Com Créixer Espiritualment sense Perdre Ningú pel Camí

Creixement espiritualT’ha passat que, a mesura que t’esforces per ser bona persona i créixer espiritualment, hi ha persones del teu entorn que es van allunyant de tu? Amics, familiars, la parella… Tu estàs convençut que estàs millor, però algunes persones no ho veuen igual, i s’aparten del teu costat.

Algunes fins i tot s’enfaden amb tu i intenten fer-te mal. I, per molt que intentes arreglar-ho, només empitjoren les coses.

Fa uns dies vaig rebre un correu d’una persona que em comentava un cas com aquest, i no és un cas aïllat. És una cosa bastant habitual, així que he pensat que seria bo parlar-ne una mica.

El cas és que créixer espiritualment és positiu, però també cal anar amb compte. Evolucionar personalment implica fer-se més poderós, i com diuen en una coneguda pel·lícula de superherois: “un gran poder comporta una gran responsabilitat.”

Les Dues Cares del Creixement Espiritual

Quan una persona creix espiritualment, la seva consciència s’expandeix, la vibració de l’energia que emet augmenta i la seva llum es fa més intensa. Això, en principi, és bo. Tenir més consciència, més energia i més llum ens permeten actuar de forma més amorosa i sàvia.

El problema és que, si les persones que tenim al voltant no fan un canvi similar, segurament se sentiran incòmodes amb nosaltres. La llum, quan no s’està preparat per rebre-la, molesta. Quan una persona amb una vibració baixa se’n troba una altra amb la vibració molt alta, és com si li posessin un focus a la cara. I no li agrada.

Llavors, o bé s’aparta del focus, o bé l’ataca per intentar apagar-lo. I el focus pensa: per què em fa això, si jo només estic emetent llum i la llum és bona? Doncs resulta que, encara que ho fa amb bona intenció, està molestant el seu veí.

Aprèn a Controlar la Teva Llum

Si has notat que hi ha persones que et rebutgen o t’ataquen a mesura que et vas fent més conscient i lluminós, és probable que ho estiguin fent perquè se senten incòmodes amb la teva llum. No estan preparats per rebre-la, i els molesta.

Quan passa això, normalment tenim la temptació de dir que el problema és seu: són ells els que han de fer l’esforç de créixer també. Però, en realitat, un conflicte és sempre cosa de dos, i cada persona ha d’assumir la seva responsabilitat. Per la nostra part, podem reflexionar sobre quines coses concretes són les que fan que estiguin molestos, i el més important de tot: com podem gestionar la nostra llum perquè no molesti a ningú.

Hem de tenir sempre present que vivim en un món on encara hi ha foscor. Poc a poc va reculant, però encara n’hi ha. I a mesura que anem evolucionant a nivell personal, hem de saber respectar aquells que encara no ho han fet. Hi ha persones que encara no estan preparades per sortir de la foscor. Bé perquè no volen, o bé perquè no saben com fer-ho. I hem de respectar el seu camí.

La millor manera d’utilitzar la nostra llum és aprendre a graduar-la segons la situació. La llum no té perquè ser sempre intensa i brillant, també pot ser càlida i suau, i en cada moment pot ser més adequada una o l’altra. Hi ha moments on podem deixar que brilli amb tota la seva intensitat, i moments on és millor baixar-la una mica perquè tothom s’hi pugui acostar.

Si aprens a regular la teva llum, el teu amor fluirà amb molta més facilitat i molta més gent la podrà gaudir.

photo credit: Dinohyus via photopin cc

9 respostes a “Com Créixer Espiritualment sense Perdre Ningú pel Camí”

Hola Jan! M’agrada molt el que escrius i trobo molt encertades les imatges que poses en cada text, de fet m’encanten!!

M´agradaría saber com dius ” regular la llum” , com podem saber en cada moment o instant amb cada situació o amb cada persona , quin tipus de llum donar-lis , per què pots observar e intuir però no pots esbrinar l´interior de cadascú si és fosc i no ho detectes o no ho expresa … gràcies Jan,.

Sí, Isabel, aquesta és la part difícil. Des del meu punt de vista, el millor és fer el que comentes: observar i deixar-te portar per la intuïció. I, el més important de tot: deixar-nos guiar sempre per l’amor. Si en algun moment perdem de vista l’amor, vol dir que alguna cosa no estem fent bé.

Respon

comprensió, compasió i amor són la base de la llum , per a mí , la bondat i la bona fè és el que costa de veure e intuir o que et puguin intuir ….per això hi ha molta confusió generalitzada., per això a cada instant estem amb procés de cambi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.