molt dolenta”, “no tinc la formació necessària per accedir a una feina millor”, etc. Aquests serien els obstacles que creu que dificulten que el problema es pugui resoldre.

Com veus, no es tracta de donar una única resposta a cada pregunta, sinó de buscar tot el que et preocupa i tots els obstacles que vegis.

Un cop ho tinguis, només has fer una ronda de tapping amb cada frase. (Si no saps com fer una ronda de tapping, et recordo que pots descarregar-te el llibre de tapping i aprendre’n en cinc minuts: descarregar Llibre: “El Poder del Tapping”)

Aquesta idea es pot aplicar a qualsevol problema que vulguis tractar, ja sigui un tema físic, un tema emocional o una situació no desitjada. Pregunta’t què et passa exactament i quins obstacles creus que dificulten que es resolgui. I després fes tapping amb tot el que trobis.

Evidentment, per fer un tractament complet cal saber algunes coses més, però només amb això pots fer moltes coses.

Aquesta és un dels moltes avantatges del tapping: amb molt poc ja pots obtenir resultats molt bons.

Val la pena provar-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.