Gràcies Tirans, però Ja No Us Necessitem


Jo sempre havia sigut molt incrèdul pel que fa a les teories que afirmen que hi ha una elit mundial que controla el món. Em semblaven idees massa rebuscades i una mica paranoiques. Evidentment, era conscient que hi havia una certa manipulació mediàtica, però més enllà d’això em semblava tot una mica exagerat.

Però fa poc, gràcies a un bon amic, vaig veure que eren més certes del que creia. I un cop se’m van obrir els ulls, ho vaig veure claríssim: el nostre sistema polític, financer i educatiu està manipulat fins a un punt que fins fa no gaire no em podia ni imaginar.

Els Tirans Tenen la Seva Funció

La meva primera reacció va ser enfadar-me (i reconec que encara em bull la sang de tant en tant ;)), però després vaig pensar: “a veure Jan, tu tens una gran confiança en la humanitat, i tens claríssim que el món està experimentant un gran canvi a millor. Reflexiona-hi una mica perquè alguna explicació hi ha d’haver”. I llavors ho vaig veure: els tirans, com tot, tenen el seu paper en el bon funcionament de la humanitat.

Si mirem enrere en la nostra història, veurem que el poder sempre ha estat en mans de poca gent. Abans hi havia emperadors, reis i senyors feudals, i ara tenim els grans banquers. És exactament el mateix, el que passa és que ara governen a l’ombra en lloc de fer-ho obertament.

Durant molt temps, aquest monopoli del poder ha sigut necessari per una simple raó: els éssers humans, a nivell individual, no érem suficientment autoresponsables com per gaudir d’una llibertat total. Sense lleis ni control, molta gent faria mal als altres buscant el benefici propi.

Al llarg dels segles, els governants ens han donat una certa estabilitat necessària perquè la Terra no fos un caos. També s’ha de dir que a canvi ens han manipulat com han volgut, però tampoc els podem fer gaires retrets. Al cap i a la fi, són humans com nosaltres.

D’aquí Poc, els Tirans Ja No Seran Necessaris

La situació, però, està canviant. Ara ja comença a haver-hi gent suficientment madura com per ser responsable de sí mateixa sense que ningú la controli. I el més important: el número està augmentant molt ràpidament. En pocs anys serà la gran majoria de la humanitat, i llavors els governs ja no seran necessaris.

Però mentre no arribi aquest moment, encara necessitem un cert control. Així que, no hem de tenir pressa en enderrocar els tirans, perquè un canvi massa brusc podria ser molt traumàtic. És molt millor anar fent a poc a poc, sense pressa però sense pausa, i les coses ja s’aniran posant al seu lloc.

Personalment, tampoc crec que sigui bo odiar-los o insultar-los. Ells veuen els canvis que s’estan produint, i intenten mantenir el seu lloc. No els podem criticar per això; són persones com nosaltres, i estan espantats. Porten segles controlant el món, i ara que la seva funció comença a no ser necessària, estan completament desconcertats.

En el fons, necessiten el mateix que tu i que jo: amor i comprensió. Si els en donem, a poc a poc se n’adonaran del que estan fent i s’uniran a la nostra causa.

photo credit: ERIO via photopin cc

2 respostes a “Gràcies Tirans, però Ja No Us Necessitem”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.