Què És el Tapping? – Manual Bàsic per Començar en 5 Minuts

Què és el tappingEl tapping és una tècnica molt simple i efectiva que serveix per a tractar qualsevol problema que et preocupi; sigui del tipus que sigui.

Pots tractar dolors físics, pors, problemes emocionals, situacions que no t’agradin, etc. Pràcticament tot es pot tractar amb tapping.

I el millor de tot és que costa molt poc aprendre’n i practicar-lo. Qualsevol persona pot fer-ho en molt poc temps.

Personalment, he provat moltes teràpies –acupuntura, Reiki, Sanació Reconnectiva, flors de Bach, etc. –, tant a nivell personal com professional, i el tapping és una de les que trobo més interessants i efectives. Fa anys que és la que més utilitzo per a gairebé tot.

El propòsit d’aquest article és explicar-te de forma senzilla què és el tapping i com utilitzar-lo. En pocs minuts ja podràs començar a fer-lo servir.

En Què es Basa el Tapping?

El tapping es basa en la premissa que tots els problemes, siguin de tipus que siguin –físics, econòmics, emocionals, etc–, estan causats per un desequilibri energètic de la persona que els pateix.

L’objectiu del tapping és simplement desfer aquest desequilibri, i ho fa colpejant suaument uns determinats punts del cos.

Com Funciona el Tapping?

El procediment bàsic del tapping és molt simple. Només has de fer dues coses molt senzilles:

 1. El primer pas és decidir què vols tractar i buscar una frase que ho descrigui. Per exemple, si et fa mal l’esquena, la frase pot ser “em fa mal l’esquena”, i si estàs nerviós, la frase pot ser “estic nerviós”.
 2. Una vegada triada la frase, has de colpejar-te suaument amb els dits uns determinats punts del cos mentre vas dient la frase en veu alta. De seguida t’indico quins punts són. Són només 9 punts i sempre són els mateixos, així que és molt fàcil aprendre-se’ls.

La idea del tapping és reviure el problema per fer-lo sortir a la superfície, i llavors dissoldre’l. En aquest sentit, pronunciar la frase que el descriu és la manera de fer sortir el problema, i els copets el dissolen.

Els Punts de Tapping

Els punts del tapping coincideixen amb punts d’inici o final de meridians d’acupuntura, i són els següents:

 • 0.    El lateral de la mà, entre la base del dit petit i el canell.
 • 1.    La part superior del cap.
 • 2.    L’extrem interior de la cella.
 • 3.    El lateral de l’ull.
 • 4.    L’os que hi ha sota l’ull.
 • 5.    El punt entre el nas i el llavi superior.
 • 6.    La depressió que hi ha entre la barbeta i el llavi inferior.
 • 7.    La punta de l’extrem interior de la clavícula.
 • 8.    Uns quatre dits per sota de l’aixella.
Punt 0 de tapping
Punt 0 de tapping
Punts de tapping 1-7
Punts de tapping 1-7
Punt 8 de tapping
Punt 8 de tapping

No et preocupis gaire per la precisió dels punts, amb colpejar la zona n’hi ha prou. Només cal que colpegis els punts d’un costat del cos.

Com És una Sessió de Tapping?

Abans de començar una sessió de tapping, has de decidir quin problema vols tractar i triar una sèrie de frases que el descriguin tal i com tu el vius. Això és molt important. Les frases han de captar el que realment et passa.

Per exemple, si no tens feina, pots triar frases com: “no tinc feina”, “no en trobaré mai”, “la situació econòmica és molt dolenta”, etc. Tria les frases que ressonin amb tu, i que segons tu formen part del problema. Poden ser una o més d’una.

Després, per a cada frase que hagis triat, s’ha de fer una ronda de tapping, que consisteix en el següent:

 1. Primer s’ha de colpejar contínuament el punt 0 mentre es diu en veu alta la frase “encara que ________, m’accepto completament”, omplint l’espai buit amb la frase del problema que hagis triat. Per exemple: “encara que em fa mal el braç, m’accepto completament “.
 2. A partir d’aquí s’utilitza només la frase del problema (“em fa mal el braç”, “tinc por a les  alçades”, etc.). Mentre pronuncies la frase en veu alta, colpeja suaument el punt 1 amb les puntes del dit índex i del dit del mig. És igual el nombre de cops i la velocitat. Colpeja mentre dius la frase a un ritme que et resulti còmode.
 3. Repeteix el pas 2 amb els punts del 2 al 8, dient la frase cada vegada.
 4. I ja està.

Com veus, és molt senzill. Només cal dir una frase i colpejar-se suaument uns punts del cos.

I, encara que sembli sorprenent que una cosa tan simple pugui funcionar, la veritat és que dóna molt bons resultats.

Llibre Gratis: El Poder del Tapping

I si vols aprende’n més, pots descarregar-te gratuïtament el llibre “El Poder del Tapping”.

Aquí hi trobaràs una explicació detallada de com funciona el tapping i de com fer un tractament complet.

16 respostes a “Què És el Tapping? – Manual Bàsic per Començar en 5 Minuts”

Hola Jan!
M’encanta com ho expliques!!
Saps? Jo vaig fer el curs de Tapping (en diuen EFT) amb la monja Teresa Forcades.
Hi ha dos punts diferents : l’1 el fa a sobre del cap i després del de sota de la clavícula en fa un sota del pit.
En el punt 13 fa girar els ulls en els dos sentits i tatarejar una cançó i contar fins a 10 i tornar a tatarejar; això es fa per posar els hemisferis cerebrals amb conexió (no sé si ho explico del tot bé) i diu que quan fa temps que fas EFT ja no cal fer-ho.
Bé, Jan ja ens veurem un dia i compartirem.
una abraçada
Anna

Hola Jan!
No he trobat cap informació sobre tapping tan ben explicada com a la teva bonica pàgina.
Tinc un dubte; funciona el tapping en els animals per corregir comportaments? si es així, coneixes el protocol ?
Gràcies

Hola Patricia,

Bona pregunta això dels animals. M’imagino que sí que deu funcionar, però jo no ho he provat. Sé que hi ha gent que ho ha provat amb electrodoméstics espatllats i els ha funcionat. Així que amb animals també es deu poder fer.

Una manera fàcil de fer-ho és fer tapping a distància. És tan fàcil com imaginar-te que ets el pacient (en aquest cas l’animal en qüestió) i fer-te tapping a tu mateixa. Per recordar-te contínuament que estàs fent tapping per a un altre, va bé afegir “sóc tal persona” abans de la frase: “sóc tal persona i tinc tal problema”.

En el cas d’un animal, seria una cosa així: “sóc el meu gos, i tinc tal problema”. O “sóc el gat del meu veí, i tinc tal cosa.”

Si ho proves, digue’m com ha anat si no et fa res!

Respon

Hola Jan, acabo d’aterrà acì gracies a la meva bonica dona Gloria, que m’ha fet arribar el teu link sobre el tapping, del que ja havia tingut noticia i que no sabia molt bé com funcionava. Ara ja no ho puc dic, gracies a tu. Per tal motiu vui fer-te arribar el meu agraiment, aplaudir la labor que has iniciat i encorajar-te a continuar-la.
Una abraçada.
Llorenç.

Hola Jan,

ja fa dies que m’aplico el tapping i em costa veure els resultats.
Tinc 2 hèrnies discals a nivell L4-L5 i L5-S1 i aquests dies m’estan matant…Primer era contractura lumbar i ara és dolor pur i dur a la columna amb limitació de moviment.

No sé si és que no encerto la frase o que com que el problema és greu costa veure els resultats immediats.
He provat amb frases com: “tinc mal d’esquena”, “tinc una lessió a la columna”, “tinc 2 hèrnies”, “tinc contractura”….vaja que les he provat quasi totes.

Em podries indicar com ho veus tu? és una qüestió de no encertar les paraules o que el problema necesita uns dies per a ques es noti la millora?

Moltes gràcies!

Hola Silvia,

Quan el problema no millora, el més habitual és hi hagi aspectes ocults que s’han de descobrir i tractar. No sé si has llegit el meu llibre de tapping (http://www.jananguita.cat/llibre-gratis-tapping). Si no, te’l pots descarregar gratis i allà està explicat amb més detall el tema del aspectes ocults.

La idea bàsica és que sovint hi ha aspectes amagats darrera dels problemes que els donen força i suport. I s’han de tractar per poder resoldre el problema original.

Una manera de descobrir-los és estar molt atent mentre estàs fent rondes de tapping per si et ve algun altre problema al cap. Si et passa, encara que sembli que no té res a veure amb el mal d’esquena, apunta-t’ho i fes tapping també per això. És molt possible que tingui relació.

A part d’això, també estaria bé, a més a més de tractar el mal d’esquena directament, tractar també com et sents respecte al mal d’esquena. I també tractar el teu estat emocional general, independentment del mal de esquena. Pot ser que el mal d’esquena vingui d’alguna preocupació o algun altre problema, i si és així també s’ha de tractar.

Per últim, també és important analitzar si tens alguna creença que impedeixi que es solucioni. Creus que les hernies discals no es poden curar, per exemple? Si és així, fes tapping per això.

Perquè els problemes es resolguin de manera efectiva s’ha d’aprofundir en ells i tractar tots els seus aspectes. És una mica com una feina de detectiu: buscar tot el que hi ha darrere dels problemes. A vegades costa una mica, però amb una mica de paciència i perseverança, acostuma a anar molt bé.

Espero que et vagi molt bé, i per a qualsevol cosa, ja saps on sóc.

Respon

Hola Jan,

moltes gràcies pels teus consells i observacions.
Ho posaré en pràctica i ja et comentaré com evoluciono i els resultats.

Salutacions,
Sílvia

Hola Jan,
ja fa un temps que em vaig llegir el teu llibre sobre el Tapping i n’estic molt contenta i ho faig servir sovint. Només volia comentar que jo comprovo les frases amb la resposta muscular (és la mateixa que s’utilitza en Kinesiología) , i així, sé quan ha canviat la meva energía en vers al problema. Així doncs, tenint un indicador que comprova la energía de la frase, vaig procedir a provar frases en positiu, en les quals, avans de fer el tapping, la resposta muscular era negativa. Després de la sessió, la resposta va canviar a positiva!! Conclusió: el Tapping tb serveix per aportar energía a frases positives que prèviament no la tenen.

Hola,
Recent aterrada al mon del tapping
La meva iaia deia qui te mal busca remei

Em pot anar be el taping per l’angoixa?
Soc una persona molt nerviosa, amb pores amb malestar…..

Moltes gracies

Com hauria de ser la meva frase?
Em consta una mica aixo de saber expresar el que em pasa

Hola Margaret,

Sí, el tapping és molt efectiu amb temes emocionals. Però no es tracta de fer una única frase, sino de vàries frases per tractar com et sents amb detall i profunditat. Et deixo un vídeo per si et resulta d’utilitat: https://youtu.be/Io7MCaeU_Ew

Una abraçada,
Jan

Respon

Hola Eva,

El tapping està pensat sobretot per sanar bloquejos. El motiu és que el nostre estat natural és el benestar i l’abundància. Si no ho tenim, és perquè alguna cosa ho està bloquejant. Per “atraure-ho” amb tapping, el que podem fer és sanar els bloquejos que ho estan frenant.

Un abraçada,
Jan

Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.