L’Educació del Futur que Canviarà el Món (a Millor)

l'educació del futurTots estem d’acord que l’educació és molt important, oi? És a través d’una bona educació que podem donar als nostres fills una base sòlida que permeti construir un món més harmoniós i brillant.

Recordo haver sentit aquest comentari diverses vegades quan era més petit/jove. Sentia a persones adultes que deien: l’educació és la clau. Si s’eduqués als nens d’una altra manera, no tindríem els problemes que tenim. Cal ensenyar-los a ser respectuosos i educats per que de grans siguin bones persones.

I jo pensava: sí, és veritat, una bona educació pot marcar la diferència al món, però com podem aconseguir una cosa així? Necessitem professors molt especials, i en necessitem molts. I no veig pas que els tinguem. La majoria d’adults estan tan perduts o més que els nens. Qui poden ser llavors aquests mestres que donin una educació millor?

Això m’ho preguntava fa anys, i no veia cap resposta. No veia la manera de construir una xarxa de mestres savis i amorosos que acompanyessin els nens en el seu camí a la maduresa. Simplement no hi havia suficients mestres savis i amorosos al món.

Però la humanitat ha fet un gir radical des de llavors, i ara sí que veig la resposta. I la veig molt clarament, perquè la tinc just davant meu.

La resposta ets tu.

L’educació del futur ja és aquí. I ets tu.

L’Educació del Futur Ets Tu

Recordes l’educació que vas rebre quan eres petit? Dependrà de l’edat que tinguis i del lloc on vas créixer, però segurament va ser bastant dura i poc afectuosa. Ningú et va ensenyar a ser tu mateix ni a descobrir i potenciar els teus talents, oi? Més aviat el contrari. El camí és aquest i aquestes són les normes. Això està bé i això està malament. Ara no surtis de la ratlla i camina sense dir ni piu.

No va ser amb mala intenció, ni molt menys. Els teus pares ho van fer el millor que van saber, i els teus professors també. Però la humanitat era com era en aquell moment, i no hi havia la llum necessària per a educar-te amb la cura que et mereixes.

Tot i això, vas fer un esforç enorme. Encara que ningú et va ensenyar a fer-ho, vas buscar la llum per tu mateix. Vas descobrir que faltava alguna cosa important en la teva vida, i vas anar a buscar-ho.

I ho vas trobar.

Es diu amor.

No sé si ets plenament conscient de com n’és de gran el que has aconseguit. Pels teus propis mitjans i amb el teu propi esforç, vas descobrir que l’amor és la força més important de la vida, i que res té sentit sense ella. I un cop vas fer aquest descobriment, vas començar a intentar fer-ho tot amb amor: a relacionar-te amb els altres amb amor, a anar a treballar amb amor i a tractar-te a tu mateix amb amor. Encara no ho fas tan bé com t’agradaria, però això no és el més important. El més important és que ara ja ho saps, i que ho intentes amb totes les teves forces.

I que cada dia ho fas millor.

Aquest canvi ha significat una autèntica revolució per a la humanitat. Ara hi ha una persona en aquest planeta que es mou per amor, i no per cap altre motiu. Tenim un Jesús entre nosaltres.

Potser et sembla exagerada aquesta comparació, però no ho és en absolut. Ets un autèntic Jesús caminant sobre la Terra i escampant la seva llum per allà on passa. Si vols, pots dir que Jesús ho feia una mica millor i que la seva llum era més intensa, però aquestes són només diferències mínimes sense gaire importància. Tu, com ell, t’has convertit en un far que il·lumina el món. I això és el que importa.

Tota la humanitat s’està beneficiant del canvi que s’ha produït en tu: les altres persones, el medi ambient, la política, el món dels negocis… Tot està canviant, i ho està fent gràcies a tu.

Però, per sobre de tot, els més beneficiats són els teus fills. És igual si els teus fills són petits o grans, i fins i tot és igual si no tens fills. En realitat, tots els nens del món són fills teus.

I ara tenen un pare que els estima de veritat. Ara hi ha algú que es preocupa per ells de tot cor.

Tu no vols que els teus fills siguin metges o advocats, oi que no? T’és igual si tenen molts diners o pocs, o si guanyen aquest premi o aquell altre. L’únic que vols és que siguin feliços.

I faràs tot el que sigui a les teves mans per aconseguir-ho.

Aquesta és l’educació del futur. Es diu amor, i tu ets el missatger que l’ha portat a la Terra.

Gràcies per haver-ho fet possible.

photo credit: thejbird via photopin cc

2 respostes a “L’Educació del Futur que Canviarà el Món (a Millor)”

Sempre he dit que a la vida ens cal tres coses:

1- coneixement, experiència, criteri.
2- capacitat d’estimar
3- coratge

I les tres es necessiten per a tirar endavant, estem d’acord?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.