Què És el Jo Superior en Realitat i Com Connectar-hi Plenament

Què és el Jo SuperiorAvui parlarem de què és el Jo Superior.

És molt possible que hagis sentit aquesta expressió moltes vegades. S’utilitza sovint en molts cercles d’espiritualitat.

Segons com es miri, aquest terme pot causar confusió, perquè si diem que tenim un “Jo Superior”, pot semblar que nosaltres som un “jo inferior” o alguna cosa semblant. I això no és veritat en absolut. Nosaltres no som inferiors a res.

Però sí que és veritat que hi ha una part de nosaltres que es troba més enllà de la nostra percepció actual. En certa manera, és com si ens “faltés” una part, perquè no la veiem. I això fa que ens sentim incomplets.

El nom és el menys important. Podem parlar del “Jo Superior” o anomenar-lo de moltes altres maneres.

El més important és veure que som molt més del que aparentem a primera vista, i que podem accedir a aquesta part més àmplia de nosaltres.

És el camí per tornar-nos a connectar amb qui som de veritat.

Què És el Jo Superior en Realitat

El primer pas per entendre bé què és el Jo Superior és prendre consciència del fet que hi ha una part de nosaltres que no veiem. Actualment, la visió que tenim de nosaltres mateixos no és completa.

I això és bastant fàcil de comprovar.

Per exemple, la majoria de nosaltres no som plenament conscients de tots els elements del nostre propi cos. No som conscients d’on són les nostres cèl·lules i els nostres òrgans en cada moment, ni de què estan fent, ni de com se senten.

Tampoc som conscients de totes les nostres emocions. Molt sovint sentim coses sense veure-ho amb claredat o sense entendre-ho del tot.

Tampoc som conscients de tots els nostres pensaments. Pensem i creiem moltes coses sense adonar-nos-en.

I tampoc som conscients de la majoria dels nostres records. Hem fet moltes coses al llarg de la nostra vida, i la majoria no les recordem. I si no ens limitem només a aquesta existència a la Terra i anem més enrere, encara recordem menys coses.

Així que, si tenim en compte el nostre cos, les nostres emocions, els nostres pensaments i els nostres records, podem veure clarament que hi ha una part de nosaltres que veiem i una altra part que no veiem. I la que no veiem és bastant gran. Una cosa així: Jo superiorAquesta part que no veiem és el Jo Superior.

El teu Jo Superior és simplement la part de tu que no veus.

Es pot fer servir el terme “superior” en el sentit que és més gran, però en cap cas hem de pensar que és millor. És una part de tu igual que la que sí que veus.

Per què Tenim Jo Superior?

Un aspecte important del Jo Superior és que no és una cosa que existeixi sempre com a tal. No sempre hi ha una part de nosaltres que no veiem. Aquest és fet que només succeeix quan som a la Terra (o en llocs semblants).

Com ja hem comentat diverses vegades (per exemple, en aquest article), tu existeixes des de sempre. Com la ciència ja ha comprovat, en aquest univers tot és energia, i l’energia no es crea ni es destrueix, només es transforma.

Així que tu no et vas crear mai ni desapareixeràs mai, només et vas transformant. El que anomenem “naixement” i “mort” són només transformacions, no el principi ni el final de la vida. Existim des d’abans i existirem després.

Doncs bé, en aquest “abans” de venir a la Terra no tenim Jo Superior tal com l’hem definit aquí. El Jo Superior segueix existint, per descomptat, però no té sentit anomenar-lo així, perquè no el percebem com una cosa separada.

Quan no som a la Terra, som plenament conscients de tot el nostre ésser: totes les nostres emocions, els nostres pensaments i els nostres records. Podríem dir que quan no som a la Terra nosaltres i el nostre Jo Superior ens unim, encara que seria més correcte dir simplement que ens percebem a nosaltres mateixos com una unitat completa.

Una pregunta que pot sorgir aquí és: i per què quan venim a la Terra això no és així? Per què quan venim a aquest planeta perdem la visió d’una part de nosaltres i la sentim com una cosa separada?

Doncs és una pregunta molt, molt important. No l’abordarem avui directament, però val la pena meditar sobre ella si t’interessa. Està relacionada amb el motiu pel qual som aquí

Podem Connectar amb el Jo Superior?

Així doncs, el que anomenem “Jo Superior” és simplement la part de nosaltres que no veiem mentre som en aquest planeta.

Això vol dir que el Jo Superior té totes les respostes a les preguntes que no coneixem. Qualsevol dubte que tinguis sobre tu, el teu Jo Superior el sap: per què ets aquí, qui ets realment, quines són les teves emocions i les teves creences més profundes, com està el teu cos en cada moment, etc. El teu Jo Superior és la part de tu de la qual no ets conscient, així que té tota la informació sobre tu que tu no veus.

Arribats fins aquí, una pregunta important és: i podem connectar amb aquesta informació?

I la resposta és que sí, és clar. No hem d’oblidar que és una part de nosaltres.

De fet, estar connectats amb el Jo Superior és el més natural en nosaltres.

I podem recuperar aquest estat natural en qualsevol moment.

Com Connectar amb el Jo Superior

El camí per connectar amb el nostre Jo Superior i recuperar la unitat del que realment som és molt simple: només hem d’explorar dins nostre per descobrir les parts que ara mateix no veiem. No hem de buscar res a fora; tot és dins nostre.

Però per molt simple que sigui la idea principal, a la pràctica ens costa. I sol anar bé tenir una sèrie de passos més detallats.

Per no allargar massa l’article, avui els comentem només per sobre. Però si t’interessa el tema, en un altre article ho expliquem amb més detall (sense oblidar que els passos concrets no són el més important, el més important és escoltar-te i mirar dins teu).

El primer pas per tornar a connectar amb la teva veritable identitat és reconèixer de forma conscient que hi ha una part de tu que no veus. Pren consciència de forma clara que hi ha una part del teu cos, de les teves emocions, dels teus pensaments i dels teus records que no perceps.

Dedica-li temps a aquest pas. Encara que no vegis com és la part de tu que no veus, intenta sentir clarament que existeix. Hi ha alguna cosa de tu que es troba més enllà de la teva percepció actual.

En aquesta primera part del procés, pots sentir-la com una cosa externa si vols. Però intenta sentir que hi és.

A mesura que ho sentis, intenta tenir-la present el màxim de temps possible durant el teu dia a dia: quan vas a comprar, quan vas a treballar, quan ets amb amics… Intenta tenir present aquesta “nova” part de tu. De moment, és igual que no vegis com és. El més important és que sentis que existeix.

I a partir d’aquí, a poc a poc, ves apropant-te a ella. Pots preguntar-li coses, si vols, i intentar escoltar les seves respostes. Pregunta-li qui és. Pregunta-li quina opinió té de les coses que et passen.

Això té una gran utilitat pràctica, perquè pots obtenir informació molt valuosa sobre la teva vida.

Però el més important és que a poc a poc t’aniràs acostumant a la seva presència, i cada vegada la sentiràs amb més claredat.

I això obre la porta al pas final: veure que aquesta altra part també ets tu.

No és una cosa externa.

És una part de tu.

És la part de tu que tant has trobat a faltar. És el buit que sents des que vas néixer.

Ha estat amb tu en tot moment.

Simplement estava esperant que la miressis.

Una forta abraçada,

Jan

2 respostes a “Què És el Jo Superior en Realitat i Com Connectar-hi Plenament”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.