Com Triar la Millor Carrera Professional per a Tu

escollir professióLa vida laboral acostuma a ser una de les parts menys satisfactòries del nostre dia a dia. De fet, sol ser una font de molta frustració i malestar.

Però no és que treballar en sí mateix sigui una activitat desagradable. No hem d’oblidar que treballar és una manera de col·laborar amb el bon funcionament de la societat; i això hauria de ser una cosa molt bonica, no pas una càrrega.

El problema és que la majoria de nosaltres fem una feina que no encaixa bé amb la nostra manera de ser; per aquest motiu no la gaudim. Per tant, és important fer una bona elecció a l’hora d’escollir professió.

A continuació et proposo una manera de fer-ho.

(Si ja vas triar professió fa temps, tingues ben present que sempre pots canviar. Ja sé que no és fàcil, però tampoc és impossible.)

Escollir Professió: Quin És el Teu Objectiu?

El primer que has de tenir ben clar és què vols aconseguir a través de la teva vida professional: èxit? Diners? Prestigi? Experiència? Tranquil·litat econòmica?

Tots aquests objectius són perfectament raonables, i tots els desitgem en major o menor mesura, però es queden completament buits si no van acompanyats de l’únic objectiu que realment té sentit per si sol: el benestar.

És important tenir això sempre ben present. Si vols viure una vida satisfactòria, el benestar ha de ser sempre l’objectiu que guiï les teves passes. Si deixes que algun altre factor influeixi en les teves decisions, potser aconsegueixes moltes coses, però la felicitat es quedarà pel camí.

Què T’agrada Fer?

Si tens clar que el teu benestar és el primer de tot, m’atreviria a dir que només tens una opció: has de dedicar-te a una professió que t’ompli. Li dediquem masses hores a la nostra vida laboral com per pretendre que treballar en un lloc que no ens agradi no redueixi el nostre benestar. Passar bones estones el cap de setmana no acostuma a ser suficient per tenir una vida plena.

En canvi, si fem una tasca que ens omple, totes les hores de feina passen a ser temps de satisfacció. Un bon canvi, oi? Així que, a l’hora de triar professió, la primera gran pregunta és: què t’agrada fer?

No pensis en els diners ni en la sortida que té, d’això ja te’n preocuparàs després. A l’hora d’escollir professió, al principi pensa només en el que t’agrada.

Què Saps Fer Millor?

Un cop tens clar el que t’agrada de veritat, també has de tenir en compte que, per tenir èxit a la teva feina, l’has de fer bé. I la millor manera de fer una cosa bé, és fer allò que saps fer. Conèixer en profunditat les teves capacitats és, per tant, el següent pas a l’hora de triar la teva professió.

A més a més, si reflexiones profundament sobre el que més t’agrada i el que saps fer millor, te n’adonaràs que (sorpresa!) encaixen a la perfecció. No és cap casualitat; l’univers és molt savi, i t’ha dissenyat específicament perquè puguis fer allò que més t’agrada.

El que Vols Fer, Existeix en el Mercat Laboral?

Un cop tens clar què t’agrada i què saps fer, ja saps quin és el millor camí professional per a tu. No és tan difícil escollir professió, oi? La part difícil ve ara: has de fer que la teva idea es faci realitat. Has d’aconseguir que algú et pagui diners per fer el que vols fer.

En aquest punt, pots preguntar-te sincerament si creus que hi ha algun lloc de treball existent que encaixi amb tu. És a dir, hi ha algun lloc on puguis enviar un currículum per fer la feina que vols fer? Si la resposta és que sí, en el teu cas, treballar com a assalariat és una opció. Però si la resposta és no, has de crear el teu propi negoci.

Si el que vols fer no existeix, has de crear-ho tu. Aquest camí és més dur, però ofereix moltes satisfaccions. L’alternativa és renunciar al que tu ets. Tu decideixes.

 

Comparteix la teva experiència! Tens clar quina professió encaixa millor amb tu? L’estàs fent?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.