Com Trobar la Pau Interior amb Tapping i Viure Tranquil i Feliç per Sempre

Com trobar la pau interiorAvui volia compartir amb tu un procediment molt poderós per trobar la pau interior amb tapping.

El creador del tapping, Gary Craig, l’anomena “Procediment per a la Pau Personal“, perquè permet guarir tots els traumes emocionals del nostre passat. T’imagines com seria aconseguir una cosa així? Doncs ho tenim al nostre abast.

Només necessitem una mica de paciència i una mica tapping.

(Important: en aquest article farem servir el tapping per trobar la pau interior. Si no coneixes aquesta tècnica, pots descarregar-te un manual gratuït aquí. Veuràs que és molt fàcil d’aprendre i utilitzar.)

L’Origen de Tots Problemes

Com et deia, avui parlarem d’un procediment per guarir tots els traumes del passat. Això és molt poderós, perquè les experiències doloroses que hem viscut són la causa principal de tots els nostres problemes, i si les guarim, podrem viure en pau.

Hi ha altres factors que també influeixen en l’aparició dels problemes (com la genètica, les herències familiars, el karma, etc.) però cap d’ells és determinant; simplement fan que tinguem més o menys predisposició per tenir un determinat problema. El que realment fa que un problema es manifesti és un trauma.

Per exemple, una persona, pel seu caràcter innat, pot tenir predisposició a tenir por, però mentre no es produeixi cap situació que faci que la por es manifesti, viurà tranquil·la. En canvi, quan passi alguna cosa que l’espanti, es produirà un trauma i llavors sí que començarà a viure amb por.

Tots els problemes de la nostra vida, siguin del tipus que siguin, apareixen com a resultat d’una experiència traumàtica, així que, si les guarim, podrem viure lliures de preocupacions.

Des d’un punt de vista emocional, estem vivint com si tinguéssim les sabates plenes de pedres: cada pedra és una experiència dolorosa del passat que ens impedeix estar en pau.

Doncs bé, amb tapping podem treure’ns totes les pedres i viure per fi tranquils.

Com Trobar la Pau Interior amb Tapping

El primer pas per aplicar aquest procediment per trobar la pau interior és veure amb claredat que la nostra vida és una seqüència d’esdeveniments concrets que es produeixen un darrere l’altre.

Dit així, pot semblar una cosa molt òbvia, però no sempre ho tenim en compte. Habitualment, parlem de la nostra vida en termes genèrics i diem coses com: “quan era petit, anava amb els meus pares de vacances a Lleida”, o “de petit, els nens de l’escola se’n reien de mi.”

Això, no és que sigui incorrecte, però és una visió una mica difusa de la realitat. Perquè el que realment va passar no és que “anava amb els meus pares de vacances a Lleida” com una cosa genèrica, sinó que “vaig anar a Lleida de vacances un número concret de vegades.” I les vegades que hi vaig anar, vaig ser-hi un número de dies concrets i em van passar un seguit de coses concretes.

La nostra vida és una seqüència d’esdeveniments concrets.

Si poguéssim accedir a la totalitat de la nostra memòria, podríem fer una llista d’aquests esdeveniments concrets, posar-los un darrere l’altre i narrar la totalitat de la nostra vida.

Doncs bé, de tots aquests esdeveniments concrets, n’hi ha alguns d’ells que van ser especialment dolorosos per a nosaltres. Aquestes són les arrels principals dels problemes que tenim actualment i, si les guarim, podrem viure per fi en pau.

La següent imatge mostra aquesta idea gràficament. Cada corba representa un esdeveniment dolorós en la vida d’una persona concreta. Estan ordenats cronològicament, del més antic al més recent, i l’altura de cada corba indica la intensitat del dolor: com més alta, més dolor.Trobar la pau interiorÉs important notar que cada corba representa un esdeveniment concret que va succeir un dia concret, i que hi ha un número concret de corbes. En aquest exemple, hi ha concretament sis esdeveniments especialment dolorosos (les corbes més altes) i set esdeveniments més “petits” que també van ser dolorosos, però no tant.

En un cas real, segurament n’hi haurà força més, però també serà un número concret. Poden ser 50, 100 o 200, però no serà un número infinit. Això vol dir que, sigui quin sigui el teu cas, la feina que tens per davant és limitada i perfectament assumible. No és una cosa que no s’hagi d’acabar mai.

El número de pedres que tenim a les sabates és finit, així que si les anem traient una a una, al final les traurem totes.

Com Guarir els Traumes del passat amb Tapping

Un cop entenem que la nostra vida és una seqüència d’esdeveniments concrets, el procés per guarir tots els traumes amb tapping és el següent:

  1. Fer una llista de tots els esdeveniments dolorosos de la teva vida que puguis recordar. Segurament no els recordaràs tots, però no et preocupis. Apunta els que recordis.
  2. Intenta valorar la intensitat del dolor de cada record amb un número de l’1 al 10 i ordena’ls de major a menor.
  3. Tracta amb tapping cada esdeveniment per separat, començant pel més dolorós.

La manera de tractar esdeveniments dolorosos amb tapping està explicada amb detall en aquest article. Si no l’has llegit, t’ho recomano, perquè és important fer-ho bé, però la idea principal és recordar l’esdeveniment en qüestió a càmera molt lenta i anar fent rondes de tapping amb cada emoció dolorosa que es vagi produint. La clau és anar molt a poc a poc i fixar-te molt bé en el que vas sentir en cada moment.

A mesura que vagis tractant els esdeveniments, segurament et vindran més records que al principi havies passat per alt. És important apuntar-los i tractar-los també.

És un procés una mica laboriós, sens dubte. Normalment, es triga entre 30 i 60 minuts en tractar cada esdeveniment concret, així que tot el procés requereix temps. Però amb una mica de paciència, es pot fer perfectament. Per exemple, dedicant-li tres o quatre dies a la setmana, tractant un esdeveniment cada dia, en dos mesos pots guarir uns 30 esdeveniments; en sis mesos, uns 90, i en un any, gairebé 200.

A partir d’aquí, és una decisió personal si un decideix fer-ho o no.

Personalment, encara no he acabat del tot. Em queden uns quants temes per tractar, que jo recordi, i segurament alguns més dels que encara no sóc conscient. Però sí que he tractat els que em semblaven més importants, i es nota un gran canvi. Val la pena fer-ho.

Es camina molt millor sense tantes pedres a les sabates.

photo credit: Enlightenment via photopin (license)

2 respostes a “Com Trobar la Pau Interior amb Tapping i Viure Tranquil i Feliç per Sempre”

Em semblen francament beneficiosos, els articles i explicacions de com podem recuperar la nostre PAU. Crec hu tinc foça introduit i practico aquesta manera de viure els meus moments de vida!..
I es plenament saludable!… moltes gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.