L’Energia de l’Any 2021

L'energía de l'any 2021En primer lloc, et desitjo un molt feliç 2021. Ja fa uns dies que ha començat l’any, però aquest és el primer article que publico des de llavors, i no voldria desaprofitar l’ocasió per enviar-te els meus millors desitjos.

Seguint la tradició dels darrers anys, començarem aquesta nova etapa analitzant l’energia d’aquest nou any.

Això és molt útil, perquè cada any té la seva pròpia energia, i això fa que sigui més favorable per a unes determinades coses.

I si coneixem aquesta energia, la podem aprofitar molt millor.

El Procés de Canvi d’Any

En primer lloc, abans d’entrar en els detalls de l’energia particular de 2021, començarem parlant d’un tema que aquest any serà important: el procés a través del qual canviem d’un any a un altre.

A nivell pràctic, considerem que canviem d’any de cop, just a les dotze de la nit del dia 31 de desembre. Però a nivell energètic no és així. L’energia no canvia bruscament d’un dia per l’altre, sinó que segueix un procés a través del qual va canviant progressivament.

En general, aquest procés és relativament ràpid. La majoria d’anys, en uns pocs dies, o setmanes com a molt, l’energia ja ha canviat de forma significativa.

Però l’any 2020 és especial. I és molt probable que aquesta vegada sigui més lent.

Com vam dir a l’anàlisi de l’any passat (pots repassar-lo aquí i aquí), 2020 ha estat un any amb una energia molt rígida. I això, entre altres coses, fa que tingui el potencial d’alentir l’entrada de l’energia del nou any més del que és habitual.

És a dir, encara que oficialment ja siguem a l’any 2021, a nivell energètic el 2020 encara és aquí. I és possible que ens acompanyi un temps fins que l’energia del 2021 adquireixi més força.

Així doncs, per entendre bé l’any 2021 hem de tenir molt present també el 2020. Això fa que l’anàlisi d’aquest any sigui una mica més complex del que és habitual, perquè no podem analitzar el 2021 aïlladament, sinó que cal combinar-lo amb el 2020.

I això, com veurem més endavant, serà molt important.

L’Energia Principal de l’Any 2021

Dit això, entrem en l’anàlisi de l’energia pròpia del 2021 i després parlarem de com combinar-la amb la del 2020.

I, com sempre, farem servir la numerologia.

És possible que a algunes persones els sorprengui el fet d’utilitzar la numerologia, ja que és una disciplina que no gaudeix de molt bona consideració a nivell general. Però és molt poderosa. Els números tenen un gran significat, i a través d’ells podem comprendre moltes coses.

I una de les maneres més senzilles de conèixer l’energia principal d’un any utilitzant la numerologia és sumar totes les seves xifres fins que només en quedi una. Fent això, podem veure que l’energia principal de l’any 2021 és l’energia del 5:

2021 => 2 + 0 + 2 + 1 = 5

I el 5 és el nombre de l’activitat, els canvis i la vida.

Així que, a grans trets, l’any 2021 té un gran potencial per generar moviments i canvis.

L’Energia del 2021 Més en Detall

L’energia principal del 2021 és una energia de dinamisme i canvi. Així que, d’entrada, podem dir que és un any favorable per fer canvis a la teva vida.

Ara bé, quin tipus de canvis concretament?

Per respondre aquesta pregunta, hem d’analitzar més en detall els números que componen el 2021.

El 2021 està format per un 2, un 0, un altre 2 i un 1. Si ho representem gràficament, seria una cosa així: Energía 2021 - 1I si unim els punts amb línies, ens queda una cosa així: Energía 2021 - 2A partir d’aquí, depèn una mica de la imaginació de cadascú. Algunes persones hi veuran un coet, unes altres un llapis, unes altres una llança, i unes altres una altra cosa. La imatge que t’hagi vingut a tu, molt probablement sigui significativa per a tu.

Però més enllà d’això, una imatge que personalment crec que capta molt bé el potencial d’aquest any a nivell general és una màquina perforadora, d’aquelles que travessen parets i fan túnels (no t’espantis, el significat és més bonic del que potser sembla d’entrada).

Per entendre el que això significa, et plantejo una pregunta important: alguna vegada has sentit que hi ha una part de tu que no estàs mostrant al món tal com és?

Potser per por, potser per vergonya, potser perquè creus que no t’entendran… Sigui pel motiu que sigui, a vegades sents que no t’expresses ni vius de manera fidel a una part de la teva essència?

Si la resposta és que sí, aquest any té un gran potencial per a tu.

Imagina’t un moment el dibuix anterior avançant cap a la dreta: el primer 2 empeny el segon 2 (el zero també és important, però per no complicar l’anàlisi, no el tindrem en compte), i el segon 2 empeny l’1. I tots junts avancen cap a endavant, amb l’1 a primera fila.

I què representa aquest 1?

Doncs et representa a tu. L’1 és el número de la unitat i la identitat. És el teu veritable Jo.

Ara imagina’t que apareix un obstacle al mig. Imagina’t que alguna cosa impedeix que el teu Jo avanci.

Què passarà?

Doncs que l’1, si té força suficient, el travessarà i sortirà a la llum.

I aquest és el gran potencial d’aquest any.

Aquest és el gran canvi que tots podem fer.

Si hi ha una part de tu que sents que fa temps que està oculta, aquest és un any molt favorable per superar els bloquejos que la frenen i permetre que surti a la llum.

És un any perquè comencis a ser plenament tu.

Els Reptes del Número 5

És molt possible que, a primera vista, tot el que hem dit fins ara sembli molt positiu. 2021 és un any de dinamisme, moviment i vida, i especialment favorable per treure a la llum el teu veritable jo. I això, sens dubte, és positiu.

Però també hi ha reptes. Els canvis no sempre són fàcils, i cal tenir-ho en compte.

I per veure aquests reptes, parlarem una mica més en profunditat de l’energia del 5.

El 5 està associat al dinamisme i el moviment perquè és el primer número que té aquesta energia.

Imagina’t un moment que algú et demana que facis una roda amb un polígon de costats iguals, usant el mínim de costats possibles. Quants costats faries servir?

Fer una roda d’un sol costat, per exemple, no és possible, perquè no seria una roda, sinó un pal. I amb dos costats ens trobem en una situació molt semblant. Energía 2021 Números - 1-2Amb tres costats ja podem fer un primer intent: una roda amb forma de triangle. Però no girarà, així que servirà de molt poc.

I el mateix amb quatre costats: una roda quadrada tampoc gira. Energía 2021 Números - 3-4Ara bé, què passa si fem una roda de cinc costats? És a dir, què passa si fem una roda amb forma de pentàgon?

Doncs no serà una roda gaire eficient, però girarà. Energía 2021 Números - 5Pots provar-ho si vols. Pots fer un pentàgon de cartró i posar-li un eix amb un escuradents. Si el fas avançar, el pentàgon girarà. Girarà amb dificultat, però girarà.

A partir d’aquí, com més costats li posem al polígon, millor girarà. Un hexàgon gira millor que un pentàgon, i un heptàgon gira millor que un hexàgon. I si féssim un polígon de mil costats, seria gairebé com una roda perfecta.

Així doncs, el número 5 és un número molt dinàmic i ple d’alegria i vitalitat, perquè és el primer número que es pot moure. És el naixement del moviment.

Però el seu moviment és molt lluny de ser perfecte, i això pot generar dificultats.

(Dues imatges que representen molt bé l’energia del 5 són la d’un nadó i la d’un adolescent, que en molts aspectes són semblants.

Els nadons són molt bonics, i estan plens de vida. Però no controlen els seus propis moviments i necessiten ajuda per a gairebé tot. Els adolescents també són molt bonics, i estan plens de vitalitat com ningú més en tot el planeta. Però encara no són plenament madurs i autosuficients (tot i que quan som adolescents ens agrada pensar que sí 😉 ).

I aquesta és l’energia principal del 5: vitalitat, alegria i vida, però amb una certa immaduresa.)

El Potencial de l’Any 2021

Tenint tot això en compte, ja podem concretar més el potencial de l’any 2021.

En aquest punt sempre cal tenir molt present que el potencial d’un any no són coses que hagin de passar segur, sinó coses que són més fàcils que passin. El futur no està escrit, i sempre depèn de nosaltres.

Però a nivell energètic, aquest any és molt favorable per a generar canvis que ens permetin ser més el que realment som.

A nivell global, això vol dir que hi ha el potencial que fem sortir a la llum coses de la humanitat que fins ara no s’havien vist, i que donem passos per apropar-nos una mica més a la nostra essència.

I a nivell individual, aquest any és molt favorable per crear canvis a la teva vida que facin florir les parts de tu que encara no estan brillant.

Però per poder gaudir de tot això i no entrar en dificultats, és molt important fer-ho amb saviesa i maduresa. Si no vigilem una mica, l’energia del 5 pot “esbojarrar-se”.

La gran pregunta és: i d’on traiem aquesta saviesa i aquesta maduresa? Com hem explicat, al 5 li falta precisament això.

Doncs, oh sorpresa, ho podem obtenir de l’any que acabem de deixar: 2020.

2020 és un any 4, i el 4 té maduresa i estabilitat. Just el que li falta al 5.

I, com hem dit al principi, és molt probable que, almenys durant un temps, les energies de 2020 i 2021 (el 4 i el 5) convisquin juntes.

Així que tot quadra.

Aquest any és molt favorable per a connectar amb la nostra vitalitat i la nostra capacitat de generar canvis, i fer-ho de forma madura i sàvia.

(Sempre i quan hi posem focus per aprofitar-ho.)

Com Aprofitar l’Energia de l’Any 2021

En resum, aquest any hi ha dues idees importants a tenir en compte. La primera és que és un any favorable per als canvis en general, i especialment per treure a la llum el nostre veritable Jo.

I la segona és que, probablement, durant un temps conviuran l’energia del 4 (contracció i rigidesa) i la del 5 (expansió i dinamisme).

Aquest és el gran repte que s’obre davant nostre.

Si no tenim cura d’aquestes dues energies, poden convertir-se en una barreja complexa. El 4 estira cap a un costat i el 5 cap a l’altre, i això pot generar dificultats. Si t’agrada l’astrologia, és la mateixa relació que hi ha entre Saturn i Júpiter: un vol expandir-se sense mesura i l’altre frenar-ho tot.

Però si aconseguim equilibrar-ho, el potencial positiu és immens.

El 4 ens ofereix seguretat i estabilitat, i el 5 ens ofereix la vitalitat i l’alegria de ser qui som.

I les dues coses juntes, són el que tots desitgem.

Un gran abraçada,

Jan

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.