Ets Molt Més Guapa del que Penses

baixa autoestima

Fa uns dies vaig penjar un vídeo al facebook sobre un anunci de Dove, no sé si el vas veure. Realment em va impressionar molt. No deixa de ser una anunci, però fa reflexionar. Si tens un moment, mira’l, són només 3 minuts. Et pujarà l’autoestima.

És tracta d’un experiment, en el qual un expert en fer retrats robot dibuixa un conjunt de dones a partir de les seves pròpies descripcions, i després les torna a dibuixar a partir de les descripcions d’altres persones.

I el resultat és sorprenent: són molt més guapes del que elles creien. És preciós veure la cara que fan quan ho descobreixen.

Com que és un anunci, és molt possible que estigui una mica manipulat per obtenir el resultat que esperaven. Però crec que l’essència que transmet és certa: tenim l’autoestima una mica baixa.

Què creus que passaria si tu fossis la protagonista de l’anunci? Què diries si haguessis de descriure’t a tu mateixa? Començaries a parlar d’aquella arruga que et molesta tant, o diries que tens un somriure radiant? Crec que a la majoria de la gent, el primer que ens ve al cap són les parts que no ens agraden de nosaltres.

Ets Molt Millor del que Penses

Crec que aquesta baixa autoestima no es limita al nostre aspecte físic, sinó que s’estén a tota la nostra personalitat. Hi ha una part de nosaltres que tendeix a amplificar allò que no ens agrada: la nostra timidesa, la falta de coneixements, la inseguretat, etc.

De vegades, fins i tot quan intentem convèncer-nos que tenim coses molt bones, sovint una veueta dins del nostre cap diu: “però què dius? Mira tots els defectes que tens!”

És veritat que tots tenim coses a millorar, però som una mica injustos, no trobes?

Saps què diria jo si t’hagués de descriure? Diria que ets una part de l’univers, eterna i perfecta com tot el que existeix, que està fent un viatge impressionant que fa que la vida continuï en moviment. Diria que ets una persona amb uns somnis preciosos i tot el que es necessita per fer-los realitat.

Què diries tu?

3 respostes a “Ets Molt Més Guapa del que Penses”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.