Per Què la Vida És Tan Dura (i Com Fer que Sigui Molt Més Fàcil i Agradable)

por que la vida es tan duraAvui parlarem de per què la vida de vegades sembla tan dura.

Aquesta és una sensació que molts tenim, oi? Tenim la sensació que sovint les coses es compliquen massa.

Ens trobem amb les dificultats de la vida i pensem: per què tant? Entenc que de vegades les coses siguin difícils, però cal que ho siguin tant? És necessari que tot es faci tan feixuc?

Aquesta sensació ens causa molta frustració i malestar.

I avui explicarem per què es produeix i com ho podem resoldre.

La Raó Última de Tot el Teu Dolor

Quan pensem en per què la vida és tan dura, moltes vegades arribem a la conclusió que hi ha alguna cosa “dolenta” en algun lloc.

O bé pensem que no som prou bons per tenir una vida millor, o bé que al nostre entorn hi ha circumstàncies hostils que ens ho impedeixen.

Cada persona és diferent i pensa coses diferents, però d’una manera o altra la majoria de nosaltres associem l’origen del dolor a algun tipus de causa “dolenta”.

Però no és així en absolut.

De fet, és tot el contrari.

L’origen de tot el nostre patiment és l’amor. Tu ets un ésser d’amor pur i il·limitat, i aquesta és la causa de tot el que et fa patir.

Sembla una contradicció, oi? Però resulta que és així.

La causa profunda del dolor és l’amor.

La Teva Veritable Essència

El fons de la qüestió és que tu ets un ésser d’amor totalment incondicional. Ets 100% amor. Aquesta és la teva veritable essència.

No ets un 90% d’amor, ni un 99%, ni un 99,99% d’amor. Ets pur amor al 100%.

El que passa és que, en el teu dia a dia, en funció del que penses i el que fas, només una part d’aquest amor surt i es manifesta.

Quan tens pensaments totalment positius i amorosos, tota la teva llum surt a l’exterior i s’expressa en tota la seva magnitud. Aquest és el teu estat natural. És l’estat que ressona amb el que realment ets.

En canvi, quan tens pensaments negatius sobre alguna cosa, una part de la teva llum es bloqueja i no surt. Sempre que tens un pensament que no és del tot positiu, una part del teu amor es queda tancat i no pot sortir.

T’ho pots imaginar com unes comportes a través de les quals passa un riu d’amor. Quan les comportes estan del tot obertes, el riu pot fluir amb total llibertat. Quan es tanquen, el riu s’estanca.

I els teus pensaments són els que obren o tanquen les comportes. por que la vida es tan dura 1 cat

Per Què la Vida És Tan Dura?

Tenint tot això present, hi ha dos factors que expliquen per què la vida sovint es complica.

El primer és que sempre que el nostre amor es bloqueja, ens sentim malament. Sempre. No hi ha excepcions en aquest punt. L’amor pur i il·limitat és la nostra veritable essència, i sempre que es bloqueja sentim com si ens faltés un tros d’ànima.

I el segon factor és que aquest malestar es produeix sempre al més mínim bloqueig. Només que tinguem el més mínim pensament negatiu, ja hi haurà una part del nostre amor que es bloquejarà i ens sentirem malament.

És possible que alguna vegada hagis pensat: sóc conscient que encara no em comporto de manera 100% amorosa. De vegades critico els altres, de vegades penso malament d’ells, de vegades em critico a mi mateix… Però tampoc hauria de passar res. Hi hauria d’haver una mica de marge. Em sembla desmesurat que la meva vida es torci tant només per uns quants pensaments negatius de tant en tant…

Doncs no. No hi ha ni un mil·límetre de marge.

I no és desmesurat en absolut.

Tu ets 100% amor, i sempre que tens un pensament negatiu, per petit que sigui, vas en contra del que realment ets. No hi pot haver marge en aquest punt.

La teva ànima no acceptarà mai res que no sigui amor incondicional cap a tot i cap a tots.

Com Viure amb Amor i Tenir una Vida Fàcil i Plena

Sempre que tinguis algun pensament que no sigui del tot amorós cap a alguna cosa o algú, per molt aparentment petit que sigui aquest pensament, experimentaràs algun tipus de dolor o dificultat.

Sempre.

Així que si vols viure una vida plena i harmoniosa, només hi ha un camí possible: tenir sempre pensaments amorosos i respectuosos respecte a tot.

No hi pot haver mai a la teva ment un pensament de rebuig cap a res.

Segons com es miri, pot semblar un objectiu impossible d’assolir. Estem massa acostumats a pensar negativament sobre moltes coses. Fins i tot hem arribat a creure que en molts casos està plenament justificat fer-ho: tal persona es mereix que pensin malament d’ella, aquesta situació es mereix ser rebutjada, etc.

I és cert que hi ha circumstàncies i conductes que hem de millorar.

Però no des del rebuig.

El rebuig no és el veritable camí de la nostra ànima. El nostre veritable camí és l’amor.

I sempre hi ha maneres de enfocar-ho tot des de l’amor.

Un gran abraçada,

Jan

5 respostes a “Per Què la Vida És Tan Dura (i Com Fer que Sigui Molt Més Fàcil i Agradable)”

Com enfocar des de l’amor que m’estan fent mòbing a la feina?
M’ho vull mirar així però no puc, m’estan perjudicant, fins i tot estic de baixa…
Em pots donar alguna llum al respecte?
Gràcies mil!

Hola Neus,

Sens dubte, hi ha casos on costa enfocar-ho amb amor. Jo en un cas així faria tapping. Un exercici que pots fer és agafar un full i apuntar tots els pensaments de rebuig que tinguis respecte als teus companys i la situació en general. I amb totes les frases que apuntis, pots fer tapping a veure què es mou.

Una forta abraçada,
Jan

Respon

Jan!
Tens molta raó! jo tot i que de vegades es molt difícil, es el que estic perseguint, i cada cop sento mes que vaig
arriban al 100%. Cada cop em sento mes en pau, m‘estimo, estimo i vui volar amb llibertat per ser feliç i compartir.
Gràcies per compartir!

Una abraçada molt gran.

aquestes paraules omplen de força. Realment hi ha moments molt molt “densos” aleshores la constància ajuda, t’endolles en aquest punt que has trobat dins teu i aconsegueixes aquesta Pau tan desitjada.
Gràcies per aquest espai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.