Pots Ser el que Vulguis Ser (de Veritat)

pots ser el que vulguisA tothom li agraden les frases que sonen bé. I això de “pots ser el que vulguis ser”, indubtablement, n’és una.

Si et dic que pots ser el que vulguis, però, no és només perquè queda bé dir-ho. Ni tan sols pretenc animar-te el dia (bé, si sentir això t’anima, millor que millor 😉 ). T’ho dic perquè és un fet demostrat científicament. No és només una frase bonica, és una realitat.

I ja que és una realitat, millor aprofitar-la, no trobes?

Científicament Demostrat: Pots Ser el que Vulguis

Tots coneixem el nom d’Albert Einstein, i el de la seva principal teoria, la Teoria de la Relativitat. Però tot i que es va presentar públicament fa més de 100 anys, i que va suposar tota una revolució científica, no ha modificat de forma substancial la manera com la majoria de nosaltres percebem l’univers. Per molt famós que sigui, el treball d’Einstein ens és desconegut i ni tan sols s’ensenya a l’escola.

Un dels motius d’això és que resulta difícil assimilar la profunditat d’aquesta teoria. Una cosa és entendre les matemàtiques de la Teoria de la Relativitat, i una altra molt diferent és comprendre i interioritzar la veritat profunda que hi ha al darrere.

Perquè la Teoria de la Relativitat, més enllà de les aplicacions tecnològiques que té, ens està dient que tot el que existeix està fet del mateix “material”. Amb la seva famosa equació E=mc2, Einstein va mostrar que l’energia i la matèria són el mateix, són dues manifestacions de la mateixa cosa.

I això vol dir que tot el que hi ha a l’univers –estrelles, planetes, persones, plantes, objectes, etc.– és simplement energia que pren formes diferents.

Pots Ser una Estrella o una Galàxia Si Vols

Tu i jo estem fets del mateix “material” que les galàxies, les estrelles i els planetes, i això vol dir que podríem ser qualsevol altra cosa. Podríem ser el Sol, la Lluna, una planta o qualsevol altra persona. De fet, si volem, podem ser-ho.

Pots transformar-te en qualsevol altra cosa si ho desitges, perquè estàs fet de la mateixa matèria primera que totes les altres coses de l’univers. Tens el material adequat per ser el que vulguis ser, només li has de donar la forma adequada.

photo credit: Stuck in Customs via photopin cc

2 respostes a “Pots Ser el que Vulguis Ser (de Veritat)”

Jan …em costa entendre aquesta idea que puc ser el que vulgui…
puc ser com vulgui si aquesta és la meva proposta de vida …però … qui vulgui?????
una braçada
anna

Sí, és una idea que a la nostra ment li costa assimilar, la meva inclosa.

Estem acostumats a veure el món “material” com una cosa molt sòlida, perquè realment ho sembla, però no ho és. Creiem que estem fets de carn i ossos, amb totes les limitacions que això comporta, però no és ben bé així.

Si poguèssim fer un zoom amb un microscopi prou potent del teu cos o el meu, sap què trobariem? Bàsicament electrons. I si fem un zoom a una taula? També trobaríem electrons. Tot el que anomenem matèria està format per electrons.

Això vol dir que, si vols, pots dir-li als electrons que formen part del teu cos que es reorganitzin per convertir-se en una taula; o en una planta, o en una estrella. De la mateixa manera que pots moure les peces d’un Lego per fer una altra figura.

El que no sé és com es fa, però sé que es pot fer 😉

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.