Què És l’Homeopatia i Com Funciona a Nivell Profund

Què és l'homeopatiaAvui parlarem de què és l’homeopatia i de com funciona exactament.

Aquest és un tema important per diversos motius. En primer lloc, l’homeopatia és una de les teràpies més conegudes i esteses actualment. Cada vegada més persones la coneixen i la utilitzen, i és important entendre bé les coses que fem servir.

I en segon lloc, com moltes altres teràpies de les anomenades “alternatives”, està envoltada d’una certa controvèrsia. Una part de la comunitat científica (no tota, ni de bon tros) no l’entén i considera que no té cap efecte.

Però això no és cert.

És veritat que d’entrada costa una mica entendre l’homeopatia, però no ho és que no tingui cap efecte. I seria una gran pena deixar passar una eina com aquesta simplement per no entendre-la.

Per aquest motiu, avui parlarem en detall de què és l’homeopatia exactament i de com treure-li tot el seu profit.

Què És l’Homeopatia

L’homeopatia és una teràpia que fa servir medicaments homeopàtics per tractar problemes de salut, i la seva característica principal és la manera com es preparen aquests medicaments.

Els medicaments homeopàtics es preparen agafant una determinada substància i diluint-la repetidament en aigua. La substància en qüestió es tria en funció del que es vulgui tractar.

Primer es posa una petita quantitat de la substància en un recipient amb aigua i es barreja bé. Després s’agafa una gota de la barreja resultant, es posa en un altre recipient amb aigua nova i es torna a barrejar. I així repetidament, fins que la substància original queda molt, molt diluïda.

Des d’un punt de vista químic, aquest procediment sorprèn bastant, perquè el resultat final és bàsicament aigua. La barreja s’ha diluït tant, que no queda gairebé res de la substància original.

Aquest és el fet que més es fa servir per afirmar que els medicaments homeopàtics no tenen efecte, ja que no contenen cap substància activa des del punt de vista químic.

I és veritat que l’homeopatia no té efectes químics: no produeix reaccions químiques en el nostre cos.

Però això no vol dir que no tingui cap efecte. Com veurem de seguida, sí que té efectes a un nivell més profund.

Com Funcionen els Medicaments Convencionals

Una de les principals diferències entre els medicaments homeopàtics i els medicaments convencionals és que els medicaments convencionals tenen efectes químics i físics molt directes sobre el cos. Quan prenem un medicament convencional, es produeixen reaccions físiques i químiques en el nostre cos que es poden veure i mesurar amb relativa facilitat.

Amb els medicaments homeopàtics, en canvi, això no és així. No produeixen cap reacció física ni química que es pugui veure i mesurar fàcilment.

Les reaccions químiques tenen una propietat molt interessant, i és que es produeixen sempre, independentment de la nostra voluntat, dels nostres pensaments i dels nostres sentiments.

Si alguna vegada has posat una pastilla efervescent en aigua, per exemple, hauràs vist que es produeix una reacció molt vistosa, independentment del que pensis o sentis al respecte. Si unim dos compostos químics que reaccionen, la reacció es produeix sempre.

Segurament això sembla molt obvi, però com veurem en breu, té una gran importància.

Els medicaments convencionals es basen en reaccions físiques i químiques perquè a la medicina convencional li agraden molt els resultats predictibles. I aquestes reaccions són predictibles. Funcionen sempre. Si prenem un anticoagulant, provoca una reacció que dificulta que es formin coàguls a la sang; si prenem un vasodilatador, provoca una reacció que disminueix la pressió arterial.

Les reaccions es produeixen sempre. I per tant, es poden mesurar, predir i comprendre molt bé.

(Sent estrictes, no és del tot correcte dir que les reaccions físiques i químiques es produeixen sempre. El nostre estat anímic, per exemple, pot influir en una reacció química. Però actualment és una influència relativament petita i, per simplificar-ho, en aquest article no la tindrem en compte).

Avantatges i Limitacions dels Medicaments Convencionals

Com moltes coses en aquesta vida, els medicaments convencionals tenen avantatges i limitacions.

Els avantatges principals són que són predictibles i que no depenen massa del nostre estat intern ni de la nostra voluntat.

Si una persona té una infecció bacteriana i es pren un antibiòtic, el medicament provocarà una acció que acabarà amb la infecció amb una probabilitat molt alta, sense tenir en compte el seu estat emocional, mental i espiritual, ni tampoc si en el fons es vol curar o no. El medicament fa la seva funció i ja està.

Això és molt útil en molts casos, sobretot si hi ha risc per a la vida de la persona. Quan la vida corre perill, és molt positiu tenir una eina a mà que ens permeti salvar la situació de forma més o menys ràpida i directa.

Però també té desavantatges. Els més coneguts són els efectes secundaris, que poden arribar a ser força seriosos.

I a més a més, també hem de tenir en compte que les malalties són processos que el cos genera per un motiu. I si les interrompem amb una reacció química forçada, pot no ser positiu a llarg termini.

Com Funciona l’Homeopatia

Els medicaments que utilitza l’homeopatia funcionen de forma molt diferent als convencionals, perquè no generen cap reacció química en el cos.

Per una banda, això fa que no siguin tan predictibles. Els efectes dels medicaments homeopàtics no es produeixen sempre.

Però, per una altra, no provoquen res al cos que el cos no vulgui fer.

Els medicaments homeopàtics, en lloc de generar una reacció química o física, el que fan és enviar un senyal al cos. Únicament això: enviar un senyal.

Per entendre el que això significa, et poso un exemple. Ara mateix, al teu voltant, hi ha diverses senyals de ràdio (les ones que envien les emissores de ràdio). Aquests senyals són invisibles: no es veuen, no es noten i aparentment no fan res.

Algú que no sabés què són, podria dir que no serveixen per a res i que no tenen absolutament cap efecte.

Ara bé, què passa si posem un receptor de ràdio i el sintonitzem correctament?

Sentirem música.

On semblava que no hi havia res, apareixerà música.

Això es deu al fet que els senyals necessiten un receptor. No fan res per si sols. Necessiten que algú els rebi, els interpreti i faci alguna cosa amb ells.

Les ones de ràdio no fan música, ni obliguen a ningú a fer música. És l’aparell receptor el que ho fa, i ho fa per pròpia voluntat. Les ones són només senyals que li diuen al receptor com ha de sonar, en el cas que vulgui fer-ho.

I això és exactament el que fan els medicaments homeopàtics: són senyals que li diuen al cos què fer per sanar.

Però no el forcen a fer-ho. No són com els productes químics, que generen una reacció sí o sí. És el cos el que ha de decidir si vol escoltar el senyal o no, i també ha de decidir si vol fer-li cas o no.

En el cas dels medicaments homeopàtics, hi ha un factor clau que determina que facin efecte o no: la voluntat.

L’homeopatia no funciona sense voluntat.

La teva voluntat.

Com Funciona el Procés de Guarició

Així doncs, els medicaments homeopàtics no generen cap reacció química al cos; l’únic que fan és enviar un senyal.

Ara bé, en què consisteix exactament aquest senyal i què s’ha de fer per rebre’l i interpretar-lo correctament?

Per poder respondre aquestes preguntes, primer hem d’explicar com funciona el procés de guarició del cos en general.

Normalment, tenim la sensació que el cos és una màquina sense intel·ligència, i que les malalties són les fallades d’aquesta màquina. Igual que quan falla un cotxe o una nevera.

Però no és així.

El cos és un ésser viu intel·ligent, i les “malalties” són processos que genera activament. Si et fa mal alguna cosa, per exemple, no és que el cos estigui fallant; el cos està generant activament el dolor.

I no ho fa perquè sí. Ho fa per un motiu.

I el motiu és que vol comunicar-se amb tu.

El cos no parla, així que ha de buscar altres camins per poder-te enviar missatges. I un d’aquests altres camins són les malalties.

És un camí que no és agradable, així que no el fa servir mai com a primera opció. Però si veu que no li fas cas de cap altra manera, al final l’utilitza.

Aquest és un tema que es mereix un article sencer, però de forma molt resumida, cada vegada que el cos genera un problema de salut ens està dient el següent:

Veig que des de fa un temps estàs tenint molts pensaments de rebuig: sobre altres persones, sobre tu mateix, sobre la societat, sobre la teva família, sobre els diners, sobre el teu aspecte, etc. No seràs feliç mentre segueixis fent-ho. Tu ets un ésser d’amor pur i incondicional, i sempre que tens pensaments de rebuig sobre qualsevol cosa, estàs anant en contra de la teva pròpia essència. Tu has vingut aquí a estimar, no a rebutjar. Ho recordes?

Aquest és el missatge que hi ha darrere de qualsevol malaltia.

I la manera profunda de sanar és demostrar-li al cos que hem entès el missatge:

És veritat, tens tota la raó. He estat tenint molts pensaments de rebuig. Me n’adono que aquesta no és la meva veritable essència. Me n’adono que sóc amor, i que només l’amor pur ressona veritablement amb mi. A partir d’ara, em centraré únicament en l’amor i només tindré pensaments d’amor; cap a mi mateix i cap a tot el que m’envolta.

L’Efecte de l’Homeopatia sobre el Nostre Cos

En teoria, sembla fàcil donar aquesta resposta. És fàcil dir que som amor i que a partir d’ara ens centrarem en l’amor.

És molt fàcil dir coses.

El que no és fàcil és dir-ho de forma sincera i complir-ho. No és gens fàcil mirar al nostre voltant i tenir la intenció sincera d’estimar-ho tot.

Per això ens costa tant sanar.

I aquí és on entra l’homeopatia.

L’homeopatia ens acompanya en aquest procés i ens facilita la comunicació amb el nostre cos. Bàsicament, el que fa és enviar-li un primer missatge al cos per iniciar la comunicació i “trencar el gel”.

Una versió simplificada del missatge que envia l’homeopatia és el següent: hola cos de _____. T’informo que la persona que viu en tu té la intenció de sanar. Encara no ho veu tot clar, però se n’adona que ha de canviar d’actitud i ser més amorosa amb el món. Ja no cal que segueixis mantenint la malaltia.

Quan rep aquest missatge, el cos s’activa i es posa en disposició d’aturar la malaltia. Però abans de fer-ho del tot, s’assegura que el missatge sigui vertader.

Per a això es gira i et mira a tu, i et pregunta: és això cert? M’han dit que la malaltia ja no és necessària perquè has comprès que la teva essència és l’amor, i que a partir d’ara intentaràs ser més amorós amb tothom de manera sincera. És veritat?

I la teva resposta a aquesta pregunta, no amb les teves paraules sinó amb la teva actitud, ho determina tot.

L’homeopatia et donarà un impuls i activarà la comunicació amb el teu cos, però al final la decisió és teva.

L’homeopatia no et forçarà a sanar, de la mateixa manera que les ones de ràdio no forcen les ràdios a sonar.

Que soni o no la música, depèn de tu.

Una abraçada,

Jan

Una resposta a “Què És l’Homeopatia i Com Funciona a Nivell Profund”

Gracies Jan per la manera en qué expliques la homeopatía!!
Fa quasi 40 anys que la conec i que hem tracto, tambe els meus nens peluts, i mai había tingut ocasio d una explicacio tan profunda i tan propera.
Nuria

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.